מייקל ג'קסון והיטלר

Golden crown

New member
מייקל ג'קסון והיטלר

בעקבות שיחה עם מעריצה נוכרייה :) בפייסבוק החלטתי שצריך להעלות פה נושא מסויים

אותה מעריצה שיתפה ציטוט של היטלר: "אדם שמנצח בלי בעיה, זה רק ניצחון, אבל אחד שמנצח עם הרבה בעיות, זו היסטוריה".

בהמשך הוויכוח היא הביאה ציטוט של מייקל מההקלטות שלו שנחשפו, שאמר שהיטלר היה גאון. מצד שני, כשנחשפו ההקלטות קראתי בעיתון שמייקל אמר שם שאם היה חי בתקופתו של היטלר הוא מאמין שיכול היה להשפיע עליו לשנות את דעתו. חיפשתי עוד באינטרנט ומצאתי כתבה עם הרב שמולי בוטח, שהיה חבר קרוב של מייקל, ואמר שם שמייקל בז להיטלר ושמעולם לא היה אנטישמי.

בעקבות אותה אמירה שהיטלר היה גאון, אני לא חושב שהדבר עושה את מייקל לאנטישמי. לדעתי הוא ראה בהיטלר דברים שידע לעשות בחוכמה כדי להגיע למעמד של ראש הרייך ולזה התכוון. האמירה בשיר They Don't Care About Us" - "Jew me sue me, everybody do me" הייתה גם היא בעייתית ומייקל היה מודע לכך, אך עם זאת לא נמנע ממנה והודה שעשה זאת כדי לעורר שיח בעקבות השיר.

כל זה מתחבר למה שאמרה קתרין בראיון לאופרה ווינפרי, על כך שאנשים לא הבינו את מייקל.

איך אתם רואים את ההתבטאויות שלו?

thriller night

New member
מה הבעיה להגיד שהיטלר הוא גאון?

הוא באמת היה גאון, וחולה נפש, ופסיכופט והאדם הכי נורא שאי פעם חי על פני כדור הארץ. אבל היה גאון, הוא ידע להתבטא בצורה גאונית, לכן גם הצליח לסחוף אחריו כל כך הרבה אנשים (וחלקם הגדול לא היו אנשים טיפשים) והצליח להוציא את גרמניה מהמשבר הכלכלי הנוראי שהייתה בו.
ברור שמייקל לא אהב את היטלר, ואין ספק שלא היה אנטישמי.
ולא כדאי להאמין לכל דבר ששומעים, מייקל אמר את זה מספיק.

morigo

New member
גם אני חושבת שהיטלר הוא גאון

ותמיד אמרתי את זה, וגרמתי להרבה אנשים להרים גבה... אבל כן, הוא גאון, אם לא היה גאון לא היה מצליח לעשות מה שהוא עשה במשך שנים... הבעיה איתו שהגאונות הייתה בשילוב עם רוע, תארו לכם אם הוא היה טוב והכוונות שלו היו טובות וטהורות... כמה טוב הוא יכל לעשות באירופה... אבל זה לא המקרה, בכל אופן, כן, צריך להיות בן אדם פאקינג מבריק בשביל לעשות מה שהוא עשה.
לגבי זה שאנשים לא הבינו אותו, זה נכון אבל זה כי אנשים לא רצו להבין אותו ותמיד חיפשו את הטראש עליו... האנשים שאוהבים אותו תמיד הבינו וגם אם לא, חקרו לעומק עד שכן הבינו.

labrys

New member
אז דעתי היא..

אינני יודעת אם היטלר היה גאון מבחינה פורמלית ומה היתה מנת המשכל שלו. מה שאני כן יודעת (לאור קריאה מרובה ועמוקה בנושא מלחמת העולם השנייה בכלל והשואה בפרט) שהיטלר היה כריזמטי באופן קיצוני וחדור אמונה עיוורת. הכוח המניע של היטלר היה שנאה. השנאה הביאה אותו להתמקד ולמרכז את כל כולו, כל נימי נפשו וכל מטרותיו לנקודה אחת-בניית עולם הזוי לחלוטין שהוא האמין שיכול להתקיים.

