מיואשת....

RebelRex

New member
ל- "אחת"

למה שלא תפתחי יוזר קבוע בפורום? אני חושב שהרווחת את זה כבר לפי כמות התרומה שלך לפורום

אני חושבת שאתה לא מתאר את זה נכון....

אני ממש לא חרדתית, יש בי המון שמחת חיים ואופטימיות ורצון להשתנות ולשנות את הבעיה הקיימת. איך זה מגיע מכאן לחרדה? בן אדם בחרדה הוא בן אדם שמפחד, אני לא מפחדת, ההפך אני מאמינה שיקרה משהו שיוביל לשינוי חיובי בחיים שלי! אני לא חושבת שפסיכיאטר זה הפתרון, הלכתי לפסיכיאטר בעבר וזה לא מה שאני צריכה, אני חושבת על להתחיל אימונים אישיים ונראה לי שזה מה שאעשה.

אני בחורה לחוצה,זה כן..אני לוקחת דברים מסויימים באופן קיצוני, אני לפעמים לא רגועה ומתעצבנת משטויות,אבל חרדה? אין לי שום חרדות.

xavier1

New member
SSRI וריטלין

מנסיון קצר שלי: לא הולך ביחד. צ'יפראלקס שניסיתי לקחת ניטרל כמעט לחלוטין את הריטלין. בחרתי בריטלין.
דיכאון/חרדה, לפחות מבחינתי, ניתנים להורדה משמעותית באמצעים לא תרופתיים בעוד שאת ה -adhd
אני מצליח לדכא רק בעזרת הריטלין.

עוד לא ניסיתי....

אני נשארת עם הקונצרטה אולי בהמשך אברר לגבי דברים טבעיים..

פשוט חשוב לי לשים לב איך הגוף שלי מגיב לקונצרטה לאורך היום עד שההשפעה שלו יורדת, עד עכשיו לא התייחסתי לזה באופן קבוע,הגיע הזמן שאני אשים לב...

05 מיכל

New member
זהירות, טבעי!!!!

מי אמר שטיפול טבעי הוא נטול נזקים?!
זה ממש לא נכון.
אל תשכחי שגם קפה זה טבעי, גם אופיום זה טבעי וגם פטריות הזיה ופטריות רעל זה טבעי.

ההבדל הוא שלגבי תופעות הלוואי של תרופות יש ממצאים של מחקרים,
ולגבי תופעות הלוואי של טיפול טבעי - אין.
אז המטפלים והמשווקים למיניהם מנצלים את תמימותנו
ומפרסמים את המוצרים שלהם בעזרת האשליה הזו שאומרת "טבעי - לא יכול להזיק".
אל תתנו להם להטעות אתכם: יכול וחצי. תיזהרו.

נכנס לי בטעות דרך הכינוי הישן שלי....

כי אני במחשב אחר שבו נשמר הכינוי ולא החלפתי...לא נורא.

מיואשת....

אני בת 27,הובחנתי בילדותי כילדה עם בעיות קשב וריכוז, ולקחתי ריטלין בתקופת היסודי. זה לא עשה לי טוב והיו לי הרבה תופעות לוואי, אז הפסקתי ולקחתי כדור טבעי שאני לא זוכרת את שמו (וגם הוריי לא).

לפני כשלוש שנים עשיתי שוב אבחון והתחלתי טיפול של קונצרטה 18 מג', ואני עדיין לוקחת את הקונצרטה מאז. ואני חושבת שזה גם לא עושה לי טוב,יש לי שינויים קיצונים במצבי רוח, אני נלחצת מכל דבר קטן ומתעצבנת בקלות, בבדיקות דם האחרונות יצאו שיש לי בעיה בתפקודי כבד ומצבי הבריאותי הוא טוב. יש לי מידי פעם כאבי ראש,בזמן לחץ הלב שלי לפעמים דופק מהר.
אני עייפה כל הזמן ואני ישנה מלא! (יותר מ8 שעות). ואני בעיקר לא רגועה...

רצוי לציין שאני עובדת עם ילדים, אומנם עם הילדים אני מאוד נהנת וכמובן שלא מתעצבנת , אבל כן נתקפת התקפי לחץ לעיתים קרובות בעבודה,
אחרי העבודה אני לא מצליחה לעשות דברים שאני אוהבת, אין לי כוחות להיפגש עם חברות,לצאת ולהנות,אני מוותרת לעיתים קרובות על אימוני כושר.

