מיונים בגיבוש צנחנים

מיונים בגיבוש צנחנים

כל מי שהיה בגיבוש צנחנים או סתם יודע - איך מתבצע המיון ליחידות כמו מגלן, עוקץ, פלס``ר שיריון (ומורן?) בגיבוש צנחנים? מעבירים שאלון העדפות או שצריך לבקש יחידה מסויימת? שמעתי שמי שמסיים גיבוש (מטכ``ל, שייטת או חובלים) אבל לא עובר או חותם ויתור יכול להתקבל לצנחנים רק עם ראיון. זה נכון? האם בדרך זו (בלי גיבוש צנחנים) אפשר להגיע ליחידות המיוחדות שציינתי למעלה? נ.ב. מישהו יודע פרטים על יחידת עוקץ (הכלבנים)? במה הם מתעסקים בשוטף? האם הם נחשבים ליחידה יוקרתית? איך היציאות שם?

crazy tal

New member
שלום וברכה

השאלה ששאלת שאלה נהדרת... למיטב ידיעתי אתה מתקבל לצנחנים ודובדבן או משהו כזה מהגיבושים ההתנדבותיים... כשאתה כבר בצבא בצנחנים ישנו גיבוש ``יחטיות`` (יחידות חטיבתיות הכוללות פלס``ר עורב ושאר ירקות), דרך גיבוש זה אתה גם ממויין לאלפי יחידות מיוחדות כגון ינממ מגלן (אולי עוקץ), וכדומה.. למרות שלדעתי הכי שווה זה פלס``ר צנחנים - חיות אחד אחד. מקווה שעזרתי (אגב פלס``ר שיריון זה זבל, מורן מזדבל משנה לשנה ויש סיכוי ליפול לתותחנים... שומר נפשו יירחק), ועוקץ זאת יחידה פצצצצצצה, אבל בתנאי שאתה אוהב כלבים כי יהיה לך שם אחד כזה 3 שנים.

שירי-לי

New member
קודם כל תירגע

תרשה לי, ידידי המלומד, לחלוק עלייך!!! בתור אחת שבאה מתוך מורן, ומשרתת ביחידה, זו יחידה מצוינת, מסווגת, עם רמה מאוד גבוהה של אנשים שבניגוד לפלס``ר צנחנים שם מודדים רק כמה כוח יש לך ברגליים, במורן מעבר לפרופיל פיזי 97 בלבד, לא פחות, נמדדת גם אינטילגנציה, עם אפשר לקרוא לזה כך, מכיוון שמדובר ביחידה מתוחכמת, אז נכון, היא שייכת לתותחנים, אך כמו כל יחידה שלא קשורה לשום חיל היו צריכים לצוות אותנו לחטיבה, בעבר לדוגמא, יקירי, היינו שייכים לצנחנים כמו מגל``ן, דובדבן ועוקץ. כדי להגיע אלינו אכן יש לעבור מבחנים ומי שנופל מהם באמת מגיע לתותחנים, בהנחה שעברת, ברוך הבא למשפחה, הרווחת אחלה שירות, עם אחלה תנאים. ואגב, בקשר לשאר, צנחנים ודובדבן אכן דורשים גיבוש התנדבותי וזה בהנחה שנפלת מיום סיירות ולא עברת ליחידות המיוחדות. ועוד משהו, לפלס``ר שיריון מגיעים רק אם התגייסת לשיריון ומשם ישנו גיבוש לפלס``ר.

שירי-לי

New member
קודם כל תירגע

תרשה לי, ידידי המלומד, לחלוק עלייך!!! בתור אחת שבאה מתוך מורן, ומשרתת ביחידה, זו יחידה מצוינת, מסווגת, עם רמה מאוד גבוהה של אנשים שבניגוד לפלס``ר צנחנים שם מודדים רק כמה כוח יש לך ברגליים, במורן מעבר לפרופיל פיזי 97 בלבד, לא פחות, נמדדת גם אינטילגנציה, עם אפשר לקרוא לזה כך, מכיוון שמדובר ביחידה מתוחכמת, אז נכון, היא שייכת לתותחנים, אך כמו כל יחידה שלא קשורה לשום חיל היו צריכים לצוות אותנו לחטיבה, בעבר לדוגמא, יקירי, היינו שייכים לצנחנים כמו מגל``ן, דובדבן ועוקץ. כדי להגיע אלינו אכן יש לעבור מבחנים ומי שנופל מהם באמת מגיע לתותחנים, בהנחה שעברת, ברוך הבא למשפחה, הרווחת אחלה שירות, עם אחלה תנאים. ואגב, בקשר לשאר, צנחנים ודובדבן אכן דורשים גיבוש התנדבותי וזה בהנחה שנפלת מיום סיירות ולא עברת ליחידות המיוחדות. ועוד משהו, לפלס``ר שיריון מגיעים רק אם התגייסת לשיריון ומשם ישנו גיבוש לפלס``ר.

liorle1

New member
כמה אי דיוקים.

