מיואשת....

meital2007

New member
מיואשת....

שלום! אני וחבר שלי כבר שנתיים וחצי יחד ויש לנו בעיה שחוזרת על עצמה לעיתים תכופות ובמיוחד עכשיו- כשאנחנו מתעסקים בה.... כשהוא חודר אלי כל פעם מתחילים לי כאבים.. בין אם בחדירה, ואם לא אז במהלך הסקס עצמו... ניסינו לפתור את הבעיה בכמעט כל דרך אפשרית אך ללא הועיל... הלכתי לגניקולוג והוא אמר לי שאין שם שום בעיה, ופתח הנרתיק שלי גדול מספיק... הוא המליץ לי להשתמש בחומר סיכה ky אך כשהשתמשנו זה רק שרף לי יותר... ניסינו עוד חומרי סיכה על בסיס מיים והם עשו לי שורף (מה שעד עכשיו לא היה- היו רק כאבים)... אין לי בעיה להתגרות מסקס ואני ממש אוהבת... וגם את חבר שלי אבל לצערי כל ההנאה נקטעת כשהכאבים מתחילים לבוא... בנוסף- ניסינו לקיים עם קונדום והייו אותם כאבים מה שאומר שהבעיה גם לא אצלו.. גם בקשר לגירוי הראשוני- אין בעיה והוא מספיק טוב ואפילו ניסינו כל מני חמרי עזר... אין לי כבר מושג מה לעשות.. צריכה בבקשה ייעוץ דחוף! תודה

לפני הכל חשוב שתדעי שהבעיה שלך, כפי הנראה

מוכרת ויש לה פתרון. הרבה נשים סובלות מכאבים לפני, ובזמן חדירה. מה שחשוב הוא לאבחן נכון את הבעיה ולתת לה פתרון הולם. מה שגם חשוב מאוד הוא לא לקיים יחסי מין כשכואב, ובטח לא בכוח, משום שזה עלול להחריף את הבעיה ולהביא לקשיים נוספים. אז אולי עכשיו, עד האבחון ומתן הטיפול תנסו להימנע ממה שכואב. לא ציינת בפנייתך מהו גילך, האם תמיד היו כאבים ואם לא מתי התחילו. האם סבלת מפטריות או דלקות חוזרות בנרתיק והם טופלו ואיך. בנוסף האם יש גם כאבים בזמן החדרת טמפון או אצבעות ומה קורה באוננות? אחרי שתתני את הפרטים החסרים נוכל לסייע לך באופן מותאם. בינתיים חושב שתדעי שתופעות של כאב בזמן קיום יחסי מין מתחלקות ל-2 קבוצות: 1. כאב בפתח הנרתיק בשל התכווצות בלתי רצונית של שרירי הנרתיק – נקרא וגיניסמוס. 2. כאב בעת המגע המיני הנקרא דיספרוניה. לכאב יכולות להיות סיבות גופניות כמו יובש בנרתיק, דלקות, וסטיבוליטיס ועוד. או, סיבות על רקע פסיכולוגי ללא ממצא פיזיולוגי (למשל על רקע - טראומה מינית, חינוך שמרני, תפיסות שגויות לגבי מיניות ועוד). מהתיאור שלך זה נשמע כמו וסטיבוליטיס - דלקת בפתח הנרתיק, ולא כל רופא/ת נשים יודע/ת לאבחן נכיון (צריך גם לתשאל ולא רק להסתכל) אבל אני לא רופאה ובטח אי אפשר לתת אבחנה באינטרנט. אם תאמרי מאיזה איזור את באה נוכל להמליץ לך על רופא/ה מתאים.

meital2007

New member
היי... תודה על התגובה

מעולם לא אובחנו אצלי דלקות בפתח הנרתיק, לא סבלתי מכאבים מהחדרת טמפון, לא סבלתי מכאבים במהלך אוננות... אולי קצת מיובש... היה לי לפני שנה או שנתיים פטריה קלה שטופלה בעזרת נר. רופא הנשים אצלו אני מבקרת הוא ותיק, מנוסה, ופופולרי... כך שאני סומכת עליו שלא אובחנה אצלי דלקת.. בכל אופן אני בת 21 מאיזור השרון... אולי זה " וגיניסמוס" או "דיספרוניה".. השאלה איך מטפלים בזה... אם זה יובש אני פשוט אנסה למצוא חומר סיכה שאינו שורף לי... בכל אופן תודה ואשמח לעוד הצעות... המיואשת...

למעלה