נמאס נמאס נמאס נמאס נמאס! נמאאאאאאס ליייייייייייי! מה זה ישנה כבר למישהו אם לא אהיה כאן? הא? זה לא ישנה, לא ישנה כלום. הכל יהיה אותו דבר, רק שלעולם לא תהיה בובה להתעלל בה. נמאס לי. נ.ב. אני מספיק פחדנית וחסרת עמוד שדרה בשביל לא לעשות כלום, תרגעו.
בטח שזה ישנה, ועוד איך. זה ישנה כי את, אחד האנשים שאני הכי אוהבת, אחד האנשים הכי מקסימים שאני מכיראה, לא יהיה פה. תעזבי מאחור את אלה שמתעללים בך, הם לא שווים את זה. מגיע לך ליהנות מהחיים, לחיות אותם. אני אוהבת אותך ואני מכירה עוד הרבה אנשים כמוני, תאמיני לי.
לא משנה מי גורם לכל המועקה הזו, את חייבת למוד להתייחס אליהם בערבון מוגבל. לא מגיע לאף אחד שתרצי לשים קץ לחייך בגללו! הבנת? יש בך המון, ותמיד יהיה בך...
שקודם כל- את לא צריכה לשנוא את עצמך. את אדם מקסים. דבר שני- אני ממש לא חושבת שאת תלותית.
תזכרי שכל אדם רואה אותך בדרכים אחרות... אבל מה שחשוב זה מה שאת חושבת על עצמך. את חושבת שאת תלותית? את חושבת שאת מסתגרת בתוך עצמך? אם את חושבת ככה (שוב, אני ממש לא חושבת ככה ולפי דעתי הרבה מסכימים איתי) אולי תראי מה את יכולה לעשות לגבי זה. אולי אפילו רק בשביל ההרגשה הטובה.
אולי זו האמת (ואולי לא) אבל את צריכה לבוא ולהתמודד עם זה כלומר את היית רוצה שהוא יגיד לך סתם סיבות מצוצות מהאצבע כדי שלא תרגישי רע וזהו? זה בדיוק מה שהיית צריכה עכשיו מישהו שפשוט יגיד לך את האמת בפנים, איך שהוא רואה אותה, נקייה וברורה כמו שהיא
שאי אפשר לעבור את החיים כשכל הזמן (אבל כ-ל הזמן) רק מגיבים לעניינים של אחרים בלי שיהיה לך איזה בסיס שהוא רק שלך להשוואה. תמיד יהיה קשה ומלא טלטלות אם רק תגיבי לאחרים ו'תרשי' מאן דהוא ישר נכנס לך לקישקעס. זכרי: אנשים הם אנשים. הם אומרים, הם מתנהגים, הם ימינה והם שמאלה - אבל זה הם - לא את. מישהו שיקר לך? אז הוא שקרן, לא את. מישהו היה לא נחמד? אז הוא לא נחמד, לא את. מה את? את אמורה ללמוד ולהסיק מסקנות מתוך קשרים בהתאם למה שמתאים לך. לא מתאים לך שישקרו לך - אל תהיי שם ואל תמשיכי את הקשר עם שקרנים. אחד הדברים שצריך ללמוד בתהליך ההתבגרות הוא איך 'לחנך' את הסביבה ואיך את מרשה שיתנהגו אליך. בעגה טיפולית קוראים לזה 'גבולות'. מהם הגבולות שלך ויקי? שקרנים? מאנייקים? למי אין כניסה ולמי יש? איך תדעי? - זה בדיוק מה שאמורים ללמוד תוך שאת מתנסה בכל מיני קשרים. בשנייה שאת תהיי יותר ברורה לגבי מי את, ואיך את מרשה שיתנהגו אליך - באורח פלא לא תפגשי יותר את השקרנים. הם לא יעברו את הסינון הראשוני. הם יראו לבד שאין להם על מי לעבוד ושחבל להם על הזמן.