לייבש לבד זה (לפעמים) יותר זול.
למי שיש עץ פרי או ירקות שכולם מבשילים בבת אחת, זה יתרון לשמר את הדברים מיובשים.
אפשר לייבש בתנאים שלך (למשל ללא סוכר וגופרית) ודברים שאין להשיג בחנויות (למשל מלון, אגס, תות, אבטיח וכו'.).
ברור שזה לא ישירות קשור לצמחונות וטיבעונות, אבל יש מתאים מסויים בין מודעות לתזונה מגוונת והתעסקות עם מזון, לבין צמחונות וטיבעונות.
שמעתי על אנשים שמייבשים מזון מבושל, לשימור ליציאה בעת טיולים שטח. בטיול הם מוסיפים מים, מחמיים ואוכלים (לא קיבלתי מתכונים, ולא נסיתי).