מיואש...

NEO83

New member
מיואש...

בתחילת הדרך חשבתי ללכת יש ר ללמוד להנדסאי אלקטרוניקה\תוכנה... בא מישהו והפך את עולמי והחלטתי שאני רוצה ללכת ללמוד לתואר הנדסה... נרשמתי לפסיכמוטרי... ואני פשוט לא רואה איך אני מצליח בזה... אני לא עומד בלוז, אני לא מצליח בחומר, למרות שאני לוקח שיעורים פרטיים מטעם המכון שאני לומד בו. ואומרים שאני מכיר את החומר אבל לא מצליח לעבוד לבד, ולכן היא ייעצה לי לעבור איבחון שזה מה שיקרה השבוע אבל עדיין אני לא רואה את עצמי מצליח בפסיכו הזה... ואם אני לא רואה איך אני מצליח בפסיכו מה יהיה איתי בלימודים עצמם? איך אני אעמוד תחת כל הלחץ והחומר המסובך, אני שוקל פשוט לפרוש מזה וללכת על התוכנית המקורית...

NEO83

New member
אין מישהו שיכול לייעץ??

מישהו יכול לכוון אותי לפסיכולוג תעסוקתי? באזור חיפה\קריות.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

ההחלטה שלך לפרוש היא החלטה נכונה לנוכח הקשיים שלך. בתור הנדסאי יהיה לך קל יותר, תסיים את הלימודים מהר יותר וסביר להניח שתמצא עבודה מהר יותר מאשר אם תלך ללמוד הנדסה כשהיכולות שלך לא מתאימות.

NEO83

New member
לא בעיה למצוא עבודה של

הנדסאי בהחלט לא בעיה, הבעיה עד כמה היא טובה, ראיתי מספיק הנדסאים שעובדים ומרוויחים 25 של לשעה, וזה מה שאנ עושה עכשיו, אז מה זה שווה השאלה... לעומת זאת ראיתי הרבה הנדסאים שהצליחו להסתדר כמו בחברות גדולות... למינהן שאני לא רוצה לזרוק שמות...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

השאלה שכרגע צריכה לעמוד מול עיניך היא האם אתה מסוגל לעמוד בדרישות לימודי ההנדסה?

NEO83

New member
האמת היא שאני לא יודע

אבל עכשיו חזרתי מהקורס ודיברתי עם המדריכה שלי ועם רכזת הסניף והם פשוט מחדירי מוטיבציה.... אני מרגיש כ"כ רענן והמדריכה כ"כ משקיעה בי ומשיגה לי דברים שפשוט אי אפשר להשיג אותם... אני מתקשה לוותר ולא רוצה לוותר

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
החלטה....

בגדול יש לך שתי אפשרויות-ללמוד הנדסאי או מהנדס. גם אם תלמד הנדסאי, תוכל להשלים למהנדס מתי שתרצה תוך כדי זה שאתה מתפרנס. אל תתפתה בגלל השקעה של הסביבה בך. בכל מקרה-שיהיה לך הרבה בהצלחה!!!

NEO83

New member
זה לא עניין של השקעה בי

זה יותר שמראים לי אופציות שנעלמים לי כשאני לא מצליח... והם מחדירים בי אמונה, בכל מקרה מה זה כבר משנה אם שילמתי על הקורס אז לנצל אותו, ועדיף לתת את המקסימום ולנסות לפחות מאשר לוותר ואחכ להצטער על זה... לא ככה?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אל תוותר על הפסיכומטרי

ואל תתן לך הנחות בעניין. תן את המכסימום ושיהיה לך המון בהצלחה.

NEO83

New member
העניין הוא שמדריכה

שלי מנסה להוציא לי את כל הכסף חזרה כדי שאקח את הקורס מחדש ועד אז אני אלמד עם מדריכה אחרת מכעם אותו המכון כמו בשיעורי פרטיים ואתחזק בנושאים שקשה לי בהם _שזה מתמטיקה הרוב) ואז כשאגש לקורס, אני אדע את החומר הרבה יותר טוב ואוכל להשקיע בכל הנושאים ולעמוד בקצב... הבעיה היא שהבעה שלי זה שאני לא יודע או לא מבין את החומר אלא לא מצליח ללמוד בבית, יש לי בלאקאווט כאילו אין לא למדתי כלום.... ומדריכה שלי אמרה לי שאגש לעשות אבחון ללקויו למידה.

VN11202

New member
אין יאוש בעולם

תרגיע יא חביבי הכל יהיה לטובה כולנו היינו שם כולנו נלחצנו, בסוף כולנו עברנו, ולמדנו וקיללנו וסיימנו .

למעלה