מיחזור\סילוק משכנתא מול השקעה בקופת גמל להשקעה

ירון266

New member
מיחזור\סילוק משכנתא מול השקעה בקופת גמל להשקעה

שלום ,
יש לנו משכנתא עם יתרת חוב כוללת של 371K. מחולקת 134K ל P-0.9 לעוד 16 שנים ועוד 236K לקל"צ 2.45 אחוז לעוד 8 שנים.
החזר חודשי כולל של 3400 שח.
יש לנו סכום של כ-70K נזיל שחשבתי להשקיעו בשוק ההון (בצורת קופת גמל להשקעה ) . וחשבתי אולי במקום זה כדאי למחזר\לסלק חלק מהמשכנתא. כמו כן יש לי סכום נוסף של כ-120K שכבר מושקע בקופת גמל להשקעה שבמידת הצורך גם ניתן להשתמש בו למיחזור\סילוק המשכנתא .
מה כדאי לעשות? האם כדאי למחזר\לסלק חלק מהמשכנתא או לחכות עוד לפני שנעשה זאת ובנתיים להשקיע בשוק ההון?

תודה רבה,
ירון

ירון266

New member
העניין הוא

שאני זוכר (ואולי אני לא זוכר טוב ) שההנחה שלי בלקיחת המשכנתא במסלול הפריים ל20 שנה היתה שאסגור את המסלול הזה לפני הזמן כי אחרת יתכן והיו מסלולים אחרים כדאיים יותר. שוב , אם אני זוכר נכון אז ראיתי אקסלים שמניחים שלקחת מסלול פריים לתקופה ארוכה וסגרת אותו אחרי כך וכך שנים.אם החזקת עד סוף התקופה אז וודאי לא כדאי. אז אם כך מתי סוגרים את מסלול הפריים ?

נשמע מאוד לא סביר
אתה בעצמך אומר שמסלול הפריים שלך הוא פריים מינוס 0.9, דהיינו היום ריבית של 0.85% לא צמוד. מה יותר כדאי בזה, הריבית הקבועה שלך של 2.45%? הריבית שם כמעט פי 3.
&nbsp

ירון266

New member
האם אין הנחה סמויה

שאתה לוקח מסלול פריים בכוונה לתקופה ארוכה (במקרה שלי לקחתי אותו ל 20 שנה במקור ) תחת ההנחה שתסגור אותו הרבה לפני תום 20 השנה, ברגע שתחסוך כסף ?
זכור לי משהו בסגנון זה. האם זו לא שיטת פעולה מוכרת?
&nbsp
תודה,
ירון
&nbsp

כל משכנתא שתסגור לפני הזמן, תחסוך כסף
אבל אם אין לך כסף לסגור את כל המשכנתא אלא רק חלק ממנה, והמשכנתא שלך בנויה ממסלולים זולים ויקרים, ההגיון אומר לסגור את המסלולים היקרים קודם, ורק אחריהם את הזולים.
&nbsp
הטיעון שלך הגיוני רק אם אתה חושב שאנחנו עתידים לחזור לסביבת ריבית מאוד גבוהה כמו שהיה לפני כמה עשורים. אם הפריים יעלה לעשרות אחוזים, אז יש הגיון בדבריך. היות וכדור הבדולח שלי מקולקל, אינני יודע מה תהיה ריבית הפריים עוד 20 שנה.

למעלה