קודם כל מורן/מיתר לא היו אף פעם שייכים לצנחנים. כמו מגלן ועוקץ גם מורן/מיתר היו יחידה מטכל``ית. לא כל מי שיש לו נעליים אדומות וכומתה אדומה הוא צנחן. שנית, לפלס``רי שריון לא ניתן להגיע דרך השריון וזאת להבדיל ממורן/מיתר ויעל/יחס``פ שכן. ניתן להגיע רק דרך ``גיבוש צנחנים המורחב``. שלישית, כבר לא ממש ברור כמה היחידה מסווגת, כבר חצי מדינה יודעת על התמוז. אפילו כתוב עליו ועל היחידות באינטרנט (ראי קישור מצורף), ומיתר מוזכרת אפילו באתר צה``ל הרשמי. מה שכן אני מסכים אתן לגבי אחלה תנאים ואחלה שירות. אין ספק מסלול קל ביותר.

המוסד

New member
בקשר ל``יחידות מטכליות``

אז... אין חיה כזאת פשוט אין!!! אין בצה``ל כזה דבר!!! כל יחידה כפופה לחטיבה כלשהי לחיל כלשהוא אני מקווה שהאדון החכים מעט!

liorle1

New member
לא נכון.

מגלן לדוגמא לא כפופה לאף חטיבה. היא כפופה ישירות לאוגדה 85, שהיא אוגדה מטכלי``ת של מבצעים מיוחדים. מקווה שהחכמת מעט.

חלק נכון-השאר שטויות

מורן ומיתר (אני אומר כאחד שעבד איתם בעבר כששרתתי במגלן) הן יחידות פשוט מעולות, עם אנשים מעולים ומסלול מורכב ומפרך.

crazy tal

New member
לידידתי המלומדת ביותר.

אני מבין שבמורן צריך אינטליגנציה... אבל בחייאת... לא להבדיל בין ``עם`` ל``אם`` זה ממש שכונה.... הרי זה ידוע שבמורן צריך המון שכל... לא סתם לוקחים אנשים מהתותחנים לשם.

avipe

New member
גיבוש צנחנים-דובדבן

אז ככה ביום הראשון של הגיבוש נותנים לך טופס ובו אתה ממלא לפי סדר עדיפויות את היחידות שאותן אתה תרצה במקרה שלא תעבור את הגיבוש הנ``ל ואז תזומן לגיבושונים או למיונים ליחידות הנ``ל... לפי מה שהבנתי (הגיבוש שלי עוד לא ,היה רק ב-30..מתי שלך?)היחידות שיש שם הן:מורן פלסר שיריון עוקץ והיה עוד משהו אבל אני לא זוכר... נראה ב-30... בהצלחה...

נראה לך? מורן?

אחי מורן זאת בכלל יחידת קומנדו של התותחנים. היחידות היחידות (הבנת?) שגיבושון צנחנים ממין אותך אליהן הן חטיבת הצנחנים ופלס``ר-7 של חיל השיריון. עוקץ, מורן, מגלן,עורב,סיירת צנחנים וכו, בכלל לא קשורות לזה, והמיון אליהן הוא רק אחרי הגיוס.

ZC18

New member
לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!

מורן זו יחידת נ``ט ששיכת לחיל התוחנים למרות שאין קשר בין פעילותה לפעילות התותחנים שנית גיבוש צנחנים ממין אך ורק לצנחנים ודובדבן מי שהתקבל אך אין לו מקום ביחידות אלו יכול להתקבל לפלסרש מדצ עוקץ גיבוש מורן בהצאם להבעת רצונותיו וישנו גיבוש חטיות שממין למגלן סיירת עורב וכו`

אולי בכל זאת?

תודה לכל מי שכתב תגובה, אבל עדיין לא קיבלתי תשובות ברורות. מי שיודע יותר פרטים מוזמן להגיב. ל-AVIPE - אין לי גיבוש צנחנים. ביום סיירות הייתי חולה וקיבלתי זימון ליום סיירות ביולי. דרך אגב, מישהו יודע מי בא ליום סיירות ביולי? הרי אף תלמיד שסיים י``א לא עושה יום סיירות כבר ביולי! זה משאיר רק את תלמידי י``ב ה``קטנים``, אבל אפילו ילידי אוגוסט (כמוני) קיבלו יום סיירות לינואר, אז כמה כבר נשארו ליום סיירות ביולי? האם זה אומר שיהיו פחות אנשים מאשר בינואר? וחוץ מזה, מתי נערכים הגיבושים למתשתתפי יום סיירות ביולי? באתר של צה``ל כתוב שבערך חודשיים-שלושה אחרי היום סיירות. אז זה אומר שבחופש סוכות?

