מיואשת

מישל34

New member
מיואשת

שלום שמי מישל מיואשת מהמצב של אמא- חולה אלצהיימר כשנה בשבוע האחרון לא מסוגךת לישון מזה כארבעה לילות נלחמת עם כל העולם!!??האם זה תופעה מוכרת, כנראה לוקחת אותה היום לבית חולים לנפש לבדיקה וארגעה זאת פשוט לא אמא שלי!!אני מיואשת!!המטפלת נופלת!! תענו לי האם זאת תופעה מוכרת להילחם עם כל העולם כולל הבת היחידה?? האם להעביר אותה לבית אבות(נלחמתי עד עתה לא להעביר האםניתן להחזיק מצב כזה בבית ברור עם מטפלת צמודה?? תודה מראש על כל תשובה המיואשת מישל

ronnyw

New member
שלום למישל

ברוכה המצטרפת... אנא, קראי בפורום מסרים לאחור, ותלמדי לדעת שתופעות הסרבנות והלוחמנות, שכל כך קשה לך איתן, הן תופעה מוכרת... תמצאי את זה בפורום באלף ואחת צורות. אכן, "זאת פשוט לא אימא שלך", כלשונך. המחלה גורמת לחולים לשנות את התנהגותם, את אופים. אל תיפגעי, אל תעלבי, זה לא קשור להיותך בת יחידה, ומן הסתם לבת אהובה. זה אופי המחלה הנוראה הזו, שמכרסמת את המוח ומשנה את האנשים. זכרי - ואהבי - את אימך כפי שהיתה !! טפלי באימך כפי שהיא היום. לגופה של שאלה - יש הרבה חולים שמקבלים תרופות הרגעה ו/או כדורי שינה, לפי התנהגותם ולפי מכלול הבעיות הרפואיות. גשי עם אימך לרופא המטפל (עדיף רופא פסיכוגריאטרי, שזו התמחותו), ובקשי תרופות הרגעה. תני לזה צ'אנס. תרופות ההרגעה יקלו מאוד על אימך (וגם על המטפלת ועליך). אני שוב ממליצה לקרוא מסרים לאחרו, יש המון התייחסויות לנושא.

מישל34

New member
תודה לרוני

תודה אני כרגע בעבודה , אבל אני באמת אקרא את כל ההודעות מהפורום תודה על העיצות, עדיין לא הגעתי לפסיכוגריאטריה. רק השבוע זה נהיה כל כך גרוע ויתכן ואפנה היום לביח לחולי נפש להרגעה עד שהתור שלה שהוא בשבוע הבא- תודה, מרוב בילבול קשה לעבוד אבל תודה על העידוד מישל

ronnyw

New member
למישל

עוד כמה מילים בנושא תרופות ורופאים: בדרך כלל, כשאיש מבוגר מתחיל ל"זייף", ויש חשש (למשפחה או לרופאו) שמדובר באלצהיימר, הוא נשלח לאיבחון אצל מה שקרוי פסיכוגריאטר. זה רופא, שכשמו כן הוא: מטפל בבעיות נפשיות והתנהגותיות שצל אנשים גריאטרים. זו התמחותו, והוא אמור לעשות זאת הכי טוב. לא בכל מקום יש רופא כזה (למשל, הורי, המתגוררים בחדרה, נאלצו לסוע לעפולה לכל בדיקה), ולכן רבים מהמטופלים ממשיכים לבקר אצל רופא המשפחה הרגיל, ולהיות במעקב פסיכוגריאטר אחת לתקופה. אם אכן מדובר באלצהיימר, אזי המעקב הוא אחרי ההתדרדרות (אלצהיימר = התדרדרות. אין אופציה של עצירה, ובוודאי לא ריפוי), ובהתאם יש לשנות מידי פעם את התרופות. אני מבינה שאתם כבר מטפלים בתופעות השונות (הפרעות שינה) מזה זמן וזה טוב, (וגם יש מטפלת, שזה אומר שעשיתם כברת דרך.) יש כמה סוגי תרופות: להאטת ההתדרדרות (יש רופאים שלא מאמינים בתועלת שלהן) להשקטת תופעות (הרגעה, שינה, אפילו תרופות פסיכוטיות למקרים קשים) תרופות רגילות של החולה (לחץ דם, קולסטרול ושאר תרופות על פי מצבו הבריאותי ללא קשר לאלצהיימר). אני מספרת לך את כל הסיפור, כי נראה לי שללכת ישר למחלקה למחלות נפש זה קצת חריף (אני כמובן לא מכירה את ההיסטוריה שלכם. אני מתייחסת ל"מקרה הרגיל". אולי אתם לא שם...) מה שחשוב - שרופא (ולא נותני עצות שכמותי...) הוא שיקבע מה מתאים ומה לא על פי של תמונת החולה המלאה.

zs1957

New member
שלום למישל המיואשת

התופעה שאת מתארת נפוצה מאד בקרב חולי אלצהיימר רצוי לפנות לנוירולוג או לפסיכוגריאטר ולבקש תרופות לשינה. בדרך כלל נותנים ואבן ,במקרים קשים בונדורמין.אנשים מבוגרים סובלים מבעיות שינה ונוטלים כדורי שינה. על אחת כמה וכמה חולי אלצהיימר שאינם ישנים טוב בלילה. אשמח לסייע בכל עת זהבה שחם

מישל34

New member
תשובה ושאלה ממישל

שלום ותודה הבעיה שלא עזרו כדורי שינה(בונדורמיר) וגם ואבן לא כל כך עזר אני כנראה אפנה איתה היום לבית חולים לחולי נפש-פסיכוגריטריה, האם אני צריכה הפניה מרופא?? האם מישהו יודע תודה על העזרה זה פשוט עוזר גם נפשית מישל

zs1957

New member
תשובה למישל,

היי מישל כדי לפנות לפסיכוגריאטר את צריכה הפנייה מרופא המשפחה שבו יפרט הרופא ממה היא סובלת ויבקש חוות דעת מקצועית. חשוב שרופא המשפחה יהיה מעורב בתמונה. כל טוב, זהבה שחם

שלום לך מישל

וקודם כל, קבלי חיבוק גדול מכולנו. נראה לי, שהגיע הזמן שתשלחי את אמא לבית אבות. בגללה, בגללך ובגלל שהיא כבר לא ממש האמא שלך, לא ממש האשה שמודעת לכך שאת הבת היחידה שלה. ככל שתביני את זה מהר יותר, החיים של כולכם יהיו טובים יותר. אין שום סיבה להפוך את החיים שלכם לגיהנום. אמא חולה וזה אומר שאם אי אפשר לטפל בה בבית, מטפלים בה במקום שאפשר - בבית אבות. אני מבינה שזה "בום" לא נעים על ראשך. המחשבה "להפקיר" את אמא היא לא פשוטה, אבל, שוב, היא לא מודעת לזה שאת הבת שלה, שאת מטפלת או לא מטפלת בה. המוח שלה, כמו של חולי אלצהיימר אחרים, נראה כמו גבינה שוויצרית, אין לך מושג באיזה חורים נפלת. את יכולה לבוא לכאן שוב ושוב, נשמח לעזור.

אסתרס

New member
מישל את שואלת שאלות חשובות

אי אפשר לענות עליהן ללא אבחון של פסיכוגריאטרי, זה בסיסי. אינני יודעת אם ביח לחולי נפש זה המקום עבורה, אלא אם כן היא טופלה שם קודם. נוכל לעזור לך אם נדע גם איפה אזור מגורי האם. מחזיקה לך ידים.

למעלה