מיזוג תמונת JPG עם תמונת PNG בעלת רקע שקוף

justme900

New member
מיזוג תמונת JPG עם תמונת PNG בעלת רקע שקוף

שלום רב,

יש ברשותי תמונת JPG שמכילה איורים/צילומים שונים ותמונת PNG המכילה טקסט בלבד על רקע שקוף. שתי התמונות בגודל זהה.
אני מעוניין לבצע מיזוג (merging) של שתי התמונות, כמובן, תוך התחשבות ברקע השקוף של קובץ ה-PNG, ולשמור את התמונה שתתקבל כקובץ TIF.

[ראו בבקשה את התמונה המצורפת להמחשת כוונתי]

בסביבת Photoshop - אני יודע שניתן לפתוח את 2 הקבצים, לגרור ו"להדביק" את קובץ ה-PNG על קובץ ה-JPG ולשמור את התוצאה כ-TIF. הבעיה: אני צריך לבצע את התהליך הזה על מאות קבצים (אם לא יותר) והדרך שתיארתי ארוכה ומסורבלת.

ברצוני לשאול, האם ניתן לבצע (בעזרת Photoshop או כל תוכנה אחרת) את התהליך הנ"ל באופן מהיר ואוטומטי על כמות רבה של קבצים?

לדוגמה, נניח שיש ברשותי 40 קבצים בפורמט PNG ועוד 40 בפורמט JPG, כאשר כל 2 קבצים "תואמים" נקראים בשם זהה, לדוגמה:
001.png מול 001.jpg
002.png מול 002.jpg

וכן הלאה.

האם קיימת דרך להגדיר ל-Photoshop (או תוכנה אחרת) לקחת כל 2 קבצים תואמים ולבצע בהם באופן אוטומטי את התליך שתיארתי?

לצערי, חיפשתי רבות ולא הצלחתי למצוא שיטה מתאימה.

אשמח מאד לקבל את עזרתכם במציאת פתרון אפשרי.

תודה מיוחדת לכל מי שיוכל לסייע!

Schnitzell

New member
אפשרי לביצוע חלקי עם ImageMagick.

תתקין את חבילת הכלים דרך הקישור שצירפתי. בקר באתר כדי לקרוא על האפשרויות.

לאחר שהתקנת, ניתן למזג שתי תמונות יחד לפי הצורה שתיארת על ידי הפקודה הבאה:
convert 001.png 001.jpg -background none -compose DstOver -layers merge output001.tif

הבעיה היחידה שנשארת, ולא מצאתי לה תשובה מהירה באתר שלהם, היא איך לבצע את זה ב-batch על כל הקבצים שיש לך. הדרך הכי פשוטה היא לעבוד עם שפת תכנות קלה כמו Python כדי להריץ את התוכנה על כל הקבצים, או לייצר בעזרתה קובץ BAT שמכיל את הפקודה עבור כל זוג קבצים.
אם הקבצים מסודרים אצלך כמו שכתבת, ואתה יודע את המספרים בדיוק, אני אוכל להפיק עבורך קובץ BAT כזה, וכל מה שאתה צריך הוא להריץ אותו. זה אמנם פיתרון חד-פעמי, אבל אם זה כל מה שאתה צריך אז אין בעיה. דבר איתי במסר אם אתה מעוניין.

nightjar

New member
אפשר לבנות את הפקודות בעמודות באקסל

להעתיק לקובץ טקסט, להחליף TABS ברווח ולשמור כ BAT..

justme900

New member
תודה רבה לשניכם! Schnitzell - שלחתי לך דוא"ל

אני לא מצליח לשלוח לך מסר פרטי דרך האתר.
שלחתי לדוא"ל שלך ב-Gmail.

תודה

מיכאל ג

New member
זה לא קצת מייתר את image magick

להגיד שאפשר בסקריפטינג?
סקריפטינג הרי אפשרי גם בפוטושופ, בשלוש שפות שונות (אחת מהן היא JS)

Schnitzell

New member
הרגע מצאתי פיתרון שלא דורש סקריפטינג.

אפשר לבצע את כל העניין על ידי קובץ BAT או בחלון ה-command line של Windows. הפקודה המלאה היא:

for %A in (path_to_png\*.png) do convert %A path_to_jpeg\%~nA.jpg -background none -compose DstOver -layers merge path_to_tif\%~nA.tif

הסבר קצר:
path_to_png הוא הנתיב לתיקיית תמונות ה-png.
path_to_jpeg הוא הנתיב ל-jpeg, ו-path_to_tif הוא הנתיב לתיקייה שבה ישמרו קבצי ה-tif.
שימו לב, שאם הפקודה הזאת תהיה בשימוש בקובץ bat במקום ב-command line, צריך להפוך בפקודה כל סימן % לשניים (%%).

למעלה