מיואש מעובדת מהגיהנום

מיואש מעובדת מהגיהנום

אני אחראי על צוות בו יש חברת צוות שלמעשה לא משתתפת בפעילויות הצוות. היא בוחרת להסתתר מאחורי עשייה של עובדים אחרים - כאשר מה שעוזר לה זה רושם בארגון כי היא מומחית ייחודית בנושא הרלבנטי לצוות. היא לא טורחת לעדכן אותי בסטטוס התקדמות. היא לא מבצעת את המשימות שאני נותן. כאשר אני מדבר היא טוענת שהיא התעסקה במשהו אחר יותר חשוב. היא רואה עצמה בסטטוסים של הצוות מול גורמים חיצוניים כמישהו שהוא מומחה ולא כפוף לי. למרות הנסיונות שלי להעלות את זה מול המנהל שלי - הנושא איכשהו היה תקוע והיא נשארת בצוות למרות שהיא יודעת שאני כל הזמן מנסה להוציא אותה. יש לציין כי המנהל הנוכחי הוא חדש ורק נכנס לתפקידו וכאשר העליתי את הנושא - לא נראה שיש לו רצון לקדם את העניין. מצד אני מאוד עצבני שיש חבר צוות שמזלזל בי בצורה בוטה ומתעניין רק בביצוע משימות בפרופיל גבוהה לקידום של עצמה - אך מצד שני אנחנו נמצאים בארגון בו צריך להיות מאוד חריג כדי שתהיה הצדקה להוציא מישהו מהצוות - ככה שמצד הארגון יש לי תחושת חוסר גיבוי. מה לעשות?

כן ולא

כבר דיברתי איתה על זה. היא צבועה ואמרה שהכול בסדר. אבל כלום לא עזר. אני לא אחראי על קידומה וזה לצערי. המבנה הארגוני אצלנו די עלוב וזה מתבטא בכך שאני אפילו לא מצליח להוציא אותה מהצוות.

המבנה

הארגוני שלכם באמת דפוק. האם אתה משתף אותה בישיבות צוות ובהחלטות? האם היא משתתפת פעילה?

זה נכון - אבל מה אפשר לעשות?

למעשה אני ניתקתי אותה מכל הפעילויות. והיא בוחרת לעצמה משימות שאנשים אחרים בצוות אמורים לעשות והיא טוענת שהיא עוזרת אותו האדם..

orenapl

New member
אופטימי

שלום לך, אני רוצה להציע לך נקודת מבט נוספת, השייכת לצד האופטימי :) אני מאמין שמאחורי הנתק בינכם יושב קושי רגשי וחוסר אמון. מציע לך לנסות במקום לפנות למנהל שלך ולנסות להרחיק את העובדת דווקא לפנות לכיוון של הידברות ובניית אמון. האם ניסתי לשתף אותה בתחושות שלך? להבין מה היא רוצה? לשאול מה היה גורם לה להיות יותר מעורבת? מה היא צריכה ממך כמנהל? אני מאמין שכאשר היא תיוכח שאתה רוצה בטובתה, משתף ברגשותיך ורוחש לה כבוד - היא תחזיר לך באותה מטבע. קח את ההתנסות הזאת כאתגר ניהולי. זה לא ממש משנה בטווח הארוך אם העובדת הספציפית הזאת תישאר או תלך, בחוויה של להניע איש צוות "בעייתי" אתה כנראה תיקל כמנהל עוד מספר פעמים בעתיד. ממליץ לך לנסות לפרק את המוקש הזה ברגישות. אני אופטימי שזה בר תיקון. בהצלחה אורן אפל

למעלה