מיחם מים

BBBB333

New member
מיחם מים

שלום, אני סטודנט במעונות ונתקעתי בלי מיחם לשבת.
כעת יש לי מן קנקן כזה של תה מנירוסטה שאני יכול לחמם בו מים מלפני השבת ולשפוך לתוכו.
אני ספרדי, אם אני רוצה להשתמש בו בשבת אני לא יכול להרים אותו בשבת ולהחזיר, נכון?
אז האם מה שאני יכול לעשות זה להכניס את הכוס לבפנים, למלא ואז לסגור?

לא בטוח שהשאלה מובנת

אני מבין שיש לך קומקום חשמלי לחימום מים, מהסוג שנכבה אוטומטית כשהמים רותחים.
ברור שאסור לחמם בו מים בשבת ולכן לא תוכל להדליק אותו בשבת.

אם תחמם מים לפני שבת תוכל להשתמש במים האלה כל עוד המים חמים.

לא ברור מה הרעיון של להכניס כוס לתוך הקומקום בשבת, מה זה יעזור לך אם המים כבר התקררו?

תגובה

אם התכוונת שיש לך כלי נירוסטה ואתה מחמם אותו מערב שבת ומשאיר אותו בשבת על הפלטה כדי שישאר חם, וכשאתה רוצה אתה מרים אותו, מוזג לכוס ומחזיר, זה מותר בשבת בתנאים שכתובים כאן:
[כמובן שאסור להוסיף מים ממקום אחר גם כשהכלי לא על הפלאטה]

"הנוטל קדרה מעל האש בשבת, והתבשיל מבושל כל צרכו, אם הוא תבשיל יבש, מותר לו להחזיר את התבשיל על פלאטה, או על גז מכוסה בפח או אזבסט, גם אם התבשיל נתקרר, וגם אם הניחו על גבי קרקע.

***ואם הוא תבשיל שרובו מרק, אסור לו להחזירה על הפלאטה, אלא אם כן התבשיל עדיין חם בחום שהיד סולדת בו, וגם לא הניח הקדרה על גבי קרקע, אלא הניחו על גבי כסא או שלחן או שיש במקום שרגילים למזוג שם את האוכל, ולא להניחו. אבל אם התבשיל פושר, או שהניח התבשיל על גבי קרקע או במקום שדרך להניחו שם אחר סיום השימוש בקדרה, אין להחזיר הקדרה אף על גבי פלאטה. ואחינו האשכנזים מקילים להחזיר תבשיל לח כל שלא נצטנן לגמרי, אפילו אם אין היד סולדת בו. ולשיטתם צריך שיהיה בדעתו בעת שהסיר את הקדרה מעל האש, להחזירה אחר כך, ושהקדרה תהיה בידו. "

[ילקוט יוסף שבת כרך א עמוד קג].

BBBB333

New member
הבנתי

אני פשוט מרים את כלי הנירוסטה, מוזג מיד לנס קפה או תה ומיד מחזיר. זה בסדר? (ואני אדאג ש-"דעתי יהיה להחזיר") זה עומד בתנאים של חום שהיד סולדת בו? (זה מים שנשארו על הפלטה שחוממו מלפני השבת על ידי קומקום חשמלי)

כן לקחת ולמזוג זה כמה שניות עדיין יד סולדת

אגב תה עושים בכלי שלישי [מוזג לכוס ריקה ואז לכוס של התה].

איתי179

New member
מה הלחץ על מים חמים בשבת? אנחנו בקיץ

למעלה