מיואשת!! צריכה את עזרתכן

מיטל 1986

New member
מיואשת!! צריכה את עזרתכן

כנראה שהשנה לא באמת תהיה טובה.. שלוש שנים מיוסרות וקשות עברו עליי ומסתבר שגם השנה הקושי לא פוסח עליי.. לכן אני צריכה את עצתכן בנות יקרות!
לפני כשלוש שנים עברתי לפרוסקופיה בעקבות אנדמטריוזיס קשה, במהלך הניתוח הוסרה לי חצוצרה שמאלית ומאז עברתי טיפולי ivf כמה?? הפסקתי לספור.
בכל אופן כתוצאה מהניתוח הרזרבה השחלתית די ברצפה.. אני מדברת על שתיים שלוש ביציות בכל טיפול
פעמיים גם לא הייתה לי החזרה כלל.
לפני שבועיים נצפה אצלי ציסטה בגודל 6 ס״מ וחזרו לי הכאבים בדיוק לפני שלוש שנים ( אנדמטריוזיס ) כמובן שרצתי קודם כל לדוקטור סוריאנו.
יצאתי ממנו שבורה! מסתבר שצריך להיכנס ורדה?? את ערה? לניתוח. הכל קטן עליי לא מפחדת מניתוחים לא מזריקות ובטח שלא מהרדמות. הפחד הגדול שלי הוא ששוב בעקבות הניתוח הרזרבה תידפק עוד יותר. הציסטה נמצאת בצד ימין הצד הכביכול תקין. מה עושים?? האם מישהי הייתה באותה סיטואציה או אפילו דומה? אני ממש בסרטים.
אני מרגישה שאני חוזרת אחורה ודי נמאס לי כבר. נשבר לי לי כבר מהטיפולים מהציסטות ומה אנדמטריוזיס הארור הזה
בבקשה בנות תעזרו לי אם למישהי יש עצה או איזשהו פיתרון חוץ מניתוח אשמח לשמוע.
אני מטופלת של דוקטור שי אליצור ושל דוקטור דוד סוריאנו כבר שלוש שנים.

לואי84

New member

אין לי הרבה עצות לצערי. האם לא הציעו לך לעשות הפסקה ולהיות קצת על דיכוי של לוקרין/ דקא? אני זוכרת שיש בנות בפורום שאצלן הציסטה הצתמקה בעקבות זה.
ואולי כדאי להתייעץ עם מומחה פריון נוסף כמו זיידמן או שולמן? אמנם אליצור הוא באמת נחשב לאחד הטובים עם בנות האנדו' אבל לפעמים משנה מקום משנה מזל יכול להיות ששינוי וראיה נוספתת יהיו לטוב.
מאחלת לך שהשנה הזו תהיה שנת הישועה בעזרת השם. תרגישי טוב.

