מייצגים ליסודות

arafell

New member
מייצגים ליסודות

אני מתחיל לבנות את דפי היסודות שלי באתר ומקווה שיש לכם להוסיף לטבלאות אתם מוזמנים לרשום כאן או לשלוח לי באתר

תיקונים טכניים שעובדים בגלל

הבדלי שיטות? השיטה שמציג רן היא השיטה ההרמטית, ששונה מהשיטה היהודית.

arafell

New member
תגובה

תיקונים??? שלח לי אותם, או שאפשר להכניס מידע הכולל הערה לגבי "מקובל ע"י......", או לפי מסורת....... וכו............. ערפל

PurpleFilth

New member
באמת? מעניין מאוד.

לא ידעתי שיש מסורת לפיה אש היא מוטות ואוויר הוא חרבות (ולא להפך), שלפיה מי הם האיש התלוי, ולא הכוכב, נגיד, שלפיה סלמנדרות אינם יסודוני אש (וגם לא "רוחות וחיות אגדתיות", כמו שרן קורא לזה), שלפיה "טריטון" הוא חיה ולא אל, שלפיה "ת*" זה אות עברית. על היסוד החמישי ועל פיות כמייצגות אוויר אני כבר בכלל לא מדברת, כי זה כבר השקפה אישית שלי, אבל זה עדיין נראה לי שגוי.

אש מוטות ואוויר חרבות

זו באמת התפיסה הנפוצה בהרמטיזם. זהו הסימון בטארוט וניתן גם לראות זאת בבירור בחבילה של ציסרו שבה אס המטות עולה בלהבות ואס החרבות כולל עננים.

PurpleFilth

New member
כמו שאמרתי, מעניין מאוד.

ארקנה נמוכה: מכאן שהמידע שרן מביא אינו שגוי, אבל עדיין חלקי. ארקנה גבוהה: זה שמישהו כתב אתה זה בטבלה עדיין לא מבהיר לי למה זה נכון.

אורי רז

New member
יפה

להבנתי, ערפל אמר שהוא מעלה טבלאות מסכמות. שהן אינן שלמות או לא-מוכרות לא אומר שהן מוקרצות מאיבר זה או אחר. "ארקנה גבוהה: זה שמישהו כתב אתה זה בטבלה עדיין לא מבהיר לי למה זה נכון." להבנתי, ערפל אמר שהוא מעלה דף נוסחאות, ולא ספר לימוד. אם את רוצה הסבר, אני בטוח שתוכלי למצוא אחד בגוגל או לקבל תשובות כאן בפורום.

אורי רז

New member
אז הנה על רגל אחת

דיסקליימר: אינני טוען שההסברים הללו הם אמת שאין בילתה, אלא מביא את ההגיון מאחורי השיטה שרן משתמש בה. חרבות ומוטות: החרבות מותאמות ליסוד האוויר כי המחשבה והרציו הם הליכים ששואפים להסברים ותשובות חדים וחותכים כמו חרבות, ויכולים להביא לבקורתיות פוגעת, והחרב החדה, החותכת, וכלי המלחמה הפוגע מייצג תכונות אילו היטב. העץ הוא חומר גלם נפוץ להדלקת אש. התלוי מתאים ליסוד המים: אפשר להכנס לדיונים אין-סופיים בנושא, אבל ההגיון הוא שהשוטה ממוספר כאפס ולכן ראשון בסדרת קלפי הארקנה הגדולה. עושים התאמה אחד לאחד בין האותיות לארקנה הגדולה (אלף לקלף אפס - השוטה, בית לקלף אחד - הקוסם, ...), והאות מם מותאמת לקלף התלוי. המשמעות היסודית של האות מ' היא מים, ולכן התלוי הוא יסוד המים. סלמנדרות ויסוד האש: יש ים של דפים בנושא, ואני אסתפק קישור לויקיפדיה ולדף מלייקוס. "ת*" זה אות עברית: הכוכבית היא סימן נפוץ לזה שיש footnote, שרן לא הביא. בשיטה של שחר הזהב לאות ת' יש שתי התאמות - אחת לכוכב סאטורן ואחת ליסוד האדמה.

PurpleFilth

New member
יפה, תודה.

חרבות ומוטות: הבנתי ואהבתי. אני חושבת שבכל שהותי בפורום זאת הפיסקא שהכי נהניתי לקרוא. אישתלוי: נו שוין. אני בטוחה שיש הסבר יותר טוב מזה. סלמנדרות: מעולם לא פיקפקתי בנושא, להפך. תהיתי למה רן לא הביא אותם. ת*: אני יודעת, ואני עדיין מחפשת את הפוטנוט.

