מיואש מאנגלית :(

מיואש מאנגלית :(

אני מתכנן לגשת למועד אוקטובר, מבחינת כמותי ומילולי, אני יודע שאני יכול להוציא ציון גבוה מאוד, אבל אנגלית, כאן נכנסת הבעיה, אני פשוט גרוע באנגלית!
עברתי על כל הטיפים שלכם בפורום, עשיתי מנוי בספריה העירונית, לקחתי הארי פוטר באנגלית, הפסקתי אחרי כמה עמודים, לקחת משחקי הרעב, משעמם, עד שמצאתי ספר שעניין אותי remember me , הוא לא היה במלאי.
ניסיתי לקרוא כתבות בNY TIMES , national geographic וגם זה וויתרתי אחרי יומיים.
התחלתי ללמוד מילים, אחרי 40 מילים של הפסיכומטרי, התייאשתי.

באמת שאני לא יודע מה לעשות, הרמה שלי לא כל כך גרועה, אבל, ברגע שזה מגיע לפסיכומטרי , אני נתקע.
אני חייב ציון מאוד גבוה, כדי ללמוד רפואה, ואני ממש לא רוצה שהאנגלית "תדפוק" אותי.
ממש חשוב לי להשקיע בפסיכומטרי ובמיוחד באנגלית, יש לי פחות מחודש מהרגע שאני מתחיל ללמוד לפסיכומטרי, ואני רוצה לשפר את האנגלית לרמה מקסימלית.

אשמח אם מישהו יוכל להתייחס ואולי לעזור לי איך שהוא, תודה ושבת שלום
 
דבר נוסף

ניסיתי גם לראות את הסרט האהוב עליי באנגלית בלי תרגום, התוצאה שכיביתי אותו אחרי 10 דק' , מרוב חוסר עניין והנאה
 

mamitam

New member
אנגלית

דבר ראשון, זה יותר מאפשרי לשפר את רמת האנגלית שלך לרמה טובה בפרק הזמן שיש לך (4 ומשהו חודשים זה הרבה זמן..). זה אפשרי - אבל תלוי רק בך ובכמה תשקיע בזה.

דבר שני, אתה חייב לשנות את הגישה שלך ואת ההתייחסות שלך ללימוד האנגלית, ואולי גם לגבי המבחן כולו.
מההודעה שלך נראה שאתה יודע מה צריך לעשות, אבל פשוט לא מצליח להתמיד בזה.
אין פתרונות קסם או קיצורי דרך. הדרך היחידה להשתפר באנגלית (ובעצם בכל הנושאים במבחן) זה פשוט לקרוא, לשנן מילים ולתרגל - יום אחרי יום אחרי יום!
נכון, זאת עבודה שחורה וקשה, ולפעמים גם מאוד משעממת, אבל זאת הדרך היחידה.

הדרך לשפר את חווית הלמידה היא למצוא ספר שמעניין אותך (אני בטוח שאתה יכול למצוא עוד ספר אל תתייאש כזה מהר), ולקרוא מאמרים בנושאים שמעניינים אותך (אם זה אתרי מדע שמחולקים לקטגוריות שונות, ואם זה אחרי חדשות או כל נושא אחר..).
אתה לא צריך להתנפל על זה בכל הכוח ולקרוא ספר שלם ביומיים או לנסות ללמוד את כל המילים במילון ברצף. המפתח להצלחה הוא לקרוא קצת בכל יום (אני קראתי 2-3 מאמרים ובערך 10 עמודים בספר), ולשנן כמות מילים קטנה (תנסה עד שתמצא את הכמות שמתאימה לך) - ופשוט להתמיד בזה.
בדרך הזאת גם הלימוד עצמו יותר יעיל כי יש הגבלה כמה אפשר לקלוט ביום אחד, וגם פחות מייאשת כי משך הלמידה קצר יותר בכל פעם והריכוז וההצלחה גבוהים יותר.

בהצלחה.
 
נשמע שהבעיה העיקרית היא

חוסר רצון להתמודד עם השפה. נשמע שעשית כל מה שהיית צריך על מנת ליצור עניין לעצמך.

הבעיה העיקרית היא ששיפור שפה הוא תהליך שמתרחש על פני זמן ואין פתרון קסם חוץ מכל אותם דברים שכבר ניסית לבצע.

מה שאני כן יכולה להציע הוא לנסות לפרק את התרגולים הללו למקבצים קטנים: במקום לראות סרט, תראה פרקים של סדרה קצרה. נסה לראות את הפרקים עם תרגום לאנגלית (לרוב מופיע כ for the hearing impaired) או לחלופין, תראה הרצאות שמעניינות אותך ב ted.com

במקום לשבת וללמוד 40 מילים ברצף, נסה ללמוד במקבצים של 5 מילים.

במקום לקרוא כתבות ממגזינים שלא מעניינים אותך, תקרא על נושאים שכן (ספורט? מוזיקה? קולנוע?).

תבין שמלבד ההשפעה על הציון, פרק האנגלית גם חשוב ללימודי רפואה כיוון שאתה נדרש, לפחות ממה שאני מכירה מאוניברסיטת תל אביב, ציון של לפחות 120 בחלק הזה. המוטיבציה שלך להצלחה, צריכה לנבוע בדיוק מהדרישה הזו.

בהצלחה!
 
למעלה