מיכל אחסון למזון יבש

LittleGen

New member
שלום,

אני מתלבטת בקשר לקניית מיכל אחסון לאוכל היבש. אף פעם לא השתמשתי בכזה.

יש לי גורה בת כחצי שנה. נראה שהאוכל הקבוע שלה לעתיד הנראה לעין יהיה Orijen Cat & Kitten (גם פעם ראשונה של שימוש בחברה המומלצת הזו), בשק של 5.4 ק"ג, בשביל למקסם את איכות הרכיבים התזונתיים. בגלל שיש לי רק חתולה אחת, ולפי כמויות האכלה המומלצים, שק 'חסכוני' של 17 ק"ג לא ייגמר בתקופה שתשמר את הרכיבים התזונתיים - גם בתנאי אחסון אופטימליים - לפי כל מה שאני יודעת על מזון יבש.
(פתיחת סוגריים.. הבנתי שהשם של זה השתנה ל-Original Cat. מקווה שזה עדיין מתאים לגורי חתולים.. אך אוכל לבדוק זאת לבד באתר הרשמי)

לפי מה שמצאתי באינטרנט, הכי מתאים (שיש בארץ, כי לא אוכל לחכות למשלוח מעלי אספרס) לגודל השק זה המיכל הזה:


אך אני רואה שאין לו את הפתח הקטן להוצאת כמות של מנה, שיש בסוגים אחרים. האם לאור זאת זה עדיין עושה כראוי את העבודה?

הייתי מעדיפה את אלה של כתר, אבל אין להם בגודל מתאים. למשל זה קטן מדי ל-5 פלוס קילו, נכון?

ואם יש פח יותר גדול זה לא טוב לטריות (כמו זה)? או דווקא לא משנה?

טוב סליחה על הפוסט היחסית ארוך לנושא…

אעריך מאוד כל עצה וסיוע!🙏

חג שמח
 

dimitrygo

Active member
מנהל
עדיף לחלק למספר קופסאות קטנות, עד 1 ק"ג בקופסה ולא קופסה גדולה אחת. ועוד יותר עדיף לשמור בשקיות וואקום.
 

אלישבע777

Well-known member
אתייחס למה שאני עושה בעניין, אולי יתאים לך. גם לי חתול אחד בוגר צעיר מסורס. שק אוריג'ין קטן, 1.8 קילו, מספיק לו ל-30 יום, כי הוא מקבל רק 20X3 גרם ביום ( כדי שלא ישמין. הוא היה גור רחוב שמן ועכשו הוא התייצב על משקל מעט גבוה, אבל יציב). יש לי מנוי ל-10 שקים ועוד אחד חינם.
אם אשאיר שק בחוץ- הוא יתעסק איתו ולא יעזור כלום... לכן אני מאחסנת את השק במקרר במקום נמוך שמתאים לדברים פחות שימושיים
( במגרה או במדף תחתון שהוא פחות נגיש לי) . לצורך גישה קלה, וכדי לא לפתוח את השק 3 פעמים ביום - אני נוהגת פעם בשבוע בערך - לאחסן חלק מתוכן השק בקופסת פלסטיק גדולה של קורנפלקס וגם אותה אני מכניסה למקרר, למדף נוח לגישה. כך קל לי לשלוף את הקופסה הזאת שלוש פעמים ביום ותת לו את הכמות הדרושה ( שאותה אני שוקלת מראש). ובא לציון גואל. יש לי שקט, החתול לא מנדנד ולא מבקש כלום וגם לא עולה במשקל.
אולי הקופסה שאת רוצה לקנות היא מצויינת לאחסון, כשיש הרבה חתולים והאוכל נגמר מהר. לדעתי, אחרי שפותחים את השק המקורי ומעבירים לכלי אחר - האוכל מאבד מטריותו. הוא אולי מוגן מחרקים אבל לא מחיידקים הנמצאים בו דרך קבע.
לכן רצוי לשמרו בקרור, אחר הפתיחה. חתולים מאוד אוהבים להתעסק בשקים סגורים ובקופסאות (מניסיון), גם כשהצלחת שלהם מלאה.
 

LittleGen

New member
אתייחס למה שאני עושה בעניין, אולי יתאים לך. גם לי חתול אחד בוגר צעיר מסורס. שק אוריג'ין קטן, 1.8 קילו, מספיק לו ל-30 יום, כי הוא מקבל רק 20X3 גרם ביום ( כדי שלא ישמין. הוא היה גור רחוב שמן ועכשו הוא התייצב על משקל מעט גבוה, אבל יציב). יש לי מנוי ל-10 שקים ועוד אחד חינם.
אם אשאיר שק בחוץ- הוא יתעסק איתו ולא יעזור כלום... לכן אני מאחסנת את השק במקרר במקום נמוך שמתאים לדברים פחות שימושיים
( במגרה או במדף תחתון שהוא פחות נגיש לי) . לצורך גישה קלה, וכדי לא לפתוח את השק 3 פעמים ביום - אני נוהגת פעם בשבוע בערך - לאחסן חלק מתוכן השק בקופסת פלסטיק גדולה של קורנפלקס וגם אותה אני מכניסה למקרר, למדף נוח לגישה. כך קל לי לשלוף את הקופסה הזאת שלוש פעמים ביום ותת לו את הכמות הדרושה ( שאותה אני שוקלת מראש). ובא לציון גואל. יש לי שקט, החתול לא מנדנד ולא מבקש כלום וגם לא עולה במשקל.
אולי הקופסה שאת רוצה לקנות היא מצויינת לאחסון, כשיש הרבה חתולים והאוכל נגמר מהר. לדעתי, אחרי שפותחים את השק המקורי ומעבירים לכלי אחר - האוכל מאבד מטריותו. הוא אולי מוגן מחרקים אבל לא מחיידקים הנמצאים בו דרך קבע.
לכן רצוי לשמרו בקרור, אחר הפתיחה. חתולים מאוד אוהבים להתעסק בשקים סגורים ובקופסאות (מניסיון), גם כשהצלחת שלהם מלאה.

