מיטת עץ מלא במרפסת תלויה?

karlek

New member
מיטת עץ מלא במרפסת תלויה?

שלום. אני מתגוררת בבניין חדש בן 4 שנים (מגדל בן 16 קומות, גינדי) שבכולו יש מרפסות תלויות לכל השכנים. המרפסת היא מרפסת מקורה. התקרה של המרפסת שלי זו הרצפה של המרפסת של השכן מלמעלה וכן הלאה. המרפסת שלי היא 18 מ"ר וידוע לי שיש עליה הדבקת ריצוף על ריצוף קיים (הדיירים הקודמים עשו) כך שיש עליה כבר משקל של ריצוף (לא אבן או משהו - מרצפות מצויירות סטנדרטיות של 33 על 33).
אני נאלצת לאור מצב חירום משפחתי להעביר לשם מיטת יחיד מעץ מלא של ילדה, שנמצאת באחד החדרים כרגע.
אני מפחדת קצת מהמשקל. אין לי מושג כמה המיטה שוקלת אבל מדובר במיטה ברוחב 90 על 2 מטרים עם שלוש מגירות למטה. מצרפת תמונה.
האם ניתן להעריך כמה דבר כזה שוקל ואם זה בסדר לשים את זה במרפסת? קצת מפחדת שזה כבד מדי. אשמח אם מישהו יוכל להאיר על הנושא. תודה רבה.

גלמיש1

New member
המשקל של המיטה לא אמור להיות משמעותי, אבל

אני לא באמת יודעת. את יכולה להתקשר להאוס אין ולבקש מהם הערכת משקל (הם הרי גם מייצרים וגם מובילים אותה).
בכל מקרה אם יש חפץ בעל משקל גבוה כדאי להציב אותו בצד הרתום של המרפסת, כלומר הכי קרוב לקיר הבית שאפשר.
את המגירות כדאי להוציא ולערום במקום אחר.

רוני1955

Active member
מרפסת

מרפסת מתוכננת לעומס שימושי של 350 ק"ג למ"ר. משקל המיטה כולל מישהו שישן עליה אינו מגיע לזה, ואפשר בלב שקט לשים מיטה כזו במרפסת.

גלמיש1

New member
ואני אומרת שאתה לא יודע מה משקל הריצוף הכפול שכבר יש

ומה עוד מוצב במרפסת (עציצים כבדים?) .
לכן אי אפשר לומר מכאן בוודאות מה אפשר לעשות ומה לא.

רוני1955

Active member
המשך

משקל הריצוף הנוסף, אפשר לחשב. אם נניח שעובי הריצוף כולל הדבק הוא 1 ס"מ, אזי המשקל הנוסף הוא כ 25 ק"ג למ"ר. לגבי מה שעוד מוצב במרפסת, אני יוצא מתוך נקודת הנחה שמתחת למיטה הזו לא יהיו עציצים כבדים......

גלמיש1

New member
אפשר לחשב אם אתה יודע איזה ריצוף זה

ריצוף מצוייר - פורצלן או בטון? אתה לא יודע.
מתחת למיטה אולי אין עציץ, אבל לידה? ואולי מונחת שם ליד גם ערימת המרצפות הספייר שנשארו להם...ואולי....
בקיצור - מסכימה שבדרך כלל מיטה היא לא פקטור. אבל כשאתה מייעץ מרחוק, בלי לראות ואפילו בלי לדבר עם השואל - אינך יכול לומר שום דבר בהחלטיות.

רוני1955

Active member
אני כן יכול לאמר בהחלטיות.

לחומרים צמנטיים יש משקל סגולי מאד דומה.
המשקל המתוכנן הוא ל 1 מ"ר. אם ליד המיטה יש דברים נוספים, אין עם זה בעיה. המשקל מחולק על שטח נוסף, וזה בסדר. ברור שאם ישימו על יד המיטה בריכת ילדים עם מים בגובה 60 ס"מ, שזה 600 ק"ג למ"ר, יש בעיית משקל. אם על המיטה יעמיסו 700 ק"ג של מרצפות הספייר שנשארו להם, גם יש בעיה. אבל, היא שאלה על המיטה, ועל זה עניתי. אפשר לנסות להתחכם, אבל על שאלה פשוטה עונים בתשובה פשוטה.

אין קשר לריצוף, 350 ק"ג למ"ר זה שימושי ריצוף מחושב --->

אין קשר לריצוף, 350 ק"ג למ"ר זה שימושי ריצוף מחושב כמשקל עצמי עם היציקה.

מיטת עץ מלא במרפסת תלויה

שלום karlek ,
על פניו , לא אמורה להיות בעיה למקם מיטה כזו במרפסת.
אבל - לא רק חישובי העומס השימושי (אכן לפי תקן 350 ק"ג למ"ק) צריכים להילקח בחשבון. לפי התקינה בנושאי תכן (תקן 412) , יש לקחת בחשבון גם אלמנט של הפחתת עומסים שימושיים עקב עומסים קבועים הממוקמים בשטחים עיקריים במרפסת.
מאחר ואנו לא מכירים את המרפסת , כיצד תוכננה , את מה שכבר נמצא עליה , ואת מה שמתוכנן שיימצא עליה בעתיד , ראוי לא לקבל המלצה בנושא כה מהותי דרך האינטרנט , ולפנות לקונסטרוקטור.

