מיכלי אנרגיה

מיכלי אנרגיה

כותבת פה כי אני יודעת שליחידניות/חד הוריות אין הרבה פריבלגיות להתמסר לעצלות.

ואני בעוונותיי הרבים, לפני שהפכתי לאם די אהבתי להיסחף לסדרות טלויזיה, לישון מתי שרק אפשר, להזניח בית, נקיונות ושאר מטלות אפורות ובאופן כללי נהניתי לעיתים קרובות לא לעשות דבר ולהתחמק מכל מיני מטלות בעיקר פיזיות או טרחניות.

וכמובן שהיום הפריבילגיה הזו הצטמצמה.
אבל - הרגלים ישנים קשה לנטרל, ואני מוצאת את עצמי לפעמים לגמרי אאוט, נסחפת בגלישה בנט, לא-עושה-שום-כלום במקום אפילו ללכת לישון

עכשיו, יבואו ויגידו - את צריכה את ז ה מדי פעם וכאלה, זה נכון, אבל אני מדברת על זמנים או שעות שאי אפשר להרשות את זה. אני עומדת בפני מעבר דירה ויש לי הר של משימות ופעוטות שתלויים בי לגמרי, והר של ניקיונות ופרוצדורות ושיחות עם כל מיני... ואני עייפה מראש

זה נכון שיש כל כך הרבה מטלות שחייבים לבצע אם רוצים או לא, אבל זו מין תקופה שמה שלא הכרחי אני מניחה בצד ואין לי אפשרות כזו. הרי ברור שמה שלא מבוצע כרגע יבוצע אחכ ריבית דה ריבית.

מה עושים?
בבקשה בלי משפטי תמיכה, אין לי כעס עצמי, סתם מאוכזבת ורוצה להתייעל בטח בתקופה העמוסה שעומדת לפניי.
ומראש- בעקבות הודעות קודמות, אין צורך שוב להציע לי להכניס את הבנים לגנים.
השאלה שלי מאוד קונקרטית, איך (שוב ושוב) אוספים את עצמנו, אבל באופן יעיל. למעשה איך אפילו משתנים מהותית, לגמרי מסיבה חשובה- כאמא אני ממש לא רוצה להיות במקוםש הייתי בו פעם, אני עמידפה לצנוח מעייפות למיטה דקה אחרי שטיפת כלים ולא לבזבז עוד זמן בטלויזיה. אם כבר לצאת עם חברה - להיטען במקום סתם לבזבז זמן. אני מרגישה שזהו, יש דברים שהמקום שלהם כרגע בחיים לא קיים. המוטיבציה למגר את זה כל כך גבוהה כי יש לי גם ילדים שאני רוצה שיגדלו כאלה. השאלה איך מגיעים לשם..

אמאנחל

Member
מנהל
רשימות

לרשום הכל כל. כל משימה שיש לעשות כולל השגרתיות ביותר. זה נותן לך מבט על מה את צריכה לעשות, זה מפנה לך "כוח מוח" מ"לזכור" ל"לעשות", וזה מבטיח שבסוף היום אם לא הספקת הכל לפחות הספקת את מה שיותר חשוב.
לשמור נייר ועפרון/עט זמינים כדי לרשום כל דבר שעולה בדעתך ברגע שהוא עולה.

אד י

New member
רשימות

זו הדרך היחידה שאני מכירה.
אני מכינה רשימת משימות לפי ימים ולא עוצרת עד שהכל בוצע.
אני מראש מחלקת את המשימות בצורה הגיונית כדי שבאמת אצליח.
&nbsp
והערה: כשהילדים תינוקות יש לנו אמונה שדרך החיים שלנו תועתק לגמרי על ידיהם. ואם אנחנו נעשה דברים "לא בסדר" הם ילמדו מאיתנו או להיפך.
בפועל זה לא לגמרי נכון, לילדים שלנו יש אישיות משל עצמם, ולא כל מה שמאפיין את ההתנהלות שלנו מאפיין גם אותם.
אז מהבחינה הזאת את יכולה להפסיק לדאוג.
&nbsp

רוןרון40

New member
לא נעים לי לרשום... אבל די מזדהה איתך

לא עם הטלוויזיה אבל כן עם המחשב... ולהרדם בישיבה וכו'...

לדעתי, תסיימי את המטלות הכבדות יותר... כמה שיותר מהר, כי איתן הכי קשה להתמודד ולאחריהן תחושת הסיפוק (וההספק) גדולה..
משימות ומטלות הרי תמיד יש, זה לא נגמר. גם עכשיו חברים בדרך ובמקום לארגן ולשטוף אני כאן עם הקפה ועוד 3 שעות אוציא את הגדול מהגן..

