מיי פירסט סוני

מיי פירסט סוני../images/Emo124.gif../images/Emo24.gif

מישהו ראה את הפרק בשבת??? התיארויה האדלריאנית מאמינה שלכל אדם יש את המצלמה שלו הפנימית, התפיסה שלו הפירוש האישי שלו על מהו העולם מהם החיים ומהי המציאות הסובבת אותו. רציתי, להמליץ על צפייה בסידרה זו. אשמח לקבל תגובות ולענות על שאלות. תרי

אני אוהבת את הסדרה והשחקנים, אבל..

יש לי בעיה איתה, מצפיה בכל הפרקים עד עתה. נראה כאילו לא ממש "נגעו" בבעיות. או שיש שם קטעים שנראים ממש לא אמיתיים ולא רציניים, הכוונה במשפחות בחיי היום יום. המסר שדברים נאמרים ולא עד סופם, בעיות לא ממש נפתרות. קשה לי להסביר את עצמי. אבל יש שם מצבים שאני לא חושבת שתואמים את המציאות. ילד נבון גם השמנצ´יק - יותם, אם אני לא טועה בשמו, היה מתנהג אחרת עם אבי בסיטואציה בו זרק אותו לבריכה הקפואה, באמצע החורף , או כששבר לו את המצלמה. לא יודעת, כל המבטים המחנכים של הבן באביו כאילו לא לקוחים מן המציאות. אולי היו לי ציפיות מוגזמות מהסדרה, לא יודעת. גם הקטע עם המעקלים, ופתאום היא ארכיטקטית שנוסעת בטרנטה שאפילו בשטחים לא היו גונבים ממנה. והבעל פתאום מפתיע עם LAP TOP שעולה לא מעט. אז יש כסף , אין? הרבה דברים שם לא ברורים, ולא סגורים עד הסוף, וזה משאיר טעם של - זה לא אמיתי, וכך לא קורה במציאות. מה דעתך?

האמת היא שצפיתי רק בפרק ../images/Emo24.gif

האחרון והיו שם שתי סיטואציות שנגעו מאוד לליבי. האחת באינטראקציה בין האב לבן, כשהאב זרק את המצלמה. ניסיתי לחשוב מה מרגיש הילד במצב כזה, והשנייה כשהאב אמר ליותם תסתכל במראה ותראה אתה לא רואה 3 ק"ג של עודפי שומן. ראית את זה? תרי

ראיתי, והייתי די מזועזעת, מה עובר

על הילד הזה שלא ממש יכול לקום כנגד אביו. שגר איתו באותו בית, שאמור להיות זה שמחזק את הביטחון העצמי שלו, זה שמשמש כקן לגוזלים, הבית החם, הסלע מאחוריו, היציבות, מה לא? כך אני רואה בין היתר את תפקיד ההורים. גם אם יעליבו את בתי שתדע שתמיד אני אוהב אותה ואתמוך בה ואשמש לה כרית או איך שלא נקרא לזה של עידוד, ואהבה ותמיכה. על כל מה שיקרה לה בחיים. והילד הזה, האבא הזה, אם היה לידי, בסיטואציה הזו, לא יודעת אם הייתי מתאפקת. רק צרות האבא עושה לילד, נותן לו גם הרגשה שבגלל 3 ק"ג לא הוא או אחרים יאהבו אותו, רק יתביישו בו. ואת יודעת מה, לצערנו יש הורים כאלו ולא רק בסרטים.

נכון, ולכן מצאתי לנכון להעלות זאת|ח

כאן בפורום. כיוון שהסיטואציה, כמו שהתרחשה בסרט היא קשה מאוד עבור ילד, ואם יש הורים שנוהגים כך זה בהחלט מצריך התייחסות נוספת לשינוי תפיסה. בהחלט חשוב להורים שילדהם יראו טוב, אך חשוב יותר ללא ספק שהם ירגישו שאוהבים אותם ללא תנאי. תרי

מלמלה

New member
האב מוצאי את התיסכולים שלו

על הבן שלו ומה שהבן אומר ברקע לא הסתכלתי כי ידעתי טוב מאוד מה אני אראה שם...... זה משפט מאוד חזק כי רבים נוהגים ככה - כולל האב שלא מוכן להמשיך בטיפול המשמש לו מראה על ההתנהגות שלו ואם אני ממשיכה לחשוב גם המצלמה מקדת אותנו "בבעיות" ולא נותנת לנו לעצום את העניים מדברים שאנחנו יודעים שאנחנו שוגים

אני אוהבת את הסדרה והשחקנים, אבל..

יש לי בעיה איתה, מצפיה בכל הפרקים עד עתה. נראה כאילו לא ממש "נגעו" בבעיות. או שיש שם קטעים שנראים ממש לא אמיתיים ולא רציניים, הכוונה במשפחות בחיי היום יום. המסר שדברים נאמרים ולא עד סופם, בעיות לא ממש נפתרות. קשה לי להסביר את עצמי. אבל יש שם מצבים שאני לא חושבת שתואמים את המציאות. ילד נבון גם השמנצ´יק - יותם, אם אני לא טועה בשמו, היה מתנהג אחרת עם אבי בסיטואציה בו זרק אותו לבריכה הקפואה, באמצע החורף , או כששבר לו את המצלמה. לא יודעת, כל המבטים המחנכים של הבן באביו כאילו לא לקוחים מן המציאות. אולי היו לי ציפיות מוגזמות מהסדרה, לא יודעת. גם הקטע עם המעקלים, ופתאום היא ארכיטקטית שנוסעת בטרנטה שאפילו בשטחים לא היו גונבים ממנה. והבעל פתאום מפתיע עם LAP TOP שעולה לא מעט. אז יש כסף , אין? הרבה דברים שם לא ברורים, ולא סגורים עד הסוף, וזה משאיר טעם של - זה לא אמיתי, וכך לא קורה במציאות. מה דעתך?

נכון, אבל יחד עם זאת בל נשכח../images/Emo24.gif

שהטלוויזיה היא ערוץ תקשורת שמעביר מסרים ,ובתקופה שלנו ילדים גדלים יותר עם הטלוויזיה מאשר עם כל דבר אחר ולכן גם מושפעים מאוד מהתכנים המועברים. תרי

למעלה