מיון עמודות באקסל בעזרת מאקרו

pinkys brain1

New member
מיון עמודות באקסל בעזרת מאקרו

שלום לכולם.
כחלק מאיזהיא עבודה שאני עושה בבסיס שלי, אני משתמש לא מעטבאפשרות של מיון בקודי מאקרו שלי (לבצע מיון ראשי לפי עמודה A נניח, ואז מיון משני לפי עמודה D ואז מיון שלישוני לפי עמודה F ....)

בהתחלה עשיתי הקלטה של המיון כדי לראות איך הקוד שנוצר נראה, ואז עשיתי לו התאמות כדי שיהיה גמיש לגודל של הטבלה (לדוגמא, אם בהקלטה הוא ממיין את שורה A מ-A2 עד A100 אז הכנסתי משתנה שסופר את מספר השורות בפועל בגיליון עליו רץ המאקרו ואז שיניתי את שורת הקוד כדי שירוץ מ-A2 ועד Ai..)

לאחרונה שמתי לב למשהו מוזר - כאשר אני שולח את קובץ האקסל שמכיל את המאקרו למשתמשים אחרים, חלק מהם מצליח להריץ את הקוד בצורה תקינה ולחלק זה נתקע בחלק של המיון (כל פעם אותו סיפור, רק קטע הקוד של המיון לא עובד), עם הודעת שגיאה שהאובייקט לא נתמך, ואז מה שאני עושה זה מבצע הקלטה של מיון במחשב עליו רצה התוכנית ומעתיק אותו לקוד ואז הכל טוב.

האם יכול להיות שמקור הבעיה שקטע קוד מגרסא X לא תואם לריצה בגרסא Y? (נניח קוד מיון בגרסא 2013 שונה מקוד מיון בגרסא 2016?)
אם כן -
יש איזשהוא קטע קוד "אוניברסלי" שיוכל לרוץ תמיד? (או לחילופין, להכניס איזשהוא תנאי בתוך הקוד שאם גרסת האקסל היא ___ אז שיריץ את קטע הקוד הראשון ואם הגרסא היא ____ אז שיריץ את האחר?)

אני פשוט קצת מתחרפן מזה שכל פעם שאני עובר למשתמש אחר אני צריך להתחיל את התהליך בתפילה שהכל יעבור בשקט, ואז הנשימה נעצרת עד לרגע שהקוד מגיע לחלק של המיון

תודה מראש!

iyyi

New member
בדרך כלל קיימת תאימות לאחור (לא תמיד!)

תבדוק קודם אם הרצת המקרו במחשב עם הגרסה הישנה עושה את הבעיות או ההפך.
אם הבעיות בישנה, נסה להשתמש בקוד שלה בכל המחשבים.
כדאי גם שתבחן את ההבדלים בין הקודים, וחפש ברשת התייחסויות לבעיה ולהבדלי הקוד.
באופן אישי אני לא מכיר את הבעיה הספציפית.

למעלה