נקיון (מטלה שרק המחשבה עליה שואבת זמן ואנרגיה יותר מהביצוע)- הבאתי מנקה בחודשיים האחרונים.
תתחילי לארגן ארגזים למעבר לפי חדרים/ נושאים וכו'. גם הקטנים יכולים להיות לידך כשאת מארגנת (כשאין אבק) עם מוזיקה ברקע.
אני בשלב מסוים את הבגדים שלי הכנסתי לארגז בתוך ציפה של שמיכה בלי לסדר. היה מהיר ויעיל.
בהצלחה!

גם אני בעד רשימה

העניין ברשימות שעל מנת שדברים יבוצעו יש להתחיל במשימה אחת למספר ימים. את המשימה לפרק ליעדים קונקרטיים. למשל- משימת המטרה מעבר דירה
לכתוב מספר יעדים אותם עלייך לבצע וגם אותם לרווח על מנת שתצברי כוחות הלאה. יכולה להגיד לך מעצמי שכך אני מזיזה עצמי הלאה במשך שנים וברגע שעוברת משימה אני כל כך גאה בעצמי ומצ'פרת עצמי במשהו. ממש בשיטת הפרסים עד שזה נטמע.
אפשרות נוספת לגייס לצידך חברה ואתן מניעות אחת את השניה. שולחות הודעות תמיכה ועידוד כולל צילומים במהלך המשימה ועוד ככל העולה על דעתכן.
עוד משהו שחברה שלי עושה אימון אישי. היא לא משלמת מאחר וקיבלה מלגה מאיזו חברה שדרכה עוברת את האימון וגם שם יש להראות תוצאות.
בהצלחה

יולי 7

New member
אכן רשימות ותיעדוף משימות

בתקופות ממש עמוסות אני מחלקת את המשימות שלי לפרטים ומעבר לחלוקה לימים, בכל יום גם למה שאפשר לעשות בבוקר, אחה״צ או בערב, אפילו שיחות טלפון נכנסות לרשימות, ממש כל דבר שעומד על הפרק. זה עושה סדר ובמקום מטלה אחת גדולה שרק מלחשוב עליה אין לי כח, יש התקדמות בפרטים הקטנים ורואים אותה.
אני לא קשוחה עם עצמי ואם לא עמדתי במה שחשבתי שאספיק לאותו יום, מעבירה לרשימה של מחרת, כל עוד יש התקדמות אז אני מפרגנת לעצמי שלא להיות על ה-100 אחוז, מה שמתקדם נותן דרייב.
ועוד משהו זה להכניס ללוז כמה דקות של משהו קטן וטוב לעצמך. 10 דקות של השתרעות על הספה בלי לעשות כלום, שיחת טלפון טובה, קפה, ספר סיגריה, עתון, יין, מה שאת אוהבת. כתבת מיכלי אנרגיה ושינוי מהותי, אלה לא דברים שקורים בבת אחת, אבל מהצלחות קטנות הם מתמלאים

katanchikit

New member
זר לא יבין

מצטרפת לכל מי שכתבה. רשימות, רשימות על גבי רשימות. פתקים בכל מקום. תזכורות בפלאפון - הציל את חיי! למשל, אני מפעילה תזכורת לעשות כביסות בשעה 20:00 וזה מצפצף לי עם הודעה: "כביסה!!!" בדיוק כשאני מסיימת לארגן את הילד לשינה. ככה אני מקבלת את זה בזמן אמת ולא מתחילה לחפש בראש: "מה שכחתי לעשות ואני לא יכולה כבר לדחות למחר"...
סימני הקריאה עוזרים לי להבין שכשכתבתי את ההודעה, התכוונתי לזה שבאמת צריך לעשות את זה היום!!!