בהצלחה

בהחלט

אבל אני חושב בכל זאת שטכנית , דעתי אינה שונה מדעתך. שהרי כתבתי במפורש , שלא משקל המיטה לבדה אמור להוות בעיה. זה בוודאי זניח.
הבעיה היא שדרך האינטרנט , לא ניתן להבחין במכלול של פרמטרים שאנחנו לא מכירים על המרפסת הזו. המכלול , כאמור , ספקולטיבי ורחב. לכן , אני עומד מאחורי תשובתי זו.

רוני1955

Active member
המשך

אני אמשיך את כיוון המחשבה שלך. נניח ואני רוצה לאכול עם עוד 3 אנשים ליד שולחן במרפסת הנ"ל, ואנחנו יחד שוקלים (עם השולחן הכסאות והאוכל) 400 ק"ג, אני צריך להביא אישור של קונסטרוקטור, כי אנחנו לא יודעים על מכלול הפרמטרים שאנחנו לא מכירים על המרפסת הזו?
בוא לא נגזים.

המשך

היי רוני.
אחלה דיון , דרך אגב. לא בגלל שמישהו מאיתנו צודק והשני טועה. אלא בגלל שפותח השרשור מבין , בין אם הוא בדעתך ובין אם הוא בדעתי , שהפיכת מרפסת למחסן איחסון , עשוי להיות עניין בעייתי...מכאן , בין אם יפנה לקונסטרוקטור או לא , אנחנו בזה כבר עשינו את שלנו.
עכשיו תרשה לי לתת דוגמה מעולם אחר לגמריי. עולם הטיולים - 2 מקרי קיצון :
ישאל אדם , כמה יעלה שבוע נופש על אגם ביער השחור?
מטייל אחד יגיד - 2000 יורו. ישנתי בטירה אקסקלוסיבית , עשיתי מסאז'ים , אכלתי כמו מלך (או כמו חזיר) , יינות עד בלי די ועוד....רק 2000 יורו.
מטייל אחר יגיד - 100 יורו. יישנתי ליד הטירה באוהל , דגתי דגים שתיתי והתקלחתי במי האגם. מדורה קטנה לבישולים. גן עדן. רק 100 יורו.
כל אחד והנופש שלו , מקרה הקיצון לכאן , מקרה קיצון הפוך לשם.
ומכאן , אם נחזור אל הקלחת של המרפסת , ברור במיליון אחוז שלא תפנה לקונסטרוקטור אם תרצה לשבת לאכול עם החברה במרפסת. אבל בוא ניקח מקרה קיצון שאל לנו לזלזל בו :
נניח שפותח השרשור שכח לספר לכולנו שבפינת המרפסת (הרחוקה מקיר הבניין אגב) הניח אדנית מחרס , אתה יודע , אלו העגולות היפות שמגיעות כמעט עד גובה המותן , אלו אדניות שמכילות 80 ליטר אדמה. משקל האדנית (כבדה למדי) 50 ק"ג (כשהיא יבשה , כשרטובה יכולה להגיע ל 65 ק"ג!! נמכרות בדרך מירושלים לים המלח בעבור 150 זוזי הרמב"ם). משקל 80 ליטר אדמה גננית הוא 48 ק"ג (כשהיא יבשה....אבל כשרטובה ----96 ק"ג!!!). עדיין לא שתלנו בה את הדקל היפה שלנו , נתעלם ממנו , כי הוא זניח....אבל בפינת המרפסת יושבת לה אדנית תמימת מראה , לאחר השקיה - 150 ק"ג. וזה עוד בקצה המרפסת...וודאי שזהו המקום המתאים ביותר לאדנית , והמקום הכי פחות רצוי לסוף טוב של הסיפור שלנו.
ניזכר מעתה , כי לידה נצמיד בשעת החירום את המיטה המבוקשת (אפשר למלא קצת ספרים ישנים של הנער המתבגר שסיים חטיבה במגירות האחסון התחתונות) , ונזמין את הנער המתבגר ושלושת חבריו לקפוץ על המיטה בגול של ערן זהבי , וכל זאת על שכבת הריצוף הנוספת שכבר יושמה על המרפסת.... בוא נגיד , שאני אעדיף להימנע מהמרפסת הזאת כשערן זהבי עולה על המגרש. כמובן שניתן לתת דוגמאות קיצון חמורות בהרבה (ריבוי אדניות , בריכת מים מתנפחת---אוי ואבוי , ראיתי כבר מרפסות עם מכונת כביסה ומעליה מייבש...), אך בחרתי לתת דוגמה תמימה למדי שעשויה (בהנחה שהמרפסת נבנתה כראוי) לאתגר את המרפסת.
בקיצור , הנקודה היא שאנחנו מסכימים שהמשקל של המיטה זניח. אתה מציע להניח אותה ללא חשש במרפסת , ואני טוען שאתה טכנית לגופו של עניין צודק , אך מציע לפותח השרשור לחשוב כיצד נראית המרפסת שלו ומה עוד יש בה , ולדעת שהפיכת מרפסת למחסן עשויה להיות בעייתית , ולכן כדאי להתייעץ עם איש המקצוע הבקיא בתכנון מרפסות.

יאללה בהצלחה למרפסת.

למעלה