מיומנו של סטאז'ר

ermad

New member
מיומנו של סטאז'ר ../images/Emo36.gif

קשים הם חיי הרופא הטרי. לא מאמינים? כנסו ליומנו של המסונג'ר

../images/Emo140.gif נהניתי מכל מילה...

יש לי כמובן הסתיגויות למשל: וזו טענה מוכרת: למה אתם לא לומדים ותקן אותי אם אני טועה, להתייחס למטופלים שלכם כאל בני אדם עם שם, רקע, תפקידים, עבר, מעמד וכדומה, אלא כאל "המקרה עם..." או גרוע יותר " החולה ליד החלון בחדר 6" יש לי בקשה מניפולטיבית עם חיוך: ספר לנו כאן או בבלוג, כמה למדת בדרכך אל התואר הנכסף מהאחיות, מה הן הוסיפו לתפיסת העולם שלך כרופא לעתיד? באמת, האם האחיות אינן המקור הכי פורה ומזין למידע על המטופלים שלכם? אוף... איזה גאוות יחידה יש לי...

ermad

New member
כן, כן, ו...כן! ../images/Emo36.gif

בפרקים הבאים של מאחורי הסטטוסקופ, עוד תקראי רבות על האחיות, שמצילות אותנו לא אחת. אתן באמת החלק הכיפי של העבודה. איתכן אפשר לרכל בכיף בשעות הקטנות של הלילה בתורנות, אליכן אפשר להתבכיין על הרופאים המניאקים שהפכו אותנו לעבדים. אתכן אפשר לשאול בסודי סודות איזה מינון לתת (או קודם לכן - מה בעצם לתת?). אימא שלי שתחיה, אחות מיילדת, אמרה לי בתחילת הלימודים: "הכי חשוב, שתסתדר עם האחיות. הן היו במחלקה לפני כל הרופאים, וישארו שם הרבה אחריהם". וכמה שהיא צדקה. באמת.

../images/Emo4.gif ...ועדיין לא קראתי כלום על...

עלינו... שהיינו שם הרבה לפני - ונהיה שם הרבה אחרי... או כמה צודקת אימך....כמה היא צודקת. רק אתה יודע מה הבעייה? ברגע שאתם מסירים את פתק ה"סטג'ר" מבגדיכם הכאובים ...ועונדים את תווית ה"דוקטור" אתם ממהרים לשכוח.. אווו כל כך ממהרים לשכוח... וכל כך מהר אתם (לא...לא כולכם..בפירוש לא כולכם) הופכים משמות פרטיים עם תסכול וכאב של מי שעדיין אינם...ל"אני ד"ר X בשבילך..." ומהר כל כל אתם הופכים לרופאים שהופכים סטאג'רים אחרים למה שאתה כינית בשם שאיני חוזרת עליו... אנחנו, רובנו בעלות תואר אקדמי, חלקנו PHD תמיד נישאר האחיות עם החיוך והמילה הטובה לסטג'ר או לסטודנט שנה רביעית, חמישית, שישית... לעולם לא נדרוש "אני בשבילך ד"ר Y " לעתים גם לא תדעו כי אכן אנו נושאות תארים אלה... ואם נעשה חשבון קטן - ד"ר לרפואה הוא הדוקטורט הקל ביותר להשגה - 6 שנים ואתה עם תואר שלישי - אין ראשון ושני בדרך... אנחנו לומדות 4 שנים מפרכות לתואר ראשון... לפחות עוד שלוש לתואר שני... וחייבות עבודה מלאה בדרך ולתואר שלישי ...ממוצע עוד 3 - 4 שנים.... אבל מי עושה חשבון??? האמת? כל מה שרציתי לבקש - מהדור החדש של הסטאג'רים... זכרו תמיד את האחיות שאיתן בילתם לילות ללא שינה בנסיון להבין מה המשותף ביננו ולא חלילה מה השונה... כתוב לנו על כך...

למעלה