מיינדפולנס

מייקי1975

New member
מיינדפולנס

אני במצב מאד מאד חרדתי. על קוקטייל תרופות שכרגע לא עוזר לי. אני מאד מחפש קבוצה שמתרגלת מיינדפולנס באזור תל אביב ואפילו קבוצה שמיועדת לאנשים הסובלים מחרדה ומדכאון.

תודה מראש

jacolevi

New member
יש קבוצה לתרגול מיינדפולנס בשיבא

אבל איני יודע אם זה כרוך בתשלום ואם כן בכמה. רוב הקבוצות הינן בתשלום .
אני מתרגל את זה לבד , זה לא סיפור מסובך בכלל אבל דורש התמדה והרבה סבלנות ,
כמה זמן עד שמרגישים שינוי, ? זה מאוד מאוד אינדבידואלי ואצל כל אחד זה שונה .
המטפל שהמליץ לי על זה טוען ובצדק שאין יתרון של תרגול בקבוצה על פני תרגול ביחידות , אולי פרט למוטיבציה לבוא לקבוצה , אבל המדיטציה עצמה היא בינך לבין עצמך ואין קשר לשאר הקבוצה .
עוד משהו חשוב , המדיטציה כשלעצמה גורמת למגוון תחושות , לא תמיד נעימות וזו גם לא מטרתה , חשוב לא להתייאש ולהמשיך .
יש בלי סוף הסברים על השיטה כולל הנחיות לתרגולים (יו טיוב) באינטרנט.

מייקי1975

New member
מיינדפולנס

תודה על ההתייחסות.
אני במצב כל כך חרדתי וכל כךך מתוקף על ידי האו סי שלי שאני לא מסוגל לתרגל לבד. אני צריך דמות שתנחה אותי. כשאני מנסה לבד אני אחרי עשר שניות בבהלה. הדגש הוא על ההנחייה והבנה למצב שלי ולא דווקא על קבוצה על אף שקבוצת מתמודדים כמוני היתה יכולה להקל (אולי) .
מייקי

jacolevi

New member
אי אפשר לתרגל מיינדפולנס כשנמצאים בסערת רגשות

אתה צריך להיות יותר רגוע ואני אומר זאת על סמך ההתנסות שלי , אם אני לא רגוע אין מצב שאצליח להתרכז ולתרגל , בזמנים שאני מסוגל להתרכז אין לי בעיה לתרגל .
בנוסף, התרגול לכשעצמו לא מביא לרגיעה וזו גם לא המטרה שלו אבל ברור שלאורך זמן אם אתה מתרגל נכון ועל בסיס קבוע אתה אמור להרגיש הקלה במצב הנפשי , ככה זה אצלי לפחות וככה זה המצב אצל כל אלו שאני מכיר שמתרגלים תקופה ארוכה .

למעלה