מיואשת

מיואשת

שלום לכולם! הנני פראמדיקית משוחררת מזה שנתיים, שלא עוסקת במקצוע. במהלך השנתיים האחרונות נקראתי לשירות מילואים שבוטל מסיבות רפואיות (פעם ועדה רפואית ופעם רופא שמצא לנכון שאינני כשירה לביצוע המילואים). לפני זמן לא רב קיבלתי שוב צו הפעם לתעסוקה פיקודית(למיטב הבנתי ההצבה פשוט תהיה דרך הפיקוד). אני מעוניינת לבצע מילואים מאוד, אך בהתאם למגבלות הרפואיות (לצורך העניין בועדה הרפואית נתקלתי ביחס מחפיר וביטול מוחלט של קביעות האבחנות של שני רופאים אזרחיים .הבעיה הרפואית נראית לעין באופן ברור למדי כל רופא פשוט יוכל להבחין בה. פרט לבעיה הרפואית מזה כשנתיים אינני עוסקת ברפואת חירום(הצב"א כיסת"ח את הפרשה בריענון טיפשי שטרם עברתי) והנני מפחדת לטפל בחיילים לאחר שאינני מיומנת בכך. הבעיה השלישית והאחרונה היא שאני מפחדת לבצע מילואים בשטחים ונוכח המקצוע הנדרש לשם כנראה פני מועדות. אין לי קצינת קישור אלא משקי"ת והטלפון שלי אינו זוכה לשום מענה מזה מס' ימים. אשמח לדעת לאן אוכל לפנות בתודה מראש

ניר נגר

New member
אני אישית מאמין ברופאים הצבאיים

לא חושב שרופא שרואה בעיה רפואית חמורה לפניו ימליץ לא לשחרר ממילואים, במיוחד לאחר שתבקשי ממנו מכתב שהשירות הוא על אחריותו. את מפחדת לשרת בשטחים? גם אני! נשבע לך... אז? אם את ואני מפחדים להיות שם, מי יהיה??? אל תסכימי לשרת בתפקיד חובשת ללא הכשרה שמגיעה לך! זכותך לעמוד על שלך ולבצע את ההכשרה, את מוזמנת לסרב לבצע את התפקיד ללא הכשרה רלוונטית (אני מאמין שתעברי את ההכשרה, אם לא..תסרבי! אני רוצה לראות שישפטו אותך על זה שלא עשית את התפקיד שלך ללא הכשרה רפואית לריענון) מעבר לזה שיהיו מילואים קלים, בקשי ועדה רפואית ולשם תביאי את האישורים הרפואיים, אם יש בעיה יורידו לך את הפרופיל. מילואים קלים וממצים, אני בטוח שתתגברי על הפחד, תתחשלי ותראי לכולנו ולך שגם נשים יכולות..אם הן רוצות

TJSBZ

New member
כל אחד צריך להאמין במשהו...

האינטרס שלה, שהוא שמירה על בריאותה, אינו זהה לאינטרס של הרופא הצבאי. הוא לא הרופא המטפל בה, הוא משרת את הצבא. והאינטרס של הצבא הוא לבטל את האבחנה של הרופא שלה. במו עיני ראיתי רופא צבאי ממציא בעיה שאיננה (אצלי) ומתעלם מבדיקות חד משמעיות שהוכיחו שהוא טועה, משום שבאותה שנה ניסו לצמצם את מספר המתגייסות. לא עזר לו, כמובן. הוכחתי אותו על מעשיו ודרשתי פרופיל שיאפשר לי להתגייס, במגבלות הרפואיות הקיימות ולא הבלתי-קיימות. כמה שנים אחר כך ראיתי במו עיני רופא צבאי מנסה להעמיד פנים שהפרעת חרדה כללית שפרצה אצל חיילת בעקבות הגיוס לא קיימת. ובמו עיני ראיתי פגועי נפש, נכי צה"ל, שצה"ל לא מכיר בהם, למרות שכל פסיכיאטר סביר יגיד שהפגיעה באה בעקבות השירות. אלא שהרופאים של צה"ל משרתים את צה"ל ולצה"ל יש אינטרסים רבים להפחית במספר נכי הנפש המוכרים. אבל אם אתה רוצה להאמין בהם, יבושם לך. אני מאחלת לך שלא תזדקק לשירותיהם.

