מיואשת

Crema86

New member
מיואשת

אני לקראת סוף שנות העשרים ויש לי בעיה של תקשורת בינאישית. למרות שאני כבר לא ילדה אין לי מיומנות חברתית בכלל. אני לא יודעת איך לפתח שיחות קלילות..
זה די מייאש שכתוצאה מכך אין לי ממש חברות מלבד חברה אחת שהכרתי לפני כמה חודשים אחרי שנים של בדידות.

עכשיו הייתי מעוניינת להכיר מישהו לקשר רציני הקטע שאני ביישנית . אני עובדת בשירות לקוחות אבל קשה לי לפתח שיחה קלילה עם בחורים ולגרום להם להתחיל איתי
אני נראית לא רע ועדיין לא מתחילים איתי . הלוואי והייתי מה בחורות שהם מגנט לבנים ולבנות...

יש לכם עצות ?

Matzeket

New member
העצה הראשונה:

להוציא את המילה 'ייאוש' מהלקסיקון.
מייאוש אי אפשר לשנות דברים.

העצה השניה היא לנסות להבין מה בדיוק תוקע אותך ואיך אפשר להתגבר על זה;
יכול להיות שאם מדובר בבעיה מורכבת יותר של לא רק ביישנות, אלא גם בעיה של תקשורת בין אישית תצטרכי עזרה חיצונית טיפולית מתאימה שתתן לך כלים להבין תקשורת בין אישית.

לדעתי, שווה את זה.

בהצלחה רבה!!

FineSilverMan

New member
אוף...

ניסיתי למצוא קליפ... ללא הצלחה
מראים בו מישהי שמאוהבת בשכן שלה ולכן מזמינה בדואר שיקוי וסרט שגורמים לו להתאהב בה.
אבל אז האהבה שלו הופכת פסיכית...
&nbsp
לפעמים זה בהחלט מרגיש לי כאילו נשים מנגה וגברים ממאדים.
כאילו אנחנו רוצים דברים שונים לגמרי ולא מבין איך אנשים ביחד...
&nbsp
ולפעמים אני מוצא מישהי ואנחנו מתקשרים באותו תדר וזה נהדר...
&nbsp
&nbsp
האם יש לך פרופיל באתרי הכרויות?
&nbsp

Crema86

New member
כן יש לי

אבל אני לא אוהבת אתרי היכרויות וכולם שם מכוערים בעיני
&nbsp

FineSilverMan

New member
אז דרך אחרת...

פאבים, חברים, שדכנית...
&nbsp
אין בן זוג מכוער מדי, רק אין מספיק אלכוהול.

היתקליף

New member
שיחה רצינית את יכולה לפתח?

כי יש מספיק גברים שיעדיפו שיחה רצינית על שיחה קלילה.
כדי שיתחילו איתך תפתחי כרטיסים באתרי הכרויות, ותתחילי לקבל פניות.
אגב עבודה בשירות לקוחות היא להבנתי מקור בלתי נדלה לאנקדוטות וסיפורים משעשעים (וגם מעצבנים) שאת יכולה לשאוב מהם חומר לשיחה קלילה של שעות.

Yael256

New member
אל תהיי מיואשת

ממש מעציב אותי לקרוא את מה שכתבת....

אני חושבת שאתרי הכרויות הם פלטפורמה נהדרת להיכרות, אבל אם את אומר שיש לך בעיה ליצור קשרים בין אישיים את צריכה דבר ראשון לעבוד על זה, לפני הקטע הזוגי, כי זה הכרחי לפני שניתן ליצור אינטימיות עם המין השני.

אני גם שמתי לב שקשה לי יותר ליצור קשר עם אנשים וניסיתי בחודשים האחרונים לעבוד על זה וליצור חברויות חדשות קודם כל עם בנות, כדי לשפר את יכולת התקשורת הבין אישית שלי.

שיהיה לך המון בהצלחה.

עניין של גישה

את תמיד יכולה להתחיל שיחה גם עם נשים וגם עם גברים באותו אופן, מבט יציב שמראה על עניין, את יכולה לחייך כדי להעביר שאת מעוניינת, את לא חייבת ישר להלחץ מהסיטואציה ואז להשתתק. יכול להיות שאת נלחצת כי אין לך ״נושאים״ לשיחה? פשוט מאד ״היי״ גם יכול להיות אחלה טריגר, תדעי שהאינטרנט הוא אחלה דרך יעילה להכרויות למי שקצת פחות קל לו פנים מול פנים. לדעתי פשוט טיפת העזה עם שפת גוף יותר קלילה תוכל לעזור לך במקרים כאלה, כי אז הצד השני יוכל לפתוח איתך בשיחה.

Crema86

New member
בדיוק..

