מיומה ברחם וטיפול הורמונלי

frodo

New member
מיומה ברחם וטיפול הורמונלי

לד"ר אקשטיין שלום רב אני בת 55 ולוקחת מזה ארבע שנים טיפול הורמונלי. עד לפני שנה וחצי קבלתי פרמריל שכלל אסטרוגן לכל החודש ופרוגסטרון למחצית החודש. כאשר יצאו הפרסומים נגד הפרמריל, הרופא המטפל סרב להמשיך עם הטיפול הזה. אחרי כמה נסיונות עם שילובים שונים, הגעתי לשילוב של פרמריל המכיל רק אסטרוגן 0.625 מ"ג ו-מ"ג utrogestan 100 הבעיה היא שאחרי שנה, עברתי בדיקת אולטטראסאונד וגילו שהופיעו 2 מיומות לא גדולות ברחם.השאלה שלי היא, האם יש קשר בין כמות הפרוגסטרון והסוג שאני מקבלת לבין השינויים ברחם? בתודה אילנה

מיומות

אילנה שלום אסטרוגן עלול לגרום להמשך צמיחת מיומות ניתן להמשיך ולעקוב אחר המיומות הקטנות שלך אין כנראה קשר בין סוג הפרוגסטין שאת נטלת לצמיחת המיומות

frodo

New member
מחזור בגיל 55

לד"ר אקשטיין שלום, ראשית, תודה על התשובה. שנית, יש לי שאלה נוספת: למרות שאני מקבלת את הפרוגסטרון מדי יום, אני מקבלת פעם בחודשיים שלושה מחזור לכמה ימים. יתכן שהכמות של הפרוגסטרון אינה מספיקה כדי להפסיק את המחזור ולהגן על הרחם מפני השפעת האסטרוגן? תודה מראש אילנה

דמם עם פרוגסטין

אם את ממשיכה לדמם למרות שאת מטופלת בפרוגסטין רציף,עליך לפנות לרופא שיבדוק עובי רירית הרחם.לעתים יש לבצע ביופסיה מרירית הרחם

למעלה