פלסטיק

New member
בתור אחד שלא מאמין ברופאים צבאיים:

1. לא יכול להיות שגם הרופא הצבאי צדק וגם האזרחי צדק אם שניהם נתנו אבחנות מנוגדות. אני נוטה להאמין לרופא האזרחי. 2. תדאגי לקבל את הריענון. גם הכיסתוח צריך לקרות בפועל. 3. לגבי החשש שלך משירות בשטחים: חשש טבעי. אבל 60000 מתפקדי ליכוד החליטו שאת צריכה לשרת בעזה וממשלת ישראל קיבלה את קביעתם. צה"ל לא יכול לסרב לכך וחוקית גם את לא. אני לא רואה דרך בה הפחד ישחרר אותך (למעט אם גורם לבעיה פסיכולוגית/פסיכיאטרית). אין לי עיצת קסמים כי צה"ל תמיד יעדיף להאמין לאנשים ולכסתוח שלו אבל: תיקבלי לנקח"ל או לקצינת פניות ציבור. גם הם ינסו לדחות אותך בקש אבל את חייבת לנדנד להם. חיי אדם תלויים בך ואם את לא מרגישה כשירה אני מאמין לך. יכול להיות שהם יורידו אותך מספירת הגוגלות רק בגלל הניג'וז שלך.

נ ע מ ה 5

New member
מספר דברים

א - יש לזכור כי הרופא הצבאי המהולל,אשר משחרר או לא משחרר ממילואים אינו מאשר רופא א ז ר ח י במילואים, ולכן כל ההילולה המיותרת סביב הביטוי הזה...אמממ...מיותרת. ב - המילואים בשטחים זה ביטוי רחב ביותר. גם גזרת הבקעה נקראת שטחים, והדבר הכי מסעיר שקורה שם (לרוב) זה חזיר בר בשם ג'ורג' שכל הזמן נוגע בגדר. (סיפור אמיתי), כך שלפני שאת מצהירה על מילואים בשטחים, יש לראות איזה שטחים. בכל מקרה, זה לא סותר את עניין ההכשרה, שבו את כמובן צודקת ואין לשלוח אותך לשומקום ללא הכשרה. אך סתם הערת ביניים : גם החיילים בעזה לא קיבלו שום הכשרה מיוחדת לאסוף חלקי גופות של חבריהם בבתים בעזה. קצת חריף אבל זה מעמיד בסימן שאלה את עניין ההכשרה. אני רוצה לומר לך מניסיון אישי ולא אישי שאף אחד לא מבצע בדיוק את אותו תפקיד בדיוק באותם תנאים גם בסדיר וגם במילואים. רק המקומבנים. ג- המגיבה הנסערת מהתגובה למטה, שכבר בעבר ניהלתי איתה סוג של ויכוח לא ברור על טיב הרופאים : זה שאת נפגעת בעבר מיחסו של רופא זה או אחר, זה לא מעמיד אותך כשופטת של כל רופאי צה"ל. את נפגעת ,וזה מובן. הנסיבות לא ברורות. אבל מכאן ולהשליך את כל בעיותיך על כל השאר מונע ממך לראות את התמונה הכוללת, ולכן התגובות שלך רגשניות בלבד.מערך הרפואה בצה"ל דורש שדרוג מאוד מאוד מאוד מאסיבי הן לגבי פקודות והן לגבי הכוח אדם, אבל זו לא סיבה לקטול את שמם של הרופאים בצה"ל. תתפלאי,אבל יש מקרים שבהם הם עוזרים ומגיעים להחלטה הנכונה והם מתמודדים בתפקיד מאוד קשה מול אוכלוסיה שלמה של סדיר ומילואים, שחלקם הגדול יושב כל השירות במרפאה ומנסה לחרטט.כשתהיי רופאה,אז תהיה לך הזכות לדבר בצורה כה מקובעת.

למעלה