0ren

New member
דווקא לא בהכרח...

יש לי חבר שנולד באוגוסט והוא זומן ליום סיירות ביולי.. בלי דחייה או משהו כזה.. ויש לי עוד מלא חברים שדחו רפואית כמוך, וקיבלו דחייה של כמעט שנה.. אז אל תרגיש רע.. חוץ מזה.. לא יודע כמה זה ישפיע.. אבל לפחות תגיע לשם עם הרבה סיפורים מהחברים ועם שנה יותר של אימונים.. לא שיום סיירות קשה.. כי הוא באמת משחק ילדים לעומת השאר... בקשר לשאלה שלך... אם אתה מסיים ולא עובר או שעובר וחותם גיבוש אתה יכול להגיש בקשה להגיע לגיבוש של שלדג או 669 אבל הם לא חייבים להביא לך.. אבל רב הפעמים אתה תקבל או שאתה יכול ללכת ישר רק עם ראיון או לצנחנים או לדובדבן, אבל נא לא לזלזל בראיון... אני מניח, ואתה תצטרך עוד לברר אבל אני כמעט בטוח שאתה יכול גם לבקש את היחידות שהזכרת... מקווה שעזרתי.. אורן

avipe

New member
עוד הרבה כמוך

אני משאר שיהיה פחות אנשים אבל יהיו מספיק כי המון דחו ממרץ לקיץ..גם אני לא הלכתי במרץ ומדור סיירות שאלו אותי אם אני רוצה לבוא בקיץ אבל אמרתי לא כי זה דורש דחיית גיוס...וכמוני וכמוך יש עוד הרבה... לפי מה שהבנתי הגיבושים הם כחודש אחרי היום סיירות בקיץ(שאורך היום סיירות הוא יומיים בקיץ,דרך אגב..) וזהו.. בהצלחה..

liorle1

New member
יש שני גיבושים

גיבוש ראשוני שממיין לצנחנים, לדובדבן, למורן, עוקץ ופלסר``י שריון. אם סיימת ולא עברת גיבוש מטכ``ל, שייטת או חובלים ניתן להתקבל ליחידות אלו לאחר ראיון בלבד ללא צורך בגיבוש. במידה ובסוף הגעת לצנחנים יש גיבוש חטי``ות שממיין לחה``ן, עורב, סיירת ופלח``יק בתוך הצנחנים וכן למגלן וינמ``מ.

מטכל שלדג מגלן וכו-תשובות מאחד שכבר

ככה- כל מה שאמרו כאן הוא ממש לא נכון, אני סיימתי בהצלחה את הגיבוש למטכ``ל/שלדג האחרון (בין ה-1 ל-5 לאפריל 01), וזה אחרי שכבר סיימתי גיבוש אחד, אבל נפצעתי ולא התקבלתי. קודם כל, כדי להגיע ליחידה אתה עובר מסלול כזה:מבחני קב``א וד``פר בלשכת גיוס, יום סיירות, בו ממיינים לסיירת מטכ``ל (ההכי טובים-אין מה לעשות זה פשוט ככה), הקומנדו הימי (הטיפ טיפה פחות טובים) ולחובלים (הפחות טובים). אם הצלחת לעבור למטכ``ל, אתה הולך למבדקים למחרת בתל השומר, שם אתה עובר מיון פסיכולוגי וכל מיני מבחנים בכתב, אם עברת את זה, אתה הולך לגיבוש, שהוא באמת באמת באמת נורא קשה (עשיתי פעמיים, וכל פעם היתה יותר קשה מהקודמת). אם רק סיימת גיבוש מטכ``ל, אך לא התקבלת, אתה יכול:א`-ללכת לצנחנים או דובדבן בלי גיבושים, ב`-ללכת לגיבוש של 669 או צוללות, ואם תסיים אותו, אתה יכול ללכת בלי גיבוש למגלן ואגוז. בהצלחה ותזכור לתת את הכל. יוני H-)

הבהרה לגבי מעבר בין יחידות

זה שוב אני (מגיב לעצמי היהיהי), רציתי להבהיר שאתהגיבוש הראשון עשיתי בכיתה י``ב כמו כולם, לא עברתי, התגייסתי למגלן, סיימתי מסלול (שנה-מסלול קשה בטירוף) ורק אז עשיתי את הגיבוש מטכ``ל השני-כשאני כבר חייל. ככה גם היה לי הרבה יותר קל.

תגובה לתגובה העצמית

אולי אתה יכול (מנסיונך) לתת לי כמה פרטים על מגלן: האם מגלן קשורים לצנחנים? האם הם נחשבים סיירת (שמעתי שהם מתעסקים עם טילי נ``ט)? איזה שלבים עברת כדי להגיע לשם (אם אפשר לפרט, זה לא יזיק)? האם השירות שם מעניין? איך האנשים?

למעלה