מיונים לח"א

pocky95

New member
מיונים לח"א

אתמול עשיתי מבחנים ממוחשבים בירפ"א לתפקידים בח"א (מבחנים ממש ארוכים...הייתי שם כמעט שבע שעות =\). אחרי שסיימתי את המבחנים הראשוניים באתי למאבחנת והיא אמרה לי לעשות מבחנים מתקדמים יותר לתצ"א. הם היו מבחנים קשים, אבל אני חושבת שהצלחתי אותם פחות או יותר. עכשיו, התפקיד שאני הכי מעוניינת בו הוא מדריכת סימולטור (גם בתצ"א אני מאוד מעוניינת, אבל במדריכת סימולטור יותר P:).
השאלה שלי היא כזאת: האם יש מבחנים מתקדמים יותר (הכוונה למבחנים ממוחשבים, לא מיוני ההמשך) למדריכת סימולטור? זה שהמאבחנת לא קראה לי לבצע מבחנים נוספים לסימולטור אומר שאני לא התקבלתי? האם לתפקידים נוספים זה ככה מבחינת מיונים, כמו עם פענוח התצ"א? זה אומר עכשיו שאני מיועדת לתצ"א ולא לתפקידים אחרים?
ודבר נוסף - אילו בדיקות רפואיות עושים בהמשך למי שמתקבלת לתצ"א? בדיקות רגילות (גובה, משקל, בדיקת דם, ראיה, לחץ דם)?
תודה לעונים :)

avital12242

New member
תשובה ושאלה :]

היי,
שבוע הבא יש לי מבחנים ממחושבים לירפ"א אם תוכלי לספר לי מה יהיו במיונים אני מאוד מאוד אודה לך, וגם מה יש במבחנים של התצ"א כי גם אני מתמיינת לתפקיד הזה.
בקשר לשאלה שלך זכור לי מהכנס שלמדריכת סימלטור יש מיוני המשך , אני לא יודעת מה זה אומר לגביך אם התקבלת או לא, אבל תנסי להתקשר אליהם אני חושבת שזו הדרך הטובה ביותר.
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה ואני מאוד אשמח אם תוכלי לספר לי על המיונים ומה הם דורשים ?

pocky95

New member
תשובות :)

כן, יש מיוני המשך. תחקרתי את אחת המדריכות והיא אמרה שאלו מיונים של עבודת צוות ודינאמיקה וכאלה. בכנס למשל לא דיברו על מיוני המשך לתצ"א, ולי היה מיד אחרי המבחנים לא בזימון נפרד.

כעיקרון...אין ממש דרך להתכונן למבחנים האלה. הרבה דברים שמאוד מזכירים את מבחני הדפ"ר, וגם דברים שמותאמים לתפקידים ספציפיים. בכלליות -
מבחני מתמטיקה ופיזיקה (אל תבהלי, לא צריך יותר מדי ידע. לא נגעתי שנה במתמטיקה והצלחתי פחות או יותר. תיאורטית, המבחן מותאם גם לאלו שלמדו שלוש יחידות, לדעתי כדי ממש להצליח בו ולא להיות 'סבירים' צריך ארבע יחידות. החלק של הפיזיקה לא ממש פיזיקה, אלא יותר מתמטיקה).
מבחני הוראות כמו בצו הראשון+הוראות עם הפרעות באוזניות.
מבחנים של פיקוח טיסה, אין מה לתאר פה כי זה פשוט פיקוח טיסה.
מבחנים כאלה של התמצאות במרחב כשאת בתוך מטוס (הסבר קצת דפוק, אבל הם מסבירים ממש ממש בפירוט מה עושים ואיך אל דאגה!).
ללמוד מפה בעל פה ואז שואלים אותך על מקומות ספציפיים במפה (לא רציני בכלל, דיי פשוט). יש שתי מפות.
מבחן הדינור (חפשי בגוגל, קצת קשה להסביר מה זה).
ויש גם את שאלון 240 המפורסם.

עכשיו התצ"א: מבחנים דיי מתישים, אבל מתישהו מבינים את הקטע. נותנים לך פחות או יותר 'לקפוץ למים' ולנתח ממש תצלומי אוויר עם כל מה שמשתמע מזה. יש משהו כמו 5-6 מבחנים שכל אחד מהם בודק יכולת אחרת. כעיקרון הם מחפשים אנשים שיודעים להתמצא בפרטים הקטנים ואנשים עם ראיה מרחבית טובה.

אני מקווה שזה עזר :)

לתצ"א אין באמת מיוני המשך

רק בדיוק רפואיות וסיווג ביטחוני.
מה שכן קחי בחשבון שאם את רוצה תצ"א- זה המבחן האחרון ואת מגיעה אליו אחרי שעות של מבחנים, אז תשמרי כוחות

pocky95

New member
נכון

באמת שהמבחנים ממש מתישים, כדי אפילו לעשות הפסקה של כמה דקות ולהמשיך. אני מצטערת שלא עשיתי את זה.
בכל אופן, התקשרו אליי גם ככה מח"א ואמרו שעברתי למדריכת סימולטור...אז השאלה שלי כבר לא רלוונטית P:

avital12242

New member
תודה ומזל טובב!

תודה רבה ממש עזרת לי ומזל טוב על המדריכת סימולטור גם אני רציתי אבל לא קיבלתי... נראה לי זה אחלה תפקיד :]

pocky95

New member
עוד שני דברים קטנים ששכחתי:

יש מבחן צורות שבו נותנים לך סדרה של צורות ואת צריכה להשלים את הצורה הבאה שתופיע.
יש עוד מבחן קצר שבו נותנים לך פסקה עם שאלות אחריה. יש כמה פסקאות...

may630

New member
מיונים

אני חושבת שלכל אחד יש דברים טיפה שונים, לי למשל לא היה את המבחן שאתה בתוך תא הטייס... חוץ מזה יש גם לכתוב כל מיני לכתוב נקודות משמעותיות שהיו לך בחיים, נק' חוזקה וחולשה וכו'... די חופר. המבחנים מאוד שונים אחד מהשני, אז זה שאחד הלך לך לא משו לא אומר כלום על האחרים ולהיפך. לי היו מבחנים שהיו נראים לי נורא פשוטים ומפגרים ומצד שני מבחנים מאוד קשים כמו הלזכור פרטים במפה. בכל מקרה זה לא נורא כי כל דבר בודק תפקידים שונים, אם לא הצלחת במשהו לא פוסל את הכל. וגם אם הרגשת שמשהו אחד לא הצליח - זה לא אומר כלום! אני הרגשתי שהמבחן של הפיקוח טיסה הלך לי גרוע ובסוף קיבלתי את הפקחית טיסה... מה שחשוב שתהיי רגועה וממוקדת והכל יהיה בסדר. כדי גם לבוא אחרי שישנת טוב בלילה, זה הרבה שעות של מבחנים. בהצלחה! :)

pocky95

New member
ובהקשר לזה-

המבחנים של התא טייס אלו המבחנים שנראה לי היו להדרכת סימולטור. אני לא באמת ציפיתי שילך לי טוב, וכשאמרו לי בטלפון שעברתי לשם הייתי בשוק מטורף. לא ראיתי את זה בא. אם הרגשת שלא הלך טוב במבחן, זה לא אומר כלום!!
ואני שוב אומרת, ממש כדאי לצאת להפסקות. מבחנים מאוד מתישים.

למעלה