אני פשוט לא רגועה! ואני לא יודעת מה עלי לעשות? אני אישית חושבת לוותר על הקונצרטה ולהתחיל טיפול טבעי, אני חושבת גם ללכת למאמנת אישית שמשלבת טיפולי ביופדביק.

מה אתם הייתם מציעים?

מעבר לקונצרטה כלום....

והלכתי אליו כמה וכמה פגישות, לא מצא בעיה מעבר לבעיות קשב וריכוז,כי פשוט אין.
זה לא בעיה, זה פשוט אני,והדרך שבה אני לוקחת דברים, והרגישות היתר שלי למצבים מסויימים,אני סך הכל צריכה לעבור תהליך שיגרום לי להיות רגועה יותר ופחות לחוצה...

הבעיה העיקרית שפניתי לפה היא כי חשבתי שהקונצרטה גורמת לי לשינויי מצבי רוח כי פעם שמעתי שזה אחת התופעות לוואי שלה, אבל עכשיו אני מבינה שכאשר ההשפעה של הקונצרטה יורדת אז זה משפיע עלי דרך עייפות ומצבי רוח משתנים שאין לי חשק לעשות דברים מסויימים.

מעבר לזה,הלחץ שלי לגבי כל מיני דברים זה כבר נושא אחר לגמרי ולא קשור לקונצרטה.. ובזה צריך לטפל.

RebelRex

New member
לדעתי טיפול בADHD בלי מרכיב התרופתי

לא יתן לך תוצאות טובות. אולי שווה לך לנסות טיפול תרופתי אחר, מלבד ריטלין, אפילו אם זה יהיה לזמן מוגבל. יש אדרל ויש סטרטרה שהם החלופות הסטדנרטיות של ריטלין, ואת כמובן יכולה קונצרטה במינון גבוהה יותר.
לדעתי גם כדאי לך לקבל חוות דעת נוספת. אני למשל הלכתי למספר פסיכאטרים שנתנו איבחון שגוי או חלקי, ורק כשפניתי לאיבחון פסיכיאטרי אצל פסיכיאטרית בכירה בתל השומר, קיבלתי אבחנה נכונה עם טיפול שעזר לי באמת.

בכל טיפול שתבחרי , הכי חשוב שתבדקי עם עצמך,אם את מרגישה שיפור משמעותי , ובמידה ולא תנסי טיפול אחר.

בהצלחה

hallo kitti

New member
הי אנונימית, בוקר טוב...

חלק מהתופעות שאת מתארת אופייניות לקונצרטה ללא קשר לבעיות אחרות שאת סובלת מהן אבל בעיה בתיפקודי כבד וחוסר שקט הם בעיניי אינדיקציה באמת לחפש טיפול אלטרנטיבי כמו תמיכה פסיכולוגית וליווי מקצועי אחר שתמצאי לנכון כמו אימון אישי להתמודדות עם הפרעת הקשב.
אני במקומך לא הייתי מסכנת את בריאותי ולוקחת ריטלין במצבך.
כמו שאמרתי, העצה שלי היא באמת לפנות למאמן אישי כמו שחשבת, לנסות למצוא פתרונות טבעיים, בצורת ויטמינים או חומרים אחרים שמתיימרים לעזור להפרעת קשב... אני לא מאמינה גדולה בחומרים הטבעיים האלה, אבל כשאין ברירה שווה לנסות כל דבר שיכול לעזור.
אישית, אני שמה לב לאחרונה שכדורי ויטמינים (להריון) עוזרים לי מעט (עם דגש על מעט) כי אני לא יכולה לקחת כרגע ריטלין ואת הכדורים האלה אני כן צריכה. יכול להיות שבאישור רופא תוכלי לקחת גם כדורים כאלה ואולי זה יעזור.
אני מדגישה לך- כל דבר שאת מתכננת לקחת קחי רק בהתייעצות רופא מכיוון שיש לך בעיה בתיפקודי כבד!! כל כדור שנבלע דרך הפה מתפרק בכבד ובמקרה שלך זה קריטי לא לנסות דברים ללא אישור רפואי!
שיהיה בהצלחה בינתיים ונשמח לשמוע אם הצלחת לעלות על משהו יעיל...

תודה על תשובתך!

עד שאני לא מוצאת פתרון חלופי לקונצרטה, אני חייבת לקחת את הקונצרטה.

