מיימת- איך מטפלים?

Tragin

New member
מיימת- איך מטפלים?

ליל שישי שמח :)
התייעצות - אני משתמשת בסטרואידים (כרגע כבר על 2 מ״ג..אחרי שירדתי מ10 מ״ג דקסאמתזון) והבטן שלי התנפחה ורוב היום אני בתחושת אי נוחות.
לאחר בדיקת אולטראסאונד, נראה כי יש מעט מיימת בבטן. נאמר לי כי לא יעשו עם זה דבר, כי זה מעט... אך עדיין אני סובלת מנפיחות,גזים, גרעפסים..ובעיקר אי נעימות אחרי אכילת כף אחת מהארוחה.
האם ישנה דרך ״בריאה״ של סבתא, שאפשר לעזור למיימת להספג, לצאת, להעלם, להרפא?
תודה רבה :)

הורדות

היי
קשה להתיחס למצב מפאת חוסר פרטים כמו: על איזה רקע נטילת הסטרואיידים? כמה זמן? תרופות נוספות? מצב היציאות שלך? ומערכות אחרות.
ולכן כמו ברוב התשובות כאן - פני למטפל רב תחומי ורק אחרי ראיון עומק ניתן להתיחס בצורה רצינית ואחראית למצבך באינדוודואליות ולא היית רוצה התנהלות פומבית כאן על כל הבעיות האחרות......
בבריאות טובה,

0 אור 0

New member
התייחסות

מעבר לתשובתו הנכונה ביותר של החיתול הירוק , אוסיף בכל זאת כמה תרופות סבתא שעשויות מעט להקל ובלי להזיק:
1. להורדת נפיחות ברקמות הגוף אפשר להעזר בחליטת פטרוזילה או כוסברה (פשוט מוזגים מים רותחים על צרור פטרוזיליה וממתינים כ 5-10 דקות) - יש לזה טעם נעים דומה למרק. כללי זהירות לידיעתך: בהריון אסור להשתמש בגבעולי הפטרוזיליה - רק בעלים, החליטה הזו משתנת, כך שאם יש לך מחלת כליות קשה, צריך להתייעץ עם רופא קודם לשימוש בה
עוד אפשרות לספיחת נוזלים מהרקמות זה אננס, אבל צריך לבדוק שהוא אינו מגרה את מערכת העיכול הרגישה גם כך.
2. ספיחת גזים והקלה של נפחויות בדרכי העיכול - שומר, קימל - אפשר בצורה של חליטה או הוספת הזרעים לתבשילים
3. להרגעת מערכת העיכול ואיזון שלה - חליטת קמומיל או שומר
4. מזונות:
לאכול ארוחות קטנות וקלות לעיכול (למשל רק פירות, או מרק ירקות סמיך, אורז , תפוח אדמה, דיסת שיבולת שועל - דברים שאת בטוחה שאת מעכלת טוב ולא עושים לך בלגן בבטן)
ללא קמח לבן וסוכר מזוקק, ללא מזונות מתועשים, בלי טיגון,
עדיף בלי בשר, ואם כן - אז לידו רק ירקות - לא לערבב חלבון ופחמימה באותה ארוחה (מכביד על העיכול ויוצר גזים)
בשלב ראשון ללא קטניות - כשתוסיפי קטניות , חשוב להנביט אותן קודם, ולהתחיל עם קטניות עדינות כמו מאש או עדשים כתומות
להמנע ממזונות יוצרי גזים (כמו כרוב) וממזונות שלך יש רגישות אישית אליהם - זה משתנה מאדם לאדם אבל מזונות וצירופים שידועים כגורמי רגישות הם למשל חלב, גלוטן (כל הדגניים), צירוף של חלבון עם פחמימה, אכילת פרי לאחר ארוחה אחרת , עירוב של פרי הדר עם כל דבר אחר..

למעלה