מיידאנק

מיידאנק../images/Emo109.gif

אנחנו טסים ב-23/4 לפולין והבצפר שלנו עורך את הטקס שיהיה במיידאנק. באתי לשאול איזה שירים אפשר להשמיע בטקס (מה אתם אומרים על "הוא מאמין"/משינה)

bloomy

New member
מוזיקה.

תראה, יש הרבה שירים שמתאימים לטקסים, אבל אתה חייב לכוון אותנו- מה הנושא של הטקס? מה הקטעים שיוקראו בו? אני מוכנה לעזור בשמחה :]

hagaiad

New member
אפר ואבק של יהודה פוליקר

זה שיר שנכתב על מיידאנק. כתב אותו יהודה גלעד שאמא שלו ניצלה ממיידאנק והוא לא מבין מה יש לה לחפש שם כשהיא מדברת על זה הרבה וחוזרת לשם מדי פעם. שיר מאוד חזק.

שירים

הקיץ האחרון מי שחלם שיר הרעות דמעות של מלאכים לאורך הים רקמה אנושית שיר הפרטיזנים

R e A

New member
אני לא יודע עד כמה זה מתאים בדיוק..

אבל אצלנו בטקס של מיידאנק שר אחד מחברי המשלחת את השיר ארים ראשי של שי גבסו וזה היה ממש מדהים ומרגש. ממליץ על זה.

irashady

New member
מה פתאום!!!

לא את השיר של משינה... הוא לא מתאים בכלל זה לא שיר שמתאים להשמיע במיידאנק... ואפילו מעליב להשמיע אותו

למה מעליב?../images/Emo109.gif

כל הדרמטיות במוזיקה והניגודים של המילים שמסמלים את כל הדברים הכי מינמליים והכ"כ ברורים כמו איתני הטבע ולעומתם האדם שמנסה לעשות משו... גם בבית הרביעי יש את הקטע שאירופה בוערת, המזרח נמחק לוידע מה איתך אבל לי זה מעלה קונוטציה של השואה (למה זה נשמע כמו ניתוח של שיעור ספרות? חח שיהיה)

irashady

New member
כן הבנתי..

אבל זה יותר בקשר של מלחמה.. ויכולים לפרש את זה כמשהו שקשור להיטלר וזה לא קשור לשואה... למה שהאנשים עברו... פשוט לא מתאים לדעתי לגמרי לא

מקווה לעזור

שמע ישראל של שרית חדד שמור על העולם ילד אמא-של שלומי שבת שמנ אותנו כשחברה שלי קראה את היא חיכתה..אבל היא שינתה אותו לשיר של אמא זה היה יפה ואם אני אוכל להמליץ לך משהו מישהי הביא לי קטע ממש מרגש לקריאה בפורום וקראתי אותו בפולין ולדעתי הוא קטע מש חזק.. אז אני אביא לך קישור אליו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1091&msgid=71943795

אממ

אצלנו שרו במיידאנק את "רקמה אנושית" והשיר הלך איתנו בכל המסע... למרות שיש כאלה שלא חושבים שהוא מתאים.. ^_^

למעלה