את לא לבד

היי מיטל, כשקראתי את הפוסט שלך חשבתי לרגע שאני כתבתי אותו ולא זכרתי :) אני בהלם כמה המצב שלנו דומה- זה אפילו מפחיד! בדיוק היום חזרתי מהרופא עם הבשורה של ניתוח נוסף. כדי שתביני כמה המקרה שלנו דומה אפרט לך מעט... נשואה 4 שנים, עברתי ניתוח לפני שנה וחצי, הוציאו חצוצרה ואנדומטריומה משחלה שמאל ( השחלה לא מתפקדת מאז בכלל), הפרידו הידבקויות והסירו נגעים. היה לי סיפור חצי שמח אחרי הניתוח, 4 חודשים אחרי נקלטתי לההריון בטיפול IVF שני, לא מסיבות של אנדו איבדתי את ההריון בשבוע 19. לאחר הלידה השקטה שעברתי הגוף היה בטראומה והיה לו קשה להתאושש רק אחרי 4 חודשים התחלתי שוב בטיפולים, לצערי כבר בטיפול הראשון צצה לה אנדומטריומה חדשה שבעקבותיה לא הצליחו לשאוב לי ביציות, היום אני חוזרת מפגישה אצל ד"ר סוריאנו שהחליט על ניתוח נוסף להוצאת האנדומטירומה (6 ס"מ) כי אין סיכוי להמשיך טיפולים כשהיא שם. אני גם כן מטופלת של ד"ר אליצור ואני מאוד סומכת על שניהם. אני כל כך מבינה לליבך ומחזקת אותך ואותי ומקווה בשביל שתינו שבגלל המצב הרגיש והפגיעה ברזרבה השחלתית שלנו בניתוחים, יזהרו אף יותר בניתוח הקרוב. אין לנו דבר חוץ מלסמוך על הרופא שלנו ולקוות שהוא (כמו בפעם הראשונה שלי) יעשה את הטוב ביותר ויאפשר לנו להיות אימהות בקרוב :) אני לא מאמינה בפתרון אחר מלבד ניתוח אך זו כמובן רק דעתי, אני אעבור את הניתוח ואקבל את התוצאה ככל שתהיה כי אני לא יכולה להילחם בזה. את בהחלט יכולה לשמוע חוות דעת נוספת של רופאים נוספים בתחום. אני אשמח לעזור בכל דבר :) המון הצלחה

לילך1235

New member
רוצה לחזק

אני גם עם עבר של אנדו אספר לך בקצרה מה עברתי ב 8 שנים
2 ניתוחים עם הוצאת חצוצה והידבקויות קשות
18 טיפוליי IVF מלאים !!!! שאיבה החזרה והכול הכול
גם אני כמוך כבר לא ספרתי והיתאיישתי
מלא בדיקות מלא רופאים
היתי מטופלת אצל הפרופ' הכי גדול ללא הצלחה
עברתי לטיפול אצל דר' ישי דרך אסותא (לא פרטי)
וטיפול 19 הצליח !
ואני רוצה להגיד לך שהטיפול הכי לא יוצלח ששאבו לי רק 3
בנוסף הזרע של בעלי על הפנים !
הריתי בהריון תאומים !!!!
היום בן ובת בבית בניי 3 חודש
אחריי שנים של טירוף עם אנדמטריוזיס
בלידה אגב שזה ניתוח קיסרי עדיין היו נגעים של אנדו' ....

לא להתייאש !!!!!
בהצלחה

מיטל 1986

New member
מקסימה שכמותך.

חיזקת אותי מאוד.
אני די במצב שאני מחפשת סיפורים כאלו נפלאים עם סוף כל כך שמח.
אין ספק שעברה עלייך תקופה מאוד קשה. 18 טיפולים! מצדיעה לך.
אני מאחלת לך המון נחת מהנסיכים. ושתמיד תהיו מאושרים. תודה רבה לך.

מיטל 1986

New member
מקסימה שכמותך.

חיזקת אותי מאוד.
אני די במצב שאני מחפשת סיפורים כאלו נפלאים עם סוף כל כך שמח.
אין ספק שעברה עלייך תקופה מאוד קשה. 18 טיפולים! מצדיעה לך.
אני מאחלת לך המון נחת מהנסיכים. ושתמיד תהיו מאושרים. תודה רבה לך.

איזה סיפור מרגש!

וואוו ממש ריגשת ואני כל כך שמחה בשבילך שלבסוף זכית להיות אמא לנסיך ונסיכה! תמיד מחזק לשמוע סיפורים כאלה- תודה ששיתפת אותנו :)

מיטל 1986

New member
מפחיד כמה שזה דומה!!

ראשית אני מאוד מצטערת על ההיריון שלא צלח.
אומנם זה לא מנחם אבל במצבי הייתי מאוד רוצה לדעת שנקלטתי בדרך גם אם ההיריון לא החזיק.
אשמח אם תאמרי לי האם סוריאנו היה בטוח לגבי הניתוח.. זאת אומרת האם הוא אמר לך חד וחלק שחייב ניתוח וזה הפיתרון?? הוא לא אמר לך האם אפשר להמשיך בטיפולים ללא ניתוח.
אני עדין ממתינה לתשובה שלו ודי מפחדת שהתשובה תהיה ניתוח.

