מיומנות הבנת הנשמע

נתה1

New member
מיומנות הבנת הנשמע

שלום לכם, אני מורה לילדים לקויי ראייה ועיוורים. התלמידים שלי מנויים בספרייה לעוורים ומקבלים קלטות של ספרי הלימוד וספרות יפה. הספרייה מספקת קלטות גם לתלמידים לקויי למידה. מבקשת לשמוע מהניסיון שלכם בנוגע למיומנות הבנת הנשמע: יש קושי ללמוד משמיעה מכיוון שלא ניתן לארגן את הטקסט תוך כדי קריאה: טקסט מודפס ניתן לסמן במרקר משפטים חשובים, לכתוב בצד את נושא הפסקה וכד'. כיצד מתמודדים עם כך שהכל מוקלט? מבקשת רעיונות לפעילויות בתחום הבנת הנשמע, כיצד לעבוד על פסקה, סיפור וכד'. תודה

FOR THE LD

New member
הטרמה + שאלות מנחות + תקציר

אפשרות א' - הטרמה בדומה להבנת הנקרא, אפשר לבצע תהליך הטרמה (העלאת השערות טרם האזנה), על סמך שם הסיפור. "הסיפור שנשמע עכשיו נקרא.... על מה, לפי דעתכם, יספר הסיפור?" - עוברים בסבב, תלמיד אחר תלמיד, וחוזרים על ההשערות ששיער כל אחד: דני, אתה אמרת שהסיפור יספר על... דנה, את חשבת דוקא, שהסיפור יספר על... וכן הלאה. נקשיב עכשיו לסיפור. בתום ההאזנה, בודקים עם התלמידים האם ההשערות ששיערו היו רלוונטיות למסופר בסיפור. אפשרות ב' - מתן שאלות מנחות או נקודות להתייחסות, על מנת שההאזנה תהיה מכוונת למטרה. נאזין בעוד מספר דקות לסיפור.... הייתי רוצה שתשיו לשימו לב לדמויות בסיפור (מי הן הדמויות המופיעות בסיפור? מי היא הדמות הראשית? מי היא המשנית? מה מאפיין את דמותו של.. וכיוצ"ב). זוהי דוגמא לשאלות מכוונות בנושא - הדמויות בסיפור. כמובן שלא צריך לשאול את כל השאלות בבת אחת. אפשרות ג' - באם הסיפור מסופר במשלב גבוה, אפשר לספר בכמה מילים (תקציר), על מה יהיה מסופר בקווים כלליים, לפני תחילת ההאזנה. הסיפור שלנו יעסוק ב... או בתחילת הסיפור.... בהמשך גיבור הסיפור יקלע ל... איך יחלץ מן המצב שאליו נקלע... זאת תגלו בעצמכם. זהו. אם יהיו לי רעיונות נוספים, "אחזור" אלייך. משהו בנוסח: "בעוד שתי דקות תאזינו לסיפור"

נתה1

New member
תודה על התשובה ושאלות נוספות

כיצד לומדים פרק לימודי בעזרת הקלטת של הספר? פרק בהיסטוריה למשל? כיצד לומדים - זוכרים את הנלמד? אין טקסט כתוב כדי לחזור אליו ולרפרף מהר בעיניים על הדברים החשובים שסומנו במרקר למשל. יש לכם רעיונות לכך?

FOR THE LD

New member
הנה המקום שבו תמצאי מענה לשאלותייך

הנה קישור לקבוצות דיון בעניין עיוורים וליקויי ראייה, האגף לחינוך מיוחד (משה"ח) אני מאמינה שזהו הפורום היעיל ביותר עבורך. בהצלחה בעבודתך.

מעולה, יש לך ../images/Emo184.gif לכל ../images/Emo67.gif

תודה לך על התוספת המעולה שלך בפורום

למעלה