מיילדות חמות ואוהבות המלצות

ס ו ל ה

New member
מיילדות חמות ואוהבות המלצות

הי לכולם, במסגרת הרחבת ידיעותי על כל מה שאפשר ללמוד על לידת בית. אני הולכת ומתקדמת בהתבשלותי ללידת הבית, נותר לי בעצם לעשות את צעד ההתחיבות המשמעותי.... והוא בחירת מילדת הבית, פגישה עימה וכו'... כמובן ראוי שארשם כבר לאיזה חוג יוגה בעזרת השם אם קצת פרגון לזמן העצמי שאין לי. אשמח לשמוע המלצות לגבי מילדות אני מאזור רחובות. חשוב לי שיהיה למילדת מהדברים הבאים: חדוות עבודה, התרגשות, אותנטיות, וכמובן מקצועיות. שבוע 20 כבר כואבות לי הצלעות הצילו...

לגבי חמה ואוהבת

אני חושבת שמילדת צריכה להיות - קודם כל - מקצועית. את ה"חמה ואוהבת" עדיף לקבל מחברה/אחות/אמא. מאידך, בחברה שלנו, התפקיד הזה של ה"חמה ואוהבת" (חיבוק, תמיכה, והעצמה נשית) מתחלק בד"כ בין הבעל למילדת. ייתכן שתצטרכי לבחור במילדת שיש בה מהתכונה הזו.

mise

New member
אם היא מציינת "חמה ואוהבת"

כנראה שזה קריטי בשבילה שבנוסף למקצועיות תהיה מיילדת חמה ואוהבת. לא ילדתי עם פרלה בן דוד, אבל שוחחתי עמה ושתי חברות ילדו איתה והגדירו אותה בהחלט כ"חמה ואוהבת". לגבי יתר המיילדות - איני יודעת. נסי לשוחח עם כמה מיילדות בטל', להפגש ולבדוק מי מתאימה לך מבחינה זו.

ס ו ל ה

New member
לmise

תודה על העמידה על זכויותי!!! אך אין לי בעיה לשמוע כל דבר, הביקורתיות שלי מנסה להשאר בצד מתחת לשמיכה בכל הקשור ללידות בית ולידות בית בפרט אבל שוב תודה.

ס ו ל ה

New member
מילדות פרופיל

לגבי הפגנת החום זה לא העניין, נראה לי שמכיוון שעבורנו זו עומדת להיות החוויה האינטימית והחזקה שלנו! הרי שמיילדת שאינה מייצרת קשר אינטימי (מכורח מליון דברים....) הרי שלא תענה על צפיותי לפחות.חשוב לי שהיא לא תהיה עיפה או שחוקה? וודאי שאני יוצאת מהנחה שמיקצועיות היא הדבר הראשון במעלה.

קשר אינטימי זה ענין של "קליק"

בין יולדת ומילדת. לא? כמו עם רופא - יכול המילדת אחת להתאים לאשה אחת, ולא להתאים לאשה אחרת.

אני כמובן ממליצה על המיילדת שלי...

ענת תל אורן. אשה חד פעמית, מיילדת מדהימה (ומיכל בונשיטיין היא הגיבוי שלה... בכלל אחלה). אני חושבת שכל יולדת תמליץ על המיילדת שלה, הכי חשוב הכימיה ביניכן.

אורניקי

New member
את חייבת להיפגש ולהתרשם

אנחנו אוהבים מאוד את אילנה שמש, ממושב ישרש, יש זוגות שיש להם ביקורת עליה, לנו היא עושה הרבה טוב ומשרה עלינו הרבה רוגע. מיילדת אחרת ששמענו עליה המלצות חמות (ולמעשה גם אהבתי והערכתי אותה מאוד כשהיא יילדה אותי במשגב לדך), נפגשנו איתה לגבי לידה בביתנו, והיתה אוירה שהלחיצה אותי. רק אחרי הפגישה השניה הבנתי שאני צריכה לחפש מיילדת אחרת (וחזרנו לאילנה).

מה שנכון לך לא נכון לאחרת

ולכן תרימי את הטלפון למיילדת, ותפעילי שם את כל החושים שלך, מכאן תחליטי אם לקבוע פגישה או לא, אם כן אחרי זה תחליטי מה הרגשתך והרגשת בן זוגך לגבי המיילדת. כי זה הכל תלוי בך.וההמלצות הן לא מתאימות לכולם. מאחלת לך בהצלחה בבחירה.

ס ו ל ה

New member
לשוחח עם המיילדת

תודה על ההמלצה, וכן אני אדבר עם כמה זה ברור.

ס ו ל ה

New member
סיפור לידה מתואר מדהים

הי מושבניקית , אוי קראתי את סיפור הלידה שלך רק עכשיו. התרגשתי, דאגתי, נלחצתי, הזדהתי מאד כי הוא מתאר בדיוק את סנריום הלידה המתוארת במוחי כלידה המלחיצה (מול תאור לידות מופלאות ואצילות) כל כך כייף לשמוע שגם כשהכי הזויי מכאב החוויה שווה את הכל. בעיקר עזר לי להפנים שגם כשההתבטאות היא הכי קשה יש מי שיכול להכיל את עוצמות הגוף והנפש. אני מאחלת לעצמי תמיכה כזו. מזל טוב יקירה מאחלת לך אימהות מועצמת ונפלאה.

הי סולה, אולי זו הזדמנות, אפרופו,

לציין משהו שאולי לא ברור - הלידה שלי וגם זו שלפניה היו קשות כי אובייקטיבית היו תנאים קשים - כניסה לא טובה לאגן אצל שניהם, בילוי חלק ניכר מהלידות ככל הנראה במצג עורף לאחור ומכאן ההיתקעות בפתיחה, כאבי הגב, לאחר מכן כאבי הפוביס האיומים - הכל תוצאה של תנאים לאו דווקא רגילים. מכאן, ונדמה לי שציינתי זאת בסיפור הלידה אבל אולי אני מתבלבלת - שנדרשו לרחם שלי המון צירים כדי לקדם את התינוקות ולהוציא אותם מהגוף, שוב - עקב כל מה שהסברתי. טו מייק אה לונג סטורי שורט - לא, זה לא חייב להיות כזה קשה וכואב...

ס ו ל ה

New member
למושבניקית

ברור שזה לא חייב להיות כזה קשה, והבהרתך ברורה.אני מקווה שהלידה הזו אצלי תהיה קלה יותר זה בטוח.

זה באמת הזמן להתחיל לחפש

ולדעתי, כל אחת תמליץ על מה שמתאים לה וזה לאו דווקא מה שמתאים לך...לכל אחת הגדרה שונה ל"חמה ואוהבת". אני חושבת שהכי טוב לקרוא סיפורי לידה בהן יש מיילדות שונות ולראות לפיהם איזו מיילדת נראת מתאימה לך בגישתה. אל תשכחי שמיילדת טובה אמורה לדעת להתאים את עצמה לצרכייך, כך שבאמת הכי טוב להפגש עם מיילדת או שתיים ולראות עם מי יש לך הכי הרבה כימיה. בסיפורי הלידה כאן בפורום, כתבתי בהקדמה לכל סיפור, עם איזו מיילדת התרחשה הלידה. תוכלי להיכנס לקרוא. כמו כן, יש מאמר על בחירת מיילדת שאולי יעזור לך גם כן.

mise

New member
../images/Emo41.gif מנצלש"ת לשרשור הכי זמין..

איפושהו בשיטוטי ברשת בשנתיים האחרונות קראתי שנשים הבוחרות ללדת בבית אינטליגנטיות יותר (עקב המחקר הרב שהן עורכות, האחריות שנלקחת וכו'). אני רוצה להביא את הדברים בתור קוריוז באיזו הרצאה, לא מוצאת את זה ברשת, למישהי יש מושג?

כרמית מ.

New member
לא בטוח שכדאי

זה נשמע לי די מעורר אנטגוניזם (אלא אם כל הקהל שלך הוא יולדות בית...). והאמת - זה גם לא נשמע לי נכון. קודם כל כי נדמה לי שעדיין, ברמה העולמית, רוב מי שיולדת בבית שייכת לעולם השלישי, ואז השיקולים שלה הם לאו דווקא קשורים למחקר ומודעות (מבלי לזלזל באינטיליגנציה של נשות העולם השלישי), וחוץ מזה - יש הרבה תחומים אחרים שאפשר לבצע בהם מחקרים ולקחת אחריות, ולא נראה לי שדווקא הבחירה בלידת בית מציינת אינטילגנציה יותר ממי שחוקרת בנושא אחר, או שסתם לא נחשפה לנושא הזה.

Manty

New member
I agree, and would like to add

that in my international (mainly American) groups, many women who are chosing home births/unassisted births are often from the lower social aconomy end. Most have no higher education than high-school, their husbands are often blue collar or unemployed, they live on welfare, and have many children. Don't know much about their intellegence, but their birth wisdom is incredable!!! This also reminded me that in her book 'Diary of a Midwife', Juliana van Olphen-Fehr (a home-midwife) writes that in her experience women who are 'simple' have the most simple uncomplicated births..​

mise

New member
כמובן!

בגלל זה אני מביאה את זה כקוריוז. בגלל האבסורד. הרי ברור שיש המון נשים בעולם שלא יולדות בבית והן חריפות ואינטלגנטיות ולהפך. ברור לי שזה עשוי לעורר אנטגוניזם, לכן תכננתי לשלב את זה באופן כזה שיהיה ברור שמדובר בקוריוז ולא בדיעה אמיתית.

anatina

New member
הזמנה ליוגה לנשים בהריון ברחובות

במקום מקסים ומפנק, באווירה אינטימית ועם מורה נהדרת הנה האתר www.darmayoga.co.il את מוזמנת לשיעור ניסיון חינם ענת- דארמה

למעלה