הרזרבה השחלתית שלי ממש קטנה בצד שניתחו בפעם הקודמת (שמאל) אין לי כלל זקיקים ועכשיו לנתח את צד ימין מכניס אותי לסרטים. תוכלי לשלוח לי את הנייד בפרטי? אשמח להתכתב איתך יש לי המון שאלות.

מצטערת על התשובה באיחור

היי, במקרה שלי סוריאנו היה מאוד בטוח בנוגע לניתוח, לא היו ספקות וגם אמר לי חד משמעי שד"ר אליצור לא ימשיך בטיפולים כי לא תהיה תוצאה (מזכירה שבשני הטיפולים האחרונים היו זקיקים ללא ביציות) כנראה שהאנדומטריומה ממש מפריעה שם. גם אצלי שחלה שמאל לא מתפקדת בכלל מאז הניתוח הראשון ששם הייתה גם כן אנדומטריומה (כנראה ישנה מאוד) שפגעה בשחלה וברזרבה ממש. ד"ר סוריאנו אמר כי הניתוח הזה יעשה בזהירות רבה על מנת לצמצם ככל הניתן נזק לשחלה ולרזרבה השחלתית אך לעולם הם לא מבטיחים תוצאה טובה. במקרה שלי הוא אמר שאין מה להפסיד כי גם ככה במצב של היום אין לי סיכוי להריון אז עדיף לעשות את הניתוח ולהגדיל את הסיכוי להריון. כמובן שיש את הפחד הנוראי שאם הניתוח הזה לא יצליח וגם שחלה ימין לא תתפקד התוצאה תהיה קשה ואכזרית אבל עדיפה על חוסר הוודאות שאני חווה עכשיו. מקווה שאני עושה החלטה נכונה :) בכל אופן משאירה לך את הנייד שלי והמייל בפרטי אשמח לשתף ולייעץ מתי שתרצי. חג שמייח לכולן

אולי תתעודדי... ודאי תשמעי לפה ולשם דברים. התשובה בבטן שלך!

מיטלי, אני לא יודעת מה לומר לך כדי לעודד אותך, אבל בעצם יש לי דיי הרבה מהמשותף, אספר לך רק על המשותף
1. היו לי ציסטות רבות וגם בשתי החצוצרות (הפסקתי לעקוב אחרי כמה הן גדלות כי כל שנה ראו שגדלו משמעותית, אבל החלטתי בעצת בנות פה, לנסות כמה מחזורים של IVF לפני ניתוח.. לא רציתי ניתוח ולשמחתי נקלטתי גם בלעדיו
2. גם לי היו רק 3 ביציות בהפרייה (פרוטוקול ארוך), שתיים הוחזרו ונקלטו
3. עד כמה שזה מוזר לי, לא מובן לי, ועדיין לא שמעתי מה דעתן של החברות פה לפורום (שהרבה פעמים היו חכמות יותר מהרבה רופאים שהייתי אצלהם) אחרי ההריון אמרו לי שהציסטות נעלמו מעצמן _(לא מוצאים אותן וטוב שכך) המוזר הוא שבקיסרי שעברתי הרופא אמר שהיו המון הידבקויות שהקשו על הניתוח.
4. כעת אני בהריון השני שלי (פלוס התאומים שכמעט בני שנה בבית) הריון עצמוני.
5. גם אני הייתי במצבך, מיואשת, כואבת, שבורה... הכי חשוב להתחזק ולהיות אופטימית. הבלתי ייאמן קרה לי! אין סיבה שלא ייקרה לך.
בהצלחה. ובשורות טובות

למעלה