מיונים למבצעים ופיקוח בחיל האוויר

מי עדן8

New member
מיונים למבצעים ופיקוח בחיל האוויר

קיבלתי זימון למיונים למבצעים ופיקוח בחיל האוויר!

אלה התפקידים שנמצאים תחת הכותרת:
מפעיל/ת מערכות ש'
מפעיל/ת לוחמה אלקטרונית (ל"א)
מטיס חוץ כטב"ם (כלי טיס בלתי מאוייש)
מש"ק/ית כיבוי אש תעופתי
מפעיל/ת מערכות קש"ב (קשר ומחשוב) טקטי
מפעיל/ת מכלול הגנה קרקעית
סמבצ"ית חמ"ל נ"מ (סמלת מבצעים-חדר מלחמה-נגד מטוסים)
מש"קית שליטה
מונעת מפגעי ציפורים
פקח/ית טיסה
עובד/ת חדר מבצעים-אוויר (פקמ"צ/ית)
מש"ק/ית בקרה אווירית
מפעיל/ת מערכות תמונ"א (תמונה אווירית)

אשמח אם תוכלו לתת לי מידע על אחד או כמה מהתפקידים שנחשבים להכי טובים :)
תודה!

bluegreyeyes

New member
מה לדעתך טוב

כי למשל יכול להיות תפקיד שמעניין שכולל ישיבה במחשב כל יום, האם זה בסדר? או שאת רוצה אנשים? אלה שאלות חשובות בבחירת תפקיד.

עקרונית, לפי דעתי האישית, פקחית טיסה, מקצועות תצלומי האוויר וחוקורת מודיעין אוויר הם התפקידים שאני אישית הכי הייתי רוצה להיות בהם מתוך האשכול.

פקחי טיסה...בעקרון מתעסקים בכל עניין הבקרה והשליטה בתנועה האווירית ממגדל הפיקוח, לא כזה מזהיר כמו שעושים מזה אבל תפקיד נחמד לכל דבר.

התפקידים שהקשורים לתצלומי אוויר בצבא נראים לי מאוד מעניינים, במיוחד כי ממש זוכים לנתח תמונות ומפות וזה נראה מאוד מעניין ומהנה, למרות שהיו אנשים שאמרו ששנים בשירות קצת שוחקים כי לרוב העבודה יכולה להיות שגרתית מאוד.

חוקרת מודיעין אוויר זה פשוט עובדי חקר מודיעין של חיל האוויר וזה תפקיד חמוד ונחמד בשם עצמו, שנותן לך את כל הנוחות של הקרייה ויומיות בשילוב תפקיד מעניין שדורש הפעלה של השכל ויכול להיוץ מאוד משמעותי!

מי עדן8

New member
תגובה על התגובה...

תודה על העצות והמידע!

מה אני רוצה?
אני רוצה להיות בתזוזה, באקשן, לפעול עם אנשים, להשפיע, לתרום, לעבוד עם המוח אבל בלי מנוחה, לחשוב ולפענח...
אני מדמיינת לעצמי איזה שולחן כזה, מסתורי וסביבו יושבים אנשים ושם מתנהלים כל הדיונים, יש מחשבים וזה...
כאני חושבת על רעיון אני מודיעה לקבוצה שלי...
אנשים רצים בתוך המקום, כדי להגיע לשם ולשם...
ואני אחת מהם...
נשמע שרלוק הומלסי אבל זה מה שיש לי בראש, אולי זה לא מציאותי D:
אני רוצה להשפיע מאחורי הקלעים :) כי לוחמת אני לא אהיה חח

bluegreyeyes

New member
לא עצה מקצועית

כי לא שירתתי, ולא הכרתי אנשים שמשרתים בתפקידים האלה ממש, אבל עבודה כסמב"צית או כמש"קית שליטה יכול להיות מעניין (לדאוג לפיקוח ולהיות שם במקרי חירום וכאלה)

לוחמה הלקטרונית נשמע מעניין, וגם מטיסת חוץ נשמע תפקיד של אקשן אבל מרחוק.