יש כ"כ הרבה משימות שבלי התזכורות בזמן אמת, גם אם עשיתי רשימה, משהו יתפספס לי.
חוץ מרשימות ותזכורות, קפאין. מהפוך קטן עברתי להפוך גדול. מהפוך חלש עברתי להפוך חלש. הבריאות חשובה, מתישהו אגמל. כרגע חשוב לשרוד.
15 דקות שבהן אני מניחה ראש ועוצמת עיניים - למדתי פעם קורס על שינה ולא נשאר לי הרבה ידע שאני יכולה לשלוף בנושא, אבל כן נשמר לי בראש שהמרצה אמרה ש15 דקות בלבד יכולות להספיק להתרעננות מלאה, אם שמים רגע ראש ועוצמים את העיניים ולא מתעסקים בשום דבר אחר בדקות האלה.
ויתור על זמני חברה. "היי, את באה לקפה?" נענה תמיד ב: "מצטערת, צריכה לאסוף את הילד..." או משהו בסגנון. וזה באסה. אבל אני משלימה את זה בווטסאפ / טלפון, וזה מה יש כרגע.
סרטים - רק בלילה ורק עד 23:00 אחרת אני מתקשה להתעורר בבוקר. התמכרות לאנטומיה של גריי לא כי אני אוהבת סדרות בסגנון, אלא כי היא בדיוק בשעה הנכונה
וגם זו שעה קשה לי, אני כבר בתשע חצי רדומה, אבל אני חייבת את זה. לראות *איזשהו* משהו בכלל. ולמרות שאני בכלל לא אוהבת סדרות בסגנון האנטומיה, בחיי שההרגל עשה משהו, ואיכשהו למדתי לאהוב את הסדרה...
בקיצור... ויתור והרבה ויתור. אבל הילד כבר בן שבע והוא מתחיל להבין שלאמא יש צרכים ורצונות, ומתחיל לשתף עם זה סוף סוף פעולה. כשאני אומרת שיש סרט מסוים שאני רוצה לראות, הוא משתדל לשמור על שקט ולכבד את זה. הוא גם ממש מתחיל לעזור בבית, וזו ברכה. אני משתדלת שתהיה לי לפחות חצי שעה (בימים טובים שעה) ביום שבה אני שולחת אותו לשחק בחדר, ואני לבד בסלון עם הטלוויזיה / מחשב / ספר וקפה. גם אם אני לא לגמרי קולטת מה אני קוראת או במה אני צופה, הכלום הזה מאוד מרענן ואני לא יכולה בלעדיו.
ברור שעם קטנים זה הרבה יותר מסובך, ופחות אפשרי, אבל החדשות הטובות הן שמגיע גיל וזה משתפר מאוד!
המציאות שלי היא כזו שברגעי האמת, כשאני ממש ממש עייפה, אין לי שום בייביסיטר, שום חברים, שום משפחה ואף רגע לנוח. ברגעים בהם אני ממש בסדר וטוב לי, יש לי דווקא המון תמיכה מכל עבר. חוק מרפי.
כשעברתי דירה בפעם הקודמת התעייפתי באמצע האריזה, ופשוט השארתי חצי בית לא ארוז. ניסיתי לארוז עוד קצת ביום האחרון, אבל פשוט לא הספקתי. אז השארתי הכל... ככה.
המובילים שבאו היו ממש חמודים. הם הרימו גבה, אמרו "היי, הבית בכלל לא ארוז!" אבל אז קרה דבר נפלא: הם משכו בכתפיים, אמרו "יאללה לדרך" ופשוט ארזו בשבילי בפחות מחצי שעה את כל מה שאני לא הצלחתי בגלל עייפות, בגלל הבן שלי שהיה צריך אותי ובגלל הזמן שנוטה לחמוק לו מבין האצבעות כשאת יחידנית.
זה היה אחד הרגעים היותר מביכים והפחות מתפקדים שבחיים שלי, אבל זה היה גם רגע כזה משחרר ומכונן שבו הרגשתי: וואו, לא תפקדתי פה כמו שרציתי או תכננתי, ועדיין הכל היה לגמרי בסדר.
יש ימים בהם אני נושמת, נרגעת ומצליחה לשחרר. אז הילד לא התקלח, אוקיי. מחר יתקלח. הוא דווקא מאוד שמח. אז הכיור נשאר מלא בכלים, לא נורא, תהיה הזדמנות לשטוף אותו בזמן בו אהיה יותר ערנית ופחות מיואשת... וכן, יש סיכוי טוב שהזמן הזה לא יגיע בקרוב, כי יתווספו לי מחר/בעוד שעה/בעוד דקה משימות רבות ונוספות. אז יהיה בלגן.
לפעמים אני מאוד מאורגנת ומתקתקת, ולפעמים אני לגמרי בבלגן.
אני חושבת שזה אנושי. בסה"כ אני גם לא רוצה שהילד שלי יגדל בתחושה שהוא צריך תמיד לתקתק הכל. משתדלת לשחרר. לא תמיד הולך. עובדת על זה כל יום מחדש...

משכללת את הרשימות: אפליקציות

עובדת עם אחת פשוטה יחסית: ANYDO.
אני מניחה שיש יותר מתוחכמות.
מעבר לסדר, הן עובדות על מוטיבציה פשוטה יחסית: למחוק סעיף מהרשימה. זה עושה כזה כיף, שאני מגייסת כוחות כדי להיפטר מהמטלות ולהעביר את הקו הזה.
יש כמובן דרך להגיע לרשימות האלה אחר כך ולטפוח טפיחת גאווה עצמית על מה שהסתיים.
חיות המחשבים בטח ימצאו כאלה מתוחכמות יותר.