כן אני נלחצת כי אין לי נושאים לשיחה ולא מספיק להגיד היי
ואני מתה שיחזרו אחריי וזה לא קורה ואני מחשיבה את עצמי כאחת שנראית טוב אבל אני עם הדימוי עצמי שלילי

אין ספק שמראה זה לא הכל.

השאלה היא בעצם איפה את מנסה להכיר. אני יכולה לומר לך שאני רוב חיי הייתי אדם סגור וביישן בצורה קיצונית. לא הצלחתי לתקשר מי יודע מה, והעדפתי תמיד להיות ״בצל״ מאשר תאכלס לדבר עם אנשים. כיום אנשים לא מאמינים לי כשהם שומעים על זה :) השינוי אצלי חל דווקא בעזרת עידן האינטרנט. אי שם לפני כמה שנים נהגתי להכנס לפורום אינטרנטי של תחנת רדיו שמשדרת שירים של שנות ה 80, השירים האהובים עליי .. שם התחלתי מסתם בקשות שירים, לאחר מכן היו חברה קבועים אז זה הפך ל ״היי״, משם לשיחות חולין קטנות וצחוקים על גבי הפורום.. ומשם כבר היה מפגש יום הולדת של מישהי.. היא הזמינה אותי, חששתי ופחדתי והתלבטתי מאות פעמים אבל הלכתי והאר הסטוריה.. כמובן שחלקם חברים שלי עד היום, אפילו זוגיות יצאה לי משם. הפואנטה היא שצריך להתחיל מאיפה שהוא, ויותר קל שאותה נקודת התחלה תבוא ממקום שנוח לך בו - מוסיקה, ספורט, תחום לימוד. אל תקפצי קדימה לחיזורים ובחורים, קודם תצטרכי לעבוד על תקשורת בינאישית גם עם נשים, חברות ואנשים באופן כללי, כשתרגישי יותר בטוחה או פתוחה, תראי שגם גברים יחזרו אחרייך.

כישורים חברתיים

לומדים
&nbsp
כמו כל מיומנות אחרת
אני ממליצה על ספרים כמו 'כיצד תרכוש ידידים' של דייל קרנגי
ועוד המון ספרות מקצועית בנושא
&nbsp
וגם ממליצה על סדנאות התפתחות אישית
עם סימולציות
&nbsp
&nbsp

oneofus

New member
את התגובה שלי לא תאהבי

את בת 29 -
את החתיכים החכמים ושחקני הקולנוע לקחו המכוערות.
היופי שלך כמו של כולנו הולך ופוחת עם הזמן.
את לא במצב של להסתכל על תמונות באתרי הכרויות אלא במצב שאת מחפשת אהבה
כבר עכשיו את מחפשת מבוגרים ממך שיש בהם שעשו כבר קילומטר או שנים.
נצלי את זה שאת בחורה ושאת מקבלת מיליון הצעות לדיטים כל שבוע, ותתחילי לקבוע דייטים
יום כן יום לא. תוך שבועיים תרכשי ידע שלא תשיגי ב 100 שנות בדידות.
הכל חוקי באהבה ומלחמה, אז קחי את כלי המלחמה (צבע בושם לבוש ...) את שותפותייך למזימה( מניקוריסטית, ספרית קוסמטקאית)
וצאי לצייד.
רות המואביה עשתה את זה, בת שבע עשתה את זה ועוד מיליארד נשים.
מקווה שאני חד מספיק.

plumbago

New member
כמו בת שבע?

כל מה שבת שבע עשתה היה להתרחץ על הגג.. דויד ראה אותה במקרה
לא נראה לי שזה מה שפותחת השירשור צריכה לעשות...

oneofus

New member
אוי הנאיביות ...

בית המלך היה הגבוה בבתים . בת שבע ידעה שדוד יראה אותה. בלי בעלה לבד היא חיפשה מוצא.
לכן עלתה לגג.
אחרת למה שתתרחץ על הגג (ונגיד תעלה מים לשם )
זו אגב גם עמדת הפרשנים....