ממליץ לך לקרוא על התפקידים באינטרנט ולעשות מחקר מקיף, ולבחור לפי מה שנראה לך הכי מעניין, למרות שאני חושב שבמיון יהיה לך שאלון העדפות עם הסברים של התפקידים (במטרה למכור לך, אז תיקחי אותם במעט ספק)

הבעיה, היא שלא בטוח שייתנו לך בחירה ויתחשבו בדעתך, אבל אני ממליץ עדיין לגלות על התפקידים באשכול שמעניינים אותך, לתת את המקסימום ולקוות לקבל אותו, וגם אם לא אז לבדוק את התפקיד החדש ולראות אם יש מקום לפשרה.

פשרה זה קצת תחת, אבל הרבה אנשים איכותיים עלולים ליפול בין הכסאות בגלל חוסר פשרה (הכרתי מישהי עם שאיפות דומות לשלך אבל היא גם בסוף נאלצה להתפשר, סיפור ארוך)

מי עדן8

New member
המשך דיון

כן, אהבתי גם את התפקיד סמבצי"ת, נראה מתאים לרצונות שלי והתפקיד מפעילת מערכות תמונה אווירית גם קורץ לי :)
תודה על העצות! וכן אני מקווה לא להתפשר, אבל אם אגיע לזה, כנראה שאצטרך להתמודד...
הבנתי שהצבא יכול גם להתחרט ברגע האחרון ואפילו ביום הגיוס לשנות את יעד השירות ב180 מעלות, קצת מפחיד אבל מה יש לעשות? כמו שאמרת, אין למה כל כך הרבה בחירה...
אפשר לשאול שאלה?
אתה יודע אולי אם התפקיד חוקרת מודיעין אוויר נכלל ב"מבצעים ופיקוח בחיל האוויר", בדקתי על זה באינטרנט והבנתי שלא, אבל מיט"ב אמרו לי שכנראה שכן...
שמעת על התפקיד "צפרית", זה מעניין כמו שזה נשמע? או שזה לא הכי רצוי? (התפקיד הוא בחיל האוויר לדאוג לציפורים שלא יבלעו במנועי המטוסים)

אני מתנצלת על החפירה וכמות השאלות, אתה רשאי לא לענות! D:

bluegreyeyes

New member
מידע

אל תדאגי כל כך בנוגע לתפקיד, כי תפקיד טוב זה רק פלוס ולא יהיה מה שיחרוץ לך גורלות, במיוחד בשנתיים.

לגבי חוקרת מודיעין אוויר, בשאלון ההעדפות שלי היה חוקר מודיעין אווירבאשכוח יקוח ומבצעים של חיל האוויר, וזה היה תפקיד שרציתי לקבל אליו מיונים ולשרת בו (סימנתי מקום 1) אבל לצערי לא קיבלתי מיון.

לגבי צפרית, אני לא יודע באיזו מאגיה שחורה משתמשות הצפריות כדי להבריח ציפורים ממטוס נוסע, אבל זה לא נראה לי התפקיד הכי מעניין( למרות שאני בטוח שיש לו רגעים מלהיבים מאוד)

מי עדן8

New member
תודה!

כן ביררתי הבוקר גם עם חיל האוויר והתפקיד חוקרת מודיעין אוויר, כמו שאמרת, נכלל במבצעים ופיקוח חיל האוויר ככה שאני מאושרת שיש לי הזדמנות...
חחח כן אני גם לא יודעת הרבה על הצפריות...אבל הן פשוט עוקבות אחרי הציפורים, זמני נדידה וכאלה, בוחנות תמונות, כדי למנוע תאונות...
אולי זה מעניין ואולי לא...אי אפשר באמת לדעת בלי ניסיון :p

תודה רבה!

למעלה