עכשיו לשאלה המורכבת יותר, כשאני אמצא פתרון תחליפי לקונצרטה,איך אני מפסיקה לקחת את הקונצרטה? בהדרגה? הפסקה מיידית? הרי אני עובדת עם ילדים מאוד קטנים (שנה-שנתיים) ומאוד חשוב שאני יהיה מרוכזת בעבודה.

איך אני יכולה לדעת בוודאות שהתחליף עושה את עבודתו כראוי ובאמת לסמוך עליו בכדי לוותר לגמרי על הקונצרטה?

זה מורכב :/

ואני בהחלט יודעת שכל עוד אני לוקחת את הקונצרטה,בשבילי זה לא טוב...

hallo kitti

New member
את הקונצרטה אפשר להפסיק בבת אחת מתי שרוצים

וגם לקחת מתי שרוצים.
לא תדעי אם התחליפים יהיו יעילים, סביר אפילו להניח שלא כי אצל הרוב זה כך, אבל אי אפשר לדעת, שווה לנסות...

RATTOL

New member
הפסיכיאטר שלך יגיד לך אם לןןתר על הקונסרטה.

אם לא תתיעצי אתו את עושה שגיאה.
את שותה מספיק מים כל היום?
מה שאת מספרת יתכן גם שזה בגלל תזונה לא מסודרת לא נכונה והרגלי חיים פסולים.
גם דיאטנטית יכולה לעזור לך. איזה טיפול טיבעי יש לadhd ?
כבר נאמר מזמן שלא קיים דבר כזה.
חבל על כספך.
אולי את לא רגועה מסיבה אחרת ולא בגלל התרופות.
כולנו כנראה עוברים תקופה שבה לאט לאט מתאזנת ההשפעה של הריטלין בגופנו. זה אישי מאד. כל גוף בכל גיל ובכל ...מישקל יגיב אחרת לאותו מירשם.
חבל לבזבז על שרלטנים-מאמנת זו או אחרת.... יש כאלה מלא בפורום....
שימי לב מה הם כותבות למטה ב tittle !
חזקי ואימצי. את צעירה, כל חייך לפנייך !

עונה...

לגבי הפסיכיאטר אני כבר מזמן הפסקתי ללכת אליו, הרגיש לי מיותר ללכת אליו רק בשביל מרשמים לקונצרטה,כי שיחות וכאלה היה קשה לי לדבר איתו בפתיחות, אז ביקשתי ממנו אישור בשביל שהרופא משפחה שלי יכין לי מרשמים עבור הקונצרטה. בשביל לעבור למשהו טבעי ברור שאני אקבע אל הפסיכיאטר תור ואלך אליו,אין לי ברירה אחרת. אך אני עדיין חושבת בכלל אם לוותר על הקונצרטה או לא. אני מפחדת שמקום העבודה שלי יסתכן בעקבות הפסקת הקונצרטה ושימוש במשהו טבעי. מדובר בילדים! זה אחריות גדולה, והכדור בהחלט עוזר לי להיות מפוקסת.

לגבי שתיית מים, אני יותר ממשתדלת לשתות מים, יש ימים שאני מצליחה ויש ימים שפחות,אבל בהחלט יש לי בעיות עם שתיית מים.

כנ"ל לגבי תזונה,יש ימים כאלה ויש ימים כאלה... אני יודעת שיש קשר אבל חשבתי שהבעיה העיקרית היא הקונצרטה כי ידוע לי שיש לה הרבה תופעות לוואי, אני טועה?

ידוע לי שיש צמחי מרפא שעוזרים לבעיות קשב וריכוז, אבל הן כמובן לא מגיעות לרמה של קונצרטה וריטלין.

לגבי הרגלי חיים פסולים,אני מסכימה, וגם לגבי התזונה והשתיה וכל מה שציינת, ויש מאמנים אישיים שמתמקדים בתחומים כאלה, אבל מה שהדליק לי את הנורה האדומה הוא החוסר תפקוד כבד שהופיע לי בבדיקות דם, אני לא מעשנת, ושותה רק לעיתים רחוקות באירועים אין לי סיבה אחרת לזה חוץ מהקונצרטה...

hallo kitti

New member
האם את הולכת לרופא כלשהו?

אם את לא במעקב של פסיכיאטר האם את רואה רופא כלשהו באופן סדיר? כשלוקחים ריטלין מכל סוג יש צורך בבדיקות דם תקופתיות כדי לעלות על בעיות בדיוק כמו זו שיש לך... במידה ואת לא הולכת לפסיכיאטר באופן קבוע, לכי לרופא המשפחה פעם בחצי שנה לבדיקות דם וא.ק.ג שגרתיות ויכול להיות שהוא ימליץ לך להפסיק עם הריטלין לחלוטין לתקופה מסוימת כדי לחזור על בדיקות הדם ולראות אם המדדים משתנים.

