מיון למאבחן פסיכוטכני

ohad123457

New member
מיון למאבחן פסיכוטכני

שלום,
הוזמנתי בטלפון למיון למאבחן פסיכוטכני ואני מאוד מעוניין בתפקיד.
קיבלתי בדואר את מכתב הזימון וכתוב בו בין היתר שאם ברשותי אבחון לימודי (דידקטי) אז להביא אותו לזימון.
בטלפון לא נאמר לי להביא את האבחון ובכלל לא שאלו על זה.
העניין הוא שאני די בטוח שאם אני אביא את האבחון הוא יפגע בסיכויי הקבלה שלי לתפקיד משום שכתובים בו דברים אשר כלל לא משקפים את היכולות שלי.
עשיתי את האבחון לפני 3 שנים במטרה ברורה לקבל הארכת זמן בבחינות בבית הספר (ובעיקר בבחינות הבגרות) ואכן קיבלתי אותה. במהלך האבחון השתדלתי למשוך את הזמן במבחנים השונים ובאופן כללי להיות איטי ולא לנסות להצליח במחנים ובתרגילים הקשורים לאבחון והדבר מתבטא בדו"ח האבחון. אני תלמיד מצטיין עם יכולות גבוהות מאוד וציונים מאוד גבוהים (ממוצע הציונים שלי בתעודת הבגרות שואף למאה ללא חישוב הבונוסים) ובאמת שאני מרגיש שאני יכול להיות בתפקיד הזה.
כאשר הייתי בצו הראשון העברתי את האבחון שלי למדור הפסיכוטכני ונאמר לי שקיבלתי הקלה/הארכת זמן במבחן הפסיכוטכני (זה שקובע את הדפ"ר).
השאלה שלי האם אני צודק שהאבחון יכול לגרום שלא אתקבל לתפקיד?
אני בכלל לא מבין מדוע המדור הפסיכוטכני מעוניין שאביא איתי את האבחון. לפי מה שנאמר לי המיון אינו כולל מבחן ממוחשב, מה שאומר שבשונה מהצו הראשון הם לא רוצים את האבחון לצורך מתן הקלות ביום המיון...

אני מאוד אודה למי שיוכל לסייע לי בעניין הזה..

bluegreyeyes

New member
כעקרון

אני לא רוצה להבטיח לך, אבל אני מאמין שבעקרון הם רוצים לראות אם יש לך בעיות שיוכולות להפריע לך להשתמש ביכולות מילוליות בסיסיות, כי תצטרך לכתוב סוג של דו"ח על כל מלשב שאיבחנת, ואם יש לך קשיים בשפה יהיה מאוד קשה להבין אותו. אני זוכר שגם ביום המבחן שאלו בשאלון שם על קשיי למידה ועל דיסלקציה, ומשם הסקתי שאולי זה קשור לזה.

אם אתה צריך איזשהו מידע על התפקיד, אני זמין בפרטי :)

למעלה