מיחזור פרסי

דוטקצי

New member
מיחזור פרסי

איזה זכרונות יש לכם מנושא המיחזור בבית ילדותכם? הבית הפרסי ידוע כממחזר, אני זוכרת שאת הרימונים על העץ היו עוטפים משקיות בד, מבגדים לא משומשים, אוכל לא היה נזרק, היו ממחזרים,,,ממולאים.... שום דבר לא היה נזרק, היום נושא המיחזור תפס חזק חזק,,,אז מה הזכרונות שלכם מהמחזור הביתי,,,,

פרויז1

New member
מיחזור פרסי : טכסטיל : -

בפרס היתה תרבות של תיקונים והחזרה לשימוש. לא זרקו. גם מה שהתכלה, שמרו ובבוא היום השתמשו בו בתור טלאי. תפירה ותיקוני בגדים שנפרמו והחזרתם לשימוש היו דברים שבשגרה.לא זרקנו. פשוט, אמא או האחות הגדולה לקחה את החוט והמחט ותפרה את הבגד. היום לא מגיעים למצב הזה וזורקים וקונים 2 חדשים במקומו
לסבתי עליה השלום היה ויתון גדול שנקרא : צ'לתיקה - CHELTIKEH . פרושי 40 חתיכות. עשו את זה מבגדים ודברים דומים שהתכלו ולא ניתן היה לתקן ולהחזיר לשימוש. אז ישבו וגזרו יפה משבצות שתפרו יחד ויצא וילון ססגוני ויפה! כילדים היינו שובבים. שיחקנו וגם נפלנו .על הברכיים, על המרפקים ותמיד במקומות האלה היו נוצרים קרעים. שוב האחות הגדולה לקחה פיסת בד תואמת או מקשטת בטוב טעם ותופרת אותה במקום שנקרע יפה והלי חוטים שנראים - מלאכת אומניות. גרביים שהיו נקרעות, היו תופרים. בכלל : היה מקצוע שהיה נקרא "חייט" הוא תפר בגדים בהזמנה - וגם תיקן אם היה מי שרצה . אבל את התיקונים עשו בעיקר בבית לבד לבד! ומקצוע ה"סנדלר" שהיו מתקנים את הנעליים שנקרעו וממשיכים להשתמש. ולא זרקו.

דוטקצי

New member
מיחזור המציאו הפרסים עוד מימים ימימה

תיק העור של בית הספר נתפר בצדדים שנפרמו , אותו התיק ליווה אותי שנים, היום כל שנה תיק חדש, אבל גם דברי אומנות, נעשו מחומרים ממוחזרים, אמא שלי עשתה מוביילים יפיפיים , למרפסת, בצבע כחול , מדהים ,,,,מ...הפקק של הקטטר,אף אחד לא העלה על דעתו ממה עשוי המובייל, אבל גם קופסאות גבינה או נס קפה -לא נזרקו , הם נוקו ואוכסנו בהם כפתורים,,,

פרויז1

New member
מיחזור פרסי : - משחקי בנים :

אני בניתי לי מה שהיום קורים אותו : "קורקינט"
הסתובבתי במוסכים. שם היו מחליפים מיסבים שכבר "דפקו" ולא ניתן היה לתקן אותם, היו זוקרים. לא היה הרבה, אבל הצלחתי להשיג 2 מיסבים כאלה.במקביל, אספתי קרשים - לא זרקו, אבל עם סבלנות ושקידה, הצלחתי לאסוף לי 2 קרשים ששימשו לי כקורות מרכזיים האופקי שתחתיו הרכבתי את 2 המיסבים. זוכרים? ובניצב לו את ההגה. כמובן שהשתמשתי במשור שהיה לאבא עליו השלום, פטיש, ומסמרים אספתי סביב הנגריות וכך היה לי קורקינט מחומר ממוחזר. שבוע טוב !

דוטקצי

New member
ןסוכה?

איך בנינו סוכה? אך ורק מחומרים ממוחזרים,,, זוכרים? ענפים של עץ -עמודים,קישוטים מעשה ידינו-ולא קנויים!!!! והקירות בדים שלא בשימוש,,,

דוטקצי

New member
המיחזור אז והיום

מיחזור, אכן בילדותנו מיחזרנו והשתמשנו בכל דבר עד כמה שאפשר, כי לא היה הרבה, והסתדרנו עם מה שהיה, אני חושבת שזה פיתח את היצירתיות, והיום המיחזור כדי לשמור על כדור הארץ,

פרויז1

New member
מיחזור פרסי - מיחזור שטיח פרסי יָשָן שנשרף

אני זוכר שהבית שלנו היה מכוסה בשטיחים פרסיים ארוגים עבודת יד מלאכת אומנים. ידוע ששטיחים פרסיים, ככל שהם יותר ישָנים, ערכם גבוה יותר. וכך, היה לנו שטיח מאוד מאוד ישן שהיה לו חור גדול, כנראה שנשרף. אולי ממנגל חורפי. במקום לזרוק, מה שבוודאי היו עושעם כאן היום, פשוט : לקחו וגזרו את השול השרוף והוא שימש כ"מדרס" בכניסה לחדר המרכזי בביתנו. הנה מיחזור של שטיח פרסי ישן ושרוף.

למעלה