אורי רז

New member
על לא דבר

"חרבות ומוטות: הבנתי ואהבתי. אני חושבת שבכל שהותי בפורום זאת הפיסקא שהכי נהניתי לקרוא." תודה. "איש תלוי: נו שוין. אני בטוחה שיש הסבר יותר טוב מזה." כן, זה מה שרוב האנשים אומרים בפעם הראשונה שהם נתקלים בהסבר, אבל התחילו בהתאמה רצה של ארקנה גדולה לאותיות (ולהתאמות הרצות הללו יש חשיבות והגיון בשיטה הרחבה יותר), ואחרי זה התאימו קצת את הציור והמשמעות כדי שיסתדרו עם ההתאמה תחת הטיעון ש"לאחר שגילינו את ההתאמה האמיתית, אנחנו מחזירים את הציור והפרשנות למשמעותם המקורית". [ אם זה מעניין אותך, הפרשנות וההקשר נמצאים בטקס החניכה לדרגת Adeptus Major של שחר הזהב. אם תתני לי כתובת דואר אלקטרוני, אשלח לך 2 דפי וורד עם התרגום של ההתייחסות לקלף.] "סלמנדרות: מעולם לא פיקפקתי בנושא, להפך. תהיתי למה רן לא הביא אותם." הוא לא הביא אותם ? אז אני מצטרף לתהייתך. "ת*: אני יודעת, ואני עדיין מחפשת את הפוטנוט." הפוטנוט שלא הובא אומר, בניסוח שלי: האות ת' מותאמת גם לכוכב סאטורן.

arafell

New member
תגובה

קודם: אני מביא טבלאות מייצגים ליסודות לפי כל המסורות האפשריות 1. לגבי ארקנה גדולה (לא גבוהה) את ההקבלה בין: אש-ש, אוויר-א, מים-מ, את יכולה לראות בספר היצירה הקבלי 2. לגבי ארקנה קטנה (לא נמוכה): זוהי ההקבלה לפיה יצרו את הקלפים, כל סדרה מייצגת יסוד, אולי יש הטוענים לכך שאוויר הוא מטה ואש היא חרב, אבל מקובל לסדר את הארקנה הקטנה לפי הדרך בא נתתי 3. לפחות לגבי טארוט ומייצגים קבליים לפי שיטת השחר המוזהב, אין לי שום חשש לידע מוטעה אולי לטעות ברישום אך לא בידע עצמו ערפל

אין "נכון" ו"לא נכון"

שחר הזהב, שעפ"י שיטתם עובד רן ועוד רבים אחרים (וגם אני לרוב עובד לפי שיטתם) בנו שיטה מוסדרת בעלת הגיון מובנה במידת האפשר. נכון, לשם כך הם לעיתים שינו התאמות מסויימות (כמו למשל, התאמת האותיות לארקנה הגדולה, אותה שינו מהשיטה שהציעה ההוגה שלה, "אליפז לוי"), התאמות אסטרולוגויות, נומרולוגיות וכן הלאה. מנסיוני האישי, השיטה עובדת, אך אין זו שיטה בלעדית.

RainBird

New member
ביסוד אוויר כתבת בישות מיתולוגית "פיות". האמת שהיום מקובל שפיות זה הגדרה לרוב אם לא כל היצורים המאגיים. למשל טרול הוא פיית אדמה וסלמנדרה היא פיית אש. אולי התכוונת לSylph?

gwizard

New member
מה ?!

מאיפה לקחת את הדבר הזה שטרול זה פיית אדמה וסלמנדרה היא פיית אש ? אני באמת מצטער לומר את זהף, אבל זה מגוחך. הדבר היחיד שאני מסכים איתו שיסודוני אוויר הן סילפות ולא פיות. לפחות, זו השייכות המקובלת לפי מפתח שלמה וגם בוויקה יש התייחסות לכך, כנראה מאותו המקור. אגב, מטות - אש; חרבות - אוויר, יש התייחסות לכך במסורות השונות של הוויקה. חלק אומרים כך וחלק אומרים ההפך. אני אישית משייך גם חרבות וגם מטות לאש.

RainBird

New member
ניתקלתי מספר מקומות איזכורים שסלמנדרה מזוהה עם יסוד האש (האש לא נוגעת בה ויש לי קירבה לדרקון) וטרולים שחיים מתחת לאדמה- ובחלק מהמקרים עשויים מאדמה- קשר, מפתיע אמנם- לאדמה.

למעלה