מיונים לדוברות צה"ל

Hadas2695

New member
מיונים לדוברות צה"ל

אהלן,
המצב שלי הוא כזה:
אני בכיתה י"ב, נרשמתי במיטב למיונים לדוברות צה"ל וגם לתאטרון צהל (כעדיפות שנייה...),מיטב שלחו לי שני אימילייים על כל אחד מהרישומים שלי ואמרו שאני שייכת בכלל לתא מתנדבים, תהליך המיונים שלי הוא אחר. בנוסף,אני יודעת שביומיים האלו רוב ההזמנות למיונים נשלחים לכל המלשבים. צילצלו אליי אתמול מתאטרון צהל והזמינו אותי ליום מיון , שבכלל אני לא מתכוונת ללכת... העדיפות הראשונה (וכנראה היחידה שלי) היא הדוברות. אבל לא זימנו אותי, ואת שתי חברות שלי מהכיתה כן, ל24 לחודש. הבנתי שהמיונים האלו מתקיימים פעם בשנה,בינואר, ושמתנדבים מקבלים ראיון 3 חודשים לפני מועד הגיוס... אני לא יודעת אם אני בכלל צריכה לעבור את המיונים הרגילים או לא, ואני כן רוצה להיות משקית דוברות. ואם אני אפספס את המיונים של השנה בגלל הדפיקות של הצבא? אני לא רוצה להתגייס מאוחר ב2014, כדי לחכות למיונים של שנה באה! ובינתיים בתא מתדבים לא עונים לטלפון, לא למייל, וגם שלחתי פקס. כיאלו הם לא קיימים. מתחילה לקבל את ההרגשה שאני נדפקת בתור מתנדבת, ויכולתי פשוט לנצל ת'פטור הזה ולעשות שירות לאומי או משהו כזה... ואני באמת רוצה להתגייס :\

nofar a93

New member
לאיזה תפקיד רצית להתמיין בדובר צה"ל?

אני יכולה לנסות להציע לך תפקיד במקום אחר :)

Hadas2695

New member
משקית דוברות בעיקרון,

שמעתי שיש שם כמה תפקידים - או הדרכה, או "המחנה", או משקית דוברות שזה בעצם יחסי ציבור וכאלה... ואני רוצה משקית דוברות, נכון לעכשיו.

איזה תפקיד את יכולה לנסות להציע לי במקום אחר? אזניי קשובות

nofar a93

New member
משקית יחסי ציבור

התפקיד כולל צילום סטילס ווידאו,עריכת סרטים ופוטושופ.

Hadas2695

New member
יחידת ההסרטה, לא?

אני גם במגמת קולנוע, הרבה ילדים מהכיתה שלי הולכים למיונים אבל אני לא ממש מעוניינת... תודה בכל זאת :\

מישהו בכל זאת יכול לעזור לי עם השאלה שלי? מה עושים במצב כזה?

nofar a93

New member
זה לא יחידת ההסרטה

אם את מעוניינת בכל זאת צרי איתי קשר בפרטי.

Queen Erised

New member
את יכולה להגיע דרך המיונים הרגילים

אבל הרבה הרבה מתנדבים מגיעים לדובר צה"ל דרך תא מתנדבים וללא צורך במיונים הרגילים. אל תדאגי :)

Inbalrez

New member
אם את רוצה לעבור קורס

את צריכה להגיע דרך המיונים הרגילים.

אפשר להגיע לדו"ץ כמתנדבת בלי מיונים אבל בד"כ לא לקורס ואז התפקיד הוא לא מש"קית דוברות.

אני הייתי מנסה להציק למיט"ב ולהכנס למיונים האלה, כי אחרת זה יהיה מסובך יותר.

Queen Erised

New member
זה נכוןשזה בלי קורס

אבל עדיין ניתן להגיע לתפקיד של מש"קית דוברות גםבלי קורס.

Inbalrez

New member
אבל לרוב לא לתפקידים הטובים

אפשר להגיע ליחידה לתפקיד מעפן, להוכיח את עצמך ולהתקדם, אבל אם היא יכולה להגיע דרך הקורס זה מסלול טוב יותר.

Queen Erised

New member
אממ, זה לא ממש נכון. אני אומרת

מתוך ניסיון, כי הייתי בדובר צה"ל וגם עכשיו אני שייכת לדוברות. אפשר להגיע לתפקידים מצוינים.
לעומת זאת, דרך קורס אפשר להגיד לתפקידים מאוד מאוד לא טובים. אז לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.

אני תמיד בעד קורס כי אני חושבת שזו חוויה טובה וכו' - אבל כמתנדב זאת לא הדרך היחידה. :)

Inbalrez

New member
ברור שהכל אפשרי ויש מקומות טובים

אבל מהכרותי עם תפקידי המתנדבים ללא קורס בדו"ץ (וכן, גם אני משרתת שם) רובם לא משהו.

זה שיש המון תפקידים מחורבנים אחרי הקורס זה גם נכון, אבל זה סיפור אחר :)

nissanla1

New member
יש לי שאלה אחרת

מישהו יכול לתת לי מידע על סוג המיונים?
איזה מין מיונים אלה? איך אפשר להיות מוכנים אליהם ? אם יש לכם המלצות או טיפים כלשהם .... זה יעזור לי מאוד
תודה רבה

Queen Erised

New member
אני מציעה לך

לשאול בפורום מתגייסים ואפילו לעשות שם חיפוש - אני זוכרת שיש שם המון שרשורים בנושא.

Inbalrez

New member
בעקרון זה מבחן ידע כללי

אז אין יותר מדי מה ללמוד אליו.
צריך לצייר מפה אילמת אז אולי כדאי לעבור על זה קצת, ואולי גם על תאריכים של מלחמות וראשי ממשלה וכאלה (אבל לא בהגזמה, זה באמת מבחן ידע כללי ואם יש לך ידע כללי סביר + זה צריך להיות סבבה).

dj31031

New member
לא בקטע לבאס אבל...

הייתי בראיון בדובר צה"ל ובאתי עם ציפיות גבוהות והשלישה שם אמרה לי שיש לה רק תפקידי פקידות למתנדבים. העדפתי שלא. בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה!

למעלה