מגבונים

המיכלים שלי ריקים לגמרי כרגע,
הבית מטונף ומבולגן, ופשוט אין לי כוח.
אז מה שאפשר מנקה עם מגבונים / מגבוני רצפה.
שוטפת כלים במים חמים כדי שיהיה לי נעים,
חוץ מזה לבית החדש תקני כבר מכונת כביסה ומייבש גדולים!
מדיח כלים, ואם יש מקום אז גם איזה רובוט שואב ושוטף. לדעתי זה יכול
להיות הצלה רצינית.
&nbsp
לגבי אריזה, ארגזים יש בשפע מאחורי הסופר פארם, או כל סופר,
פשוט לבקש ולקחת. תקחי כמה ותמלאי אותם.
אני התחלתי לארוז את הבית מהספרים. וזו הזדמנות גם למיין ולהעיף מה שלא צריך,
הרבה קלסרים העפתי, כל מיני קלסרים מהלימודים של לפני עשר שנים,
לא צריך את זה יותר.
בגדים - מיינתי, סידרתי, העפתי. להשאיר חלק במזוודה לשימוש בימים הראשונים,
גם לך וגם לילדים. השיטה של להעיף את הארון לציפה ולקשור, עובדת גם כן.
רק לשים לב שהכל קשור טוב אחרת תהיה לך ערמה של כביסה...
&nbsp
ארונות מטבח - אפשר לארוז את כל מה שבארונות, מה שבשימוש שוטף
גם ככה נמצא אצלי על השיש

&nbsp
משחקים של הילדים, למיין איתם, ולארוז.
&nbsp
בקיצור, תהפכי את זה לזמן נחמד שלך עם הילדים.
ואם זה ממש ממש מעבר לכוחות שלך... יש חברות הובלה שגם אורזות.
&nbsp
אגב, אני בתקופה של להימרח מול האנטומיה של גריי / סקנדל / תוכנית כלשהי.
והבית מטונף

אם יש משהו שהפורום הזה אף פעם לא מאכזב בו -

זה הפרקטיות.

אין חשש ליפול לכ מיני ניתוחים פסיכולוגיסטיים, פה ישר את מקבלת עצות פרקטיות, כמו שרציתי!
היום נהיה קטע שבכל פעם שאת כותבת בפייסבוק, בפורומים בכל מקום - על קושי אז מיד קמות 12 מאמות טובות ואומרות שמותר לך, ושגם לך מגיע, ולחבק את הילדה שבך. וזה תמיד מקסים. ולפעמים צריך את זה בדיוק את זה, אבל לפעמים את באמת צריכה את הוראות ההפעלה. את האיך ולא את המה.

אז נראה מה עושים עם רשימות.. איכשהו אני תמדי רושמת פה ושם אבל זה לא מגיע לכדי עבודה אמיתית לפי זה. אולי רשימות של קניות.

ובכל זאת, זה לא פותר עדיין את מיכלי האנרגיה.
תחושת הניוטרל, שצריך עכשיו להזיז הרים ואין לי כח/רצון להרים נוצה.

שלגיה73

New member
אז אחרי שכתבו לך על רשימות

אוסיף לך 2 משלי
הראשון- תתחייבי, על משימה אחת ביום בתור התחלה. תתחייבי בפנינו בפורום או בפני חברה, ותחזרי כל יום לדווח האם וכמה בוצע. חשוב שזו תהיה משימה ריאלית, טיפה מאתגרת, אבל כזו שיש אפשרות להשלים ביום אחד. כמובן שאחרי שמדווחים צריך להתחייב על משימה ליום הבא.
&nbsp
השני- לסיים את המשימה על הבוקר, כדי שהיא לא ״תשב״ עליך כל היום ותפריע לך ״להתבטל״ מול הטלויזיה.
ובעיני ההתבטלות הזו הכרחית בשלב שבו את נמצאת, לגדל 2 תינוקות לבד זו עבודה במשרה מלאה +++ ואינטנסיבית ביותר, ואני אומרת את זה לגמרי לא בציניות. גם לי היו תקופות ארוכות שבהן לצאת עם חברה נראה כמו משימה והעדפתי להישאר מול הטלויזיה לנוח ולא לצאת. זה בסדר גמור, זו תקופה וזה יעבור. אל תלקי את עצמך על זה, תני ל״בטלה״ הזו את המקום שלה

למעלה