מייל שנשלח ליאיר לפיד

camichal

New member
מייל שנשלח ליאיר לפיד

למר לפיד, שלום, אני צופה בתכניתך ואף קוראת את הטור שלך מידי שבוע בידיעות אחרונות. אני חייבת לציין שזאת הפעם הראשונה, שאני כותבת ומגיבה לתכנית כלשהיא בטלוויזיה, אבל הדברים שנאמרו אתמול בתכניתך היו כה זועקים שאני מרגישה חייבת ומחויבת לפנות אליך. אתמול בתכניתך, נדהמתי מאמירה שהופנתה כלפי מלכת היופי כאשר התעניינת (יש לומר התעניינות רבתי) באפשרות אשר ניתנה לה מטעם הצבא להתקלח לבדה. ואז פנית, לתמיר מהלהקה, ואמרת: "תמיר תפסיק לדמיין אותה במקלחת".... הופתעתי. הזדעזעתי. נדהמתי. נגעלתי. הובכתי, ולא יכולתי להמשיך לצפות בתכנית. אמירה זו היא הטרדה מינית לכל דבר ועניין, כאשר מופנית לכל בחורה ובפרט לחיילת צעירה בת 18. יכולתי רק לדמיין את המבוכה שחשה החיילת לאמירה הזו ולצחוק מהקהל שגררה אמירה זו. את המבוכה הזו אני מכירה מקרוב, לא כי אני משהו מיוחד, אלא כי כל אישה מכירה אמירות כאלה, ועם השנים אולי למדתי לענות, להעמיד במקום, אך למצער במרבית המקרים מעט מדיי ומאוחר מדיי. אני חייבת לכתוב לך, שלא פעם מושמעות בטלוויזיה ממנחים כאלה ואחרים אמירות, אשר הנן בגדר הטרדות מיניות לכל דבר ועניין, אך במקרה שלך הדברים עולים ביתר עוצמה. רק לאחרונה כתבת בטור שלך דברים מתנצלים בשם כל הגברים על כל ההטרדות המיניות שנגרמות לנו הנשים מידי יום, ואף ביקשת מהגברים לחשוב כאילו הדברים נאמרים כלפי בת זוגם, בתם, אחותם. ובכן, מר לפיד איך היית מרגיש לו שני גברים מעל גיל 40 היו מדברים על בתך בת ה- 18 עירומה במקלחת? או על אחותך או על אשתך? האם היית גם צוחק?? אני בספק. לאמירות שלך יש השפעה חזקה, לא רק בגלל שהם נאמרות בטלוויזיה, אלא בגלל שהם מגיעות ממך- תדמיתך היא של אדם אינטליגנטי, ישר טוב, מגן על חלשים, יוצא כנגד מעשים מגונים, הטרדות מיניות. למעשה הנך דמות כמעט מחנכת (ואכן בנק הפועלים עושה שימוש באותה תדמית מחנכת כמי שמעודד לקרוא ספרים ויודע להבחין בין טוב ורע...). כאשר אתה אומר אמירה כזו, יש אשר יראו בכך אמירה לגיטימית,שכן כל עוד היא באה ממך, כנראה שהיא בסדר (אתה מתויג אצל אנשים כ'בסדר'). בשנים האחרונות, אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך בו אמירות שעד לפני כמה שנים היו נחשבות לעניין של בשגרה וכתקינות הם ממש לא בסדר, ואף הנן בגדר עבירה פלילית. מדובר בתהליך ארוך ולא פשוט. אני בעצמי נאלצת לא פעם להעמיד גברים על מקומם, ונתקלת בתגובות של 'מה כבר אמרתי?' 'איזה כבדה את', 'את לא יודעת לקבל מחמאה'? חלק מהגברים מיתממים, אבל חלק מהם באמת ובתמים חושבים שזה בסדר, כי לא מספיק נשים ואנשים אמרו להם שזה לא בסדר, והם גם רגילים לשמוע את זה כל הזמן מכל אחד, גם מאנשים המוחזקים אינטליגנטים וחכמים. כאשר אמירה שכזו מגיעה ממך אתה למעשה נותן גושפנקא לכל אותם גברים להמשיך לומר את אותם דברים. איפה שהוא בתת מודע או במודע, הם יאמרו לעצמם שאם יאיר לפיד, החכם, האינטליגנטי והרגיש אמר מה שאמר, כנראה שזה בסדר. וזה לא בסדר. ממש לא. זה היה מיותר לחלוטין, ואפילו לא מצחיק. לא כל שכן, כל הרעיון מאחורי הראיון עם מלכת היופי היה דווקא ערכי וחינוכי (החליטה לזנוח את תחרות מיס יוניברס וללכת לצבא), אבל ככל הנראה ערכי מדיי בשבילך ובשביל ערוץ 2. אם היא באה עם מדים, ולא לבושה כיהא לדוגמנית, אז לפחות אנחנו נשים אותה איפה שהיא אמורה להיות. כעת, מה כבר נותר לעשות אחרי שהדברים כבר נאמרו. ראשית להתנצל באופן אישי כלפי יעל ניזרי. ואל תרגיש בסדר עם עצמך שהיא תגיד לך: שטויות, זה בסדר...לא הפריע לי. היא עוד צעירה, וגם היא חונכה לחשוב שזה בסדר, ולהרגיש לא נעים אם גבר מרגיש קצת לא נעים. שנית, להתנצל באופן פומבי על האמירה הזאת שאין לה הצדק והינה בגדר פליטת פה אומללה ביותר. בנימה אישית, אני חייבת לכתוב לך מר לפיד כי מה שהניע אותי בראש ובראשונה לכתוב לך זוהי האכזבה. באיזה שהוא מקום באמת חשבתי שאתה לא מאלה, וזאת בעיקר לאור קריאת הטור שלך במשך השנים. עם הזמן אני מגלה שהתבטאויות האלה, הם נחלת כל הגברים, ואני מבינה שהדרך שלנו הנשים עוד ארוכה. בכבוד רב, מיכל רחמים-כחלון

haimcoh1

New member
מסתבר שיאיר לפיד...

לא שונה מגברים מצואיסיטים אחרים

גועל נפש, גם אני נגעלתי

והייתי נבוכה מהמשפט הזה ועוד לחשוב שנגן כמו תמיר שרק יכול להיות אבא שלה ידמיין אותה במקלחת, בושה וכלימה יאיר תתנצל בשידור כי עוד רבות אחרות נפגעו בשמה ואכן חצי מהמוניטין שלך ירד אצלי ואני עדיין שוקלת להוריד גם את החצי השני.... העיקר ידעת לדחוף את אישתך כמה פעמים לשיחה על בני סלע ולומר שהיא מפחדת להסתובב בחוץ בשל הטרדה מינית, לרגע באמת הרגשתי שהעניין חשוב לך ואז בא המשפט הכל כך לא במקום.

עדי פרי

New member
על מה מגיע לו מוניטין?../images/Emo109.gif

אצלי ואצל רבים שאני מכירה מעולם לא קיבל מוניטין כי לא צפינו בתוכנית הטיפשית (שהוא עצמו הופך אותה כך) שלו חוץ מלצחוק הוא לא יודע דבר.. גם הכתבות שלו בלי טעם!

למעלה