שלום אלישבע. סליחה, לקח לי כמה זמן לחזור לנושא.. תודה רבה לכולם על המענה המפורט.

לא שקלתי בכלל קירור של המזון כמו שהצעתם בשרשור, מעניין מאוד..

אתם מחכים, ומגישים כשזה שוב בטמפרטורת החדר? או קר? והקירור לא פוגע בטעימות של המזון?

אם זה בסדר, אפשר בבקשה לראות תמונות לדוגמה של קופסאות האחסון שאתם שמים במקרר? פשוט תוהה באיזה גודל קופסאות מדובר - ואם זה פשוט קופסאות הפלסטיק הנפוצות הללו לאחסון מזון.

חוץ מחרקים ופתיחה על ידי החתול עצמו, ממה שידעתי עד כה החשש המרכזי במזון יבש שלא מאוחסן בצורה טובה הוא החמצון, ומה זה עושה לטריות (כמו שנכתב בהמשך השרשור). פחות קישרתי את זה לחיידקים - בצורה היבשה הזו של המזון, במיוחד האיכותי. אך נראה שממה שאת יודעת, זה לא פחות פקטור באיחסון המזון. גם זה סיקרן אותי. כי בוודאי שאני יודעת על הריקולים הרבים שהיו בעבר לחברות ייצור מזון חיות המחמד, בגלל זיהומים שונים, בהם חיידקים. אך המצבים האלה קשורים לזיהום עוד משלבי הייצור, ולפני. והם אירועים מבודדים (או כך חלק מהחברות יקוו שנחשוב). אז לפי ידיעתכם חיידקים/סיכון מחיידקים במזון היבש זה גורם שהוא קבוע יותר בתמונה הכללית, מעבר לריקולים?

למשל, חשבתי שסיכון מחיידקים זה משהו שיותר רלוונטי לבחירה בתזונה מסוג raw, ושעדיין חלק מהדוגלים בה גורסים שזה לא כזה גורם סיכון גדול לחתולים - זיהום מחיידקים כמו סלמונלה... בגלל ההיסטוריה שלהם כקרניבורים. אבל באמת אין לי שמץ מושג, וזה אוף טופיק (ולא מתכוונת או יכולה להשתמש בתזוונה הזו בעתיד הנראה לעין).

משהו שנראה חשוב להעמיק בו ולהבין, בשביל אחסון אפקטיבי של המזון.

שוב תודה.
 

אלישבע777

Well-known member
שלום אלישבע. סליחה, לקח לי כמה זמן לחזור לנושא.. תודה רבה לכולם על המענה המפורט.

לא שקלתי בכלל קירור של המזון כמו שהצעתם בשרשור, מעניין מאוד..

אתם מחכים, ומגישים כשזה שוב בטמפרטורת החדר? או קר? והקירור לא פוגע בטעימות של המזון?

אם זה בסדר, אפשר בבקשה לראות תמונות לדוגמה של קופסאות האחסון שאתם שמים במקרר? פשוט תוהה באיזה גודל קופסאות מדובר - ואם זה פשוט קופסאות הפלסטיק הנפוצות הללו לאחסון מזון.

חוץ מחרקים ופתיחה על ידי החתול עצמו, ממה שידעתי עד כה החשש המרכזי במזון יבש שלא מאוחסן בצורה טובה הוא החמצון, ומה זה עושה לטריות (כמו שנכתב בהמשך השרשור). פחות קישרתי את זה לחיידקים - בצורה היבשה הזו של המזון, במיוחד האיכותי. אך נראה שממה שאת יודעת, זה לא פחות פקטור באיחסון המזון. גם זה סיקרן אותי. כי בוודאי שאני יודעת על הריקולים הרבים שהיו בעבר לחברות ייצור מזון חיות המחמד, בגלל זיהומים שונים, בהם חיידקים. אך המצבים האלה קשורים לזיהום עוד משלבי הייצור, ולפני. והם אירועים מבודדים (או כך חלק מהחברות יקוו שנחשוב). אז לפי ידיעתכם חיידקים/סיכון מחיידקים במזון היבש זה גורם שהוא קבוע יותר בתמונה הכללית, מעבר לריקולים?

למשל, חשבתי שסיכון מחיידקים זה משהו שיותר רלוונטי לבחירה בתזונה מסוג raw, ושעדיין חלק מהדוגלים בה גורסים שזה לא כזה גורם סיכון גדול לחתולים - זיהום מחיידקים כמו סלמונלה... בגלל ההיסטוריה שלהם כקרניבורים. אבל באמת אין לי שמץ מושג, וזה אוף טופיק (ולא מתכוונת או יכולה להשתמש בתזוונה הזו בעתיד הנראה לעין).

משהו שנראה חשוב להעמיק בו ולהבין, בשביל אחסון אפקטיבי של המזון.

שוב תודה.
לחתולים יש מערכת חיסון מדהימה וייחודית. לא סתם הם יכלו בעבר להיכנס לפחי אשפה ולאכול מזון מקולקל... אבל אנחנו לא נרצה לתת להם מזון שלא אוחסן בקירור אחרי הפתיחה) ופג תוקