מיילדת בית לעומת מיילדת פרטית

ריקי29

New member
מיילדת בית לעומת מיילדת פרטית

אז בהנחה והצד השני לא שלם עם לידת בית, אני רוצה להתחיל בבית עם מיילדת ולהגיע איתה לבית החולים. זה בכלל אפשרי? בתי החולים לא עושים בעיות אם אני באה עם מיילדת מהבית? יכול להיות שבית החולים יכריח אותי לקחת מיילדת שלו?

נראה לי שברובם את תצטרכי להגדיר

אותה כ"דולה", ובכל מקרה תהיה שם גם מיילדת של בית החולים. כך לפחות בתל השומר, איכילוב ומאיר, אם אני זוכרת נכון. לא יודעת לגבי בתי חולים אחרים.

ריקי - אני מתקנת את עצמי-

יש בתי חולים שכלל לא מאפשרים להכניס "דולה". חוץ מזה, יש סיכוי סביר שבבית החולים יזהו את המיילדת שלך (סה"כ אין כ"כ הרבה מיילדות בארץ...) ולא תוכלי להסתתר מאחורי - "זו הדולה שלי" או "זאת אחותי". מה שאני ממליצה לך זה לעשות סיורים בבתי החולים שבאיזור מגורייך ולברר את כל הדברים האלה בצורה מדוייקת (ולא להסתמך על הזיכרון הצולע שלי
)

מיילדת פרטית

בבית חולים קפלן ובלניאדו, מוכנים שהאשה תביא את מי שהיא רוצה. יש לנו כמה התנסויות טובות בקפלן ובטח בלניאדו. שאר בתי החולים במרכז לא אוהבים שמיילדות באות וגם לא דולות, אלא אם כן הדולות רשומות אצלן כדולות. בירושליים יש יותר פתיחות כלפי ליווי יולדות במיוחד בעין כרם. אבל, המרכז לידה בתל השומר יכול להיות טוב בשבילכם וגם בלניאדו, עם המילדות שלהם. בהצלחה מיכל ב

mise

New member
זו ממש חוצפה.

"לא אוהבים". מה אכפת להם אם אני מביאה את המיילדת שלי או את אחותי. נהפוך הוא, אני חוסכת להם בכוח אדם, כי יש מיילדת אחת יותר פנויה מנטלית ופיזית ליולדות אחרות.

סטיוויה

New member
זה נושא מאד עדין

את צריכה להבין שברוב המקרים הצוות בבית החולים לא מתלהב מהרעיון שתגיעה מיילדת ואולי תנסה "להתערב" להם. אני יודעת שענת תל אורן מוכרת ומקובלת באסף הרופא ושרהל'ה בזמנו הגיעה עם יולדות ללניאדו.אולי גם בצפון יש אפשרות כזו.אולי ליהי... אבל באמת חשוב להגגיש שברגע שאת מגיעה לבי'ח את לא מנהלת לידה מול המיילדת "שלך" אלא מול הצוות בבית החולים.

tookmy

New member
ליהי הגיעה איתי לפוריה

מלידת בית. אני בכלל רציתי לנסוע לנצרת, אבל מכיון שחברה שלה היתה במשמרת בפוריה אז נסענו לפוריה שיקבלו אותנו יפה. לא עשו לה בעיות להיות איתי בחדר, גם אחרי שהמשמרת של חברתה נגמרה, אבל מהר מאד היא הלכה ולא נשארה איתי ללידה כי היו איתי שני מלוים נוספים והיא קלטה שהיא די מיותרת ושאני אסרטיבית מספיק ולא ממש זקוקה לה.

mise

New member
עד כמה שידוע לי בהר הצופים בירושלים

זה בסדר להביא מיילדת.

למעלה