מיזג אויר - קורס - שאלות

1896

New member
מיזג אויר - קורס - שאלות

שלום, שאלה לבעלי ניסיון... אני רוצה ללמוד "קרור ומיזוג אויר". לצערי, באילת מי שמלמד את זה, זה "עמל השיגים". התעודה שלהם היא פנימית ולא של משרד העבודה. השאלה היא האים תעודה של "עמל השיגים" שווה משהוא... החשש שלי שבקרוב...או בעתיד, משרד העבודה יחליט שטכנאי קרור הוא דבר שדורש רשיון, כמו חשמלאי, וכול הלימוד שלי היה לחינם...(חוץ מהתשלום לעמל (-: ) תודה על כול תגובה

lekner

New member
נתחיל בזה שעמל השגים

זו רשת מצויינת ופסיה היא מלאך בחליפה של מנהלת מסור לה ד"ש חם חם מעופר לקנר שעכשיו באורגון
(אם תזכור ו\או תראה אותה) עכשיו לשאלה התעודה תהיה שווה כאשר יבקשו ממך תעודה על לימוד והקורס יקנה לך הרבה ידע לכן בכל מקרה הלימודים לא לחינם קורסים בפיקוח משרד העבודה ארוכים הרבה יותר ובתוספת של לימודי חשמל מעשי ובכל מקרה למי שאין רישיון מעשי לפחות התעודה לא תופסת ולא תמיד מקבלים את הרישיון נכון להיום אין דרישה לרישיון ויתכן במידה ויהיה אולי תצטרך להשלים את החשמל את זה אני לא יודע אם השיקול הוא ללמוד עכשיו ולקבל ידע ותעודה שנכון להיום תופסת בכל מקום כיוון שלא צריך רישיון או לחכות לקורס של משרד העבודה מתי שהוא כדי שאם תהיה דרישה בעתיד לרישיון אז יהיה לך אותו זה שיקול שלך דעתי האישית עדיף ללמוד עכשיו לקבל תעודה והכי חשוב ידע מה יהיה בעתיד? לא ידוע בהצלחה בכל מה שתחליט

rayven11

New member
במכללות מסוימות הקורס תחת פיקוח של משרד התמ"ת

בסוף הקורס תקבל תעודה באישור משרד התמ"ת לפי מסגרת הקורס ישנו קורס בתקנות מערכות מיזוג (כ 8 חודשים עד שנה) וקורס קירור ומיזוג אויר (בו הקירור גם תעשייתי ) במשך כשנתיים אני יודע שמכללת עתיד מורשת משרד התמ"ת באילת אין לי מושג מי אחראי תנסה לבדוק במשרד התמ"ת

לאחר שעבר זמן רב מאז שנכנסתי לפורום אני לא מוצא את הידיים והרגליים. הכל השתנה לגמרי. רציתי לשאול שאלה שקשורה למזגנים ואיני יודע אפה לכתוב את השאלה

רשר

Well-known member
מנהל
לאחר שעבר זמן רב מאז שנכנסתי לפורום אני לא מוצא את הידיים והרגליים. הכל השתנה לגמרי. רציתי לשאול שאלה שקשורה למזגנים ואיני יודע אפה לכתוב את השאלה
או בהודעה חדש כמקובל או כפי שכתבת כאן בהמשך להודעה הקודמת

יוסי זיו1

Active member
אז בוא קבל תשובה מוסמכת,אני חבר ועד התאחדות קבלני מיזוג האויר בישראל ובתוקף כך נמצא בקשר קבוע מול משרד העבודה והמפקח על מקצוע הקרור והמיזוג שם, המכללה באילת איננה מוכרת לתעודת מקצוע במיזוג אויר לרשיון שיכנס בקרוב לתוקף, יש כבר יותר משנתיים הצעת חוק בענין שהיות ואין ממשלה היא לא נחתמה עדיין ובמקביל יש דד ליין של 1.7.22 שנקבע בישיבת ועדת הפנים של הכנסת של כניסת הגזים החדשים לשימוש בארץ מה שמחייב את הרשיון והחקיקה.
הרישוי מתחלק ל 3 דרגות ,דרגה 1 למערכות ביתיות וקטנות עד 5 טון קרור (6 כ"ס),דרגה 2 עד 20 טון (25 כ"ס) ודרגה 3 בלתי מוגבל.
הדרגה הראשונה לחסרי נסיון 174 שעות לימוד שאם ברשותך תעודה ממשלתית או מוכרת כגון רשיון חשמלאי או למשל עבודה בגובה הנך פטור משעות אלו,במסגרת הלימודים יש 32 שעות שמוקדשות לעבודה בגזים החדשים ובבטיחות העבודה איתם מאחר והם נפיצים ודליקים,קורס זה חובה גם לאלו שיש ברשותם תעודה מוכרת משרד התמת,
המכללות הקרובות ביותר אליך המוסמכות לרישוי באר שבע בבאר שבע הינן המכללה הטכנולוגית ועתיד באר שבע.
תרצה פרטים נוספים תוכל לפנות בפרטי אלי,הרשימה הארצית מצוייה בידי ומעודכנת ללפני שבוע..
ואגב תעודות פנימיות, מסתובבות הרבה בשוק של כל מיני מכללות ידועות פחות או יותר אבל אינן מוכרות ואינן שוות את הנייר עליהן הם מודפסות ובמיוחד נפוץ במגזר ששם נאלצנו להשיב תשובות שליליות להרבה אנשים ששילמו K12 ו יותר על הלימודים הללו.

נערך לאחרונה ב:

יוסי זיו1

Active member
תיקון לכתוב מעלה לגבי שעות הלימוד, ה 174 שעות הן לבעלי נסיון בתחום, לחסרי נסיון בתחום למדרג 1 288 שעות ולמדרג 2 350 שעות, שני המדרגים ניתנים ללמידה בבאר שבע.

למעלה