אני כל חצי שנה עושה בדיקות דם...

אני מאוד דואגת לעניינים האלה, הבדיקות דם האחרונות הראו על בעיה בתפקוד הכבד אך משהו גבולי, ולא עם נתונים גבוהים מאוד,אך אותי זה הלחיץ כי זה משהו שלא היה בבדיקות דם הקודמות משהו שהגיע עכשיו... שאלתי את הרופא משפחה אם הוא יודע במה מדובר, אז הוא אמר שלפי דעתו יש קשר לקונצרטה אבל הוא לא רואה סיבה להפסיק כי היא מועילה לי ואני צריכה אותה.

אבל עדיין אני חוששת כי כבד זה נראה לי עניין רציני, כשבאתי לרופא משפחה החודש לקחת מרשם לקונצרטה הזכרתי לו שבבדיקת דם האחרונה היה את הדבר הזה עם הכבד אז הוא אמר לי שזה נתון נורמלי ואם זה היה משהו גבוה הוא היה משנה אבל בינתיים אין צורך להפסיק את הקונצרטה, אבל עדיין אני דואגת.

כמו שציינתי גם קודם על העייפות והמצבי רוח, חשבתי שהכל קשור אחד לשני, אולי אני פשוט צריכה להקפיד על תזונה ולהניח לזה ולא לדאוג יותר מידי....

hallo kitti

New member
שמעי, מעבר להתייעצות עם רופא

והחלטה עצמאית את לא יכולה לעשות הרבה... במידה והרופא ראה את התוצאות וקבע שיש מקום להמשיך עם הקונצרטה אני מאמינה שהוא יודע מה הוא אומר, אחרי הכל הוא לוקח על עצמו אחריות. מצד שני, גם אני לא נוטה לסמוך בעיניים עצומות על רופאים, כך שאם את לא רגועה פני לחוות דעת שניה, אולי אצל מומחה למחלות כבד אפילו, אם יתנו לך הפניה לאחד כזה על סמך תוצאות בדיקת דם בלבד.
עייפות ומצבי רוח יכולים להיות תוצאה של קונצרטה אבל לאו דווקא. זה משהו שאת צריכה לבדוק בעצמך- נסי להפסיק איתה למספר ימים ובדקי איך את מתפקדת בלעדיה מבחינת שתי ההשפעות האלה בלבד. העייפות היא תוצאה של מאמץ פיזי גדול מאד שהגוף עושה בהשפעת הקונצרטה- זהו סם ממריץ שמכביד על הגוף, לכן את בודאי עייפה אחרי שההשפעה פגה. מצבי רוח זה משהו שאני פחות מכירה בהשפעת קונצרטה, אולי מישהו אחר בפורום חווה את זה, תשאלי.

תודה,העלת פה דברים שבאמת לא ידעתי...

זה רק מסביר למה בסופש (כשאני לא נוטלת את הקונצרטה) אני יותר אנרגטית ולא עייפה,חשבתי בעיקר שזה בגלל שאני לא בעבודה.

העייפות באמת מגיעה בסביבות חמש בערב וכבר בשמונה אני מרגישה שממש בא לי לישון, ואני מנסה איך שהוא להחזיק את עצמי עד עשר בערב, בשעות הבוקר עד הצהריים אני די ערנית. זה ממש מסביר את התופעה שאת מדברת עליה, אחרי כמה שעות השפעת הקונצרטה יורדת? אני יודעת שההשפעה של קונצרטה ארוכה יותר משל הריטלין,לא?

בסביבות השעה שש בבוקר אני לוקחת קונצרטה,ולקראת אחר הצהריים אני מרגישה מתמוטטת מעייפות (ואני באמת שישנה טוב בלילה!) כמה שעות בערך ההשפעה של הקונצרטה?

ראיתי בשרשור אחר שציינו תכשירים מעוררים, אם אני לוקחת דבר כזה בסביבות הצהריים, פעם ביום... זה יכול להועיל? ולהשאיר אותי ערנית יותר זמן?

אני חושבת שהמצבי רוח באים תוך כדי העייפות,כי אני מוותרת על דברים ולא נהנת מהחיים ומן הסתם המצב רוח יורד.

למעלה