A לוןA

New member

עמדת הפרשנים! LOL!
רוב הפרשנים לוקחים טקסט פשוט, ומסובבים אותו בהתאם לאג'נדה שלהם עד שמרוב סיבובים הם יכולים פשוט להגיד דברים הפוכים לגמרי לכתוב, וזה ישמע להם נורא הגיוני.
רוצה דוגמא?
בתלמוד הבבלי, מסכת יומא דף ע"ז ב' ישנו דיון שבמהלכו מפורש הכתוב "וישכב אתה ויענה" (למי שלא זוכר, מדובר על פרשת אונס דינה בת יעקב ע"י שכם בן חמור, המתוארת בפסוק " ...וַיִּקַּח אֹתָהּ וַיִּשְׁכַּב אֹתָהּ, וַיְעַנֶּהָ".). לכל קורא ברור לגמרי, גם מהפסוק עצמו וגם מנקמת בני יעקב באנשי שכם שהיה פה אונס.
לכל קורא? לא מדוייק.
שהרי אביי, באותו דף מהתלמוד הבבלי מבהיר כי המילה "ויענה" אין משמעה שהוא אנס אותה, אלא שהיא רצתה לשכב איתו, והוא סירב- וכאן היה העינוי שלה.
וחוץ מזה, בתחילת הפרק כתוב "וַתֵּצֵא דִינָה בַּת-לֵאָה, אֲשֶׁר יָלְדָה לְיַעֲקֹב, לִרְאוֹת, בִּבְנוֹת הָאָרֶץ"- ז"א- היא יצאה מהאוהל (!!!) התלבשה והתאפרה בצורה פתיינית ובכל בעצם פיתתה (!!) את אותו אנס לאנוס אותה, ובמתכוון.
וחוצמזה 2: נכתב, בהמשך אותה פרשה : "וַיִּקְחוּ אֶת-דִּינָה מִבֵּית שְׁכֶם"- למד המדרש שלא בקלות נפרדה דינה משכם: "ר' יודן אמר: גוררין בה ויוצאין. אמר רב הונא: הנבעלת לערל קשה לפרוש" (בראשית רבה פ) (ז"א- למד המדרש שהיה צריך לגרור אותה משם בכח, כי מי ששוכבת עם ערל- מתמכרת לזה ובכלל לא רוצה לעזוב את האנס הערל שלה)

אז עשה לי טובה עם כל הפרשנים האלו. קודם לקרוא- ואז לפרש. ולהבין שהפרשנים מפרשים מתוך אג'נדה- ואם האג'נדה שלהם היא שהאיש צדיק- זה אומר שהאישה פתיינית, ועכשיו נמציא מה שצריך כדי להצדיק את זה. ואם בסוף הפרשה כתוב בפירוש שהדבר היה רע בעיני ה'? מילא. נפרש גם את זה לקולא.

oneofus

New member
לא אבקש ממך טובה

(כי אני לא בקטע שלך...) אבל יופי שאת מצטטת את הפרשנים , ומאידך את גם מפרשת בעצמך !
אז מדוע שתפסלי את הפרוש שלי?

A לוןA

New member
בוא'נה, אתה קורע!

אם לא מספיק לך זה שהניק שלי אלון, ולא מספיק זה שבכרטיס שלי כתוב שאני גבר, ולא מספיק שכתוב שאני מ נ ה ל פורום בחתימה שלי, ואתה עדיין פונה אלי בלשון נקבה- אין, אתה ייחודי.
&nbsp
ולידיעתך, אין במה שכתבתי אפילו פירוש אחד משלי, הכל ציטוטי פרשנים, ורק ע"מ להבהיר נקודה- הפרשנים פירשו מתוך אג'נדה. האג'נדה שלהם (עם הפירוש שלך) במקרה של בת שבע- דוד המלך היה צדיק, אם הוא התפתה סימן שהיא פיתתה אותו, סימן שהיא ידעה, סימן שהיא טמנה לו מארב וכו' וכו'. להביא את "עמדת הפרשנים" במקום שהוא כל כך ברור לחלוטין- זה פשוט מצחיק ומגוחך בעיני.

ommerl

New member
אספר לך סיפור ששמעתי

הייתי בהרצאה של פז אושרן על זוגיות והוא סיפר שם שבאיזשהו בית ספר שלימד בו הגיעה מורה חדשה והוא כל הזמן שמע מאנשים אחרים כמה שהיא יפיפייה ומדהימה.
&nbsp
הוא אמר לעצמו שהוא חייב למצוא מי זאת הבחורה המדהימה הזאת שכולם מדברים עליה. הוא ראה מרחוק מישהי יפה ושאל האם זאת היא? אמרו לו- לא. ראה אחת אחרת יפה ושאל- זאת? אמרו לו לא, לא זאת.
&nbsp
בקיצור בסוף מגיעה בחורה. לא שיא היופי אבל גם לא מכוערת. אומרים הנה- זאת היא.
&nbsp
אובייקטיבית היא לא הייתה מלכת היופי אבל אנשים תפסו אותה כיפיפייה. למה אנשים תפסו אותה כיפיפייה?
&nbsp
יופי זה לא רק עניין של מראה חיצוני פיזי. זה לא רק עניין אובייקטיבי. זה מאוד סובייקטיבי. אנשים חשבו שהיא יפה כי היא שידרה הרבה אנרגיה חיובית וסוחפת. הכריזמה שלה גרמה לאנשים לתפוס אותה כיפה יותר.
&nbsp
וזה המסר שלי אליך. יופי אובייקטיבי לא ממגנט בנים. אנרגיה נשית, כריזמה נשית, חיוך קורן- זה מה שממגנט בנים. לדעתי..

למעלה