להיטלר היה כישרון פנומנאלי להפוך את מצוקת העם הגרמני לזעם הפרטי שלו. זו הדרך שבה בחר וכך הצליח לסחוף אחריו מיליונים. מליוני אזרחים מתוסכלים שנשאו עיניהם ל-"מושיע". היטלר היה חולה. נפשו הייתה מעוותת ובנוסף סבל מ-סיפיליס (מחלת מין שפוגעת במערכת העצבים).

מייקל הדגיש את היכולת של אדם אחד לעשות משהו נוראי שכזה ועדיין לקבל לגיטימציה (למרות שנעשו מס' נסיונות לא מבוטלים להתנקש בחייו ע"י קצינים גבוהים). "גואונותו" הייתה בשנאתו שדחפה אותו לאבד צלם אנוש וזה אכן מקרה נדיר בהיסטוריה האנושית.

היות ומייקל היה ההיפך הגמור כמובן מהיטלר, והכוח המניע של מייקל היה אהבה, הוא טען שהיה יכול להשפיע על היטלר. מייקל האמין שהאור תמיד מנצח את החושך וזו הייתה כוונתו. לא רק שלא היה אנטישמי, מייקל היה סבלני וסובלני כלפי כל אדם ללא הבדלי דת, גזע ומין. ולכן, הנושא ה-"היטלראי" עניין אותו היות והנושא הדגיש את שני הקצוות-טוב מול רע. אהבה מול שנאה.

לסיכום, היטלר שנא בכל נימי נפשו ומייקל אהב בכל נימי נפשו. הניגוד ריתק אותו. הנסיון להבין איך זה קרה.
מייקל היה גאון בריא. היטלר היה גאון מטורף. ואולי, אם מייקל היה חי בתקופתו של היטלר, ההיסטוריה היתה נראית אחרת...

The Experience

New member
גאון זה לא שם תואר ולא דרך חיים.

גאון זו חשיבה מסויימת שמבליטה אותך מהאנשים השסביבך.

אני זוכר את הכותרות בצהבונים כשגילו שמייקל אמר שהיטלר הוא גאון וישר התחילו הצעקות של "אנטישמי"
ומי פירסם את כל זה? הרב שמולי בוטח.
מייקל בפירוש אומר שהיטלר היה צריך מישהו שיעזור לו נפשית,הוא לא מחמיא לו על מה שהוא היה אבל כאמור מבחינה שכלית הוא היה גאון.

During one interview, Jackson said: "Hitler was a genius orator. To make that many people turn and change and hate, he had to be a showman and he was."
Boteach then asked the star: "You believe that if you had an hour with Hitler you could somehow touch something inside of him?"
Jackson replied: "Absolutely. I know I could."
He went on to argue that nobody is totally evil, adding: "You have to help them, give them therapy, teach them that somewhere, something in their life went wrong."

NmNl

New member
כמו בבעל זבוב

בכל כח אפשר להשתמש לטובה או לרעה. אז כמו שכתבו פה אפשר להגיד שהיטלר השתמש בכוח שלו לרעה ואילו מייקל השתמש בכוח שלו לטובה. קשה להגיד אם מדובר אותו סוג של כוח ובכלל הזוי להשוות ביניהם אבל מילא.
אני חושבת שמייקל עשה כמה טעיות בהתבטאויות שלו ונכון שזה ברור (לנו) שזה שהוא אמר שהיטלר גאון לא אומר שהוא תמך במה שהיטלר עשה וזה לא אומר שמייקל היה אנטישמי, אבל מייקל לא הבין שיש דברים כמו המשפט הזה שעדיף לא להגיד בראיונות/בתקשורת.
גם אני לא יודעת עד כמה היטלר היה 'גאון' מבחינת מנת משכל אבל לדעתי זה קל 'להפיל' הכל על היטלר, ולהתעלם מכל האנשים שהאמינו לו, תמכו בו ועשו מה שהוא אמר להם. אני חושבת שמעבר לזה שהיטלר היה רע ופסיכי הייתה גם בעיה חברתית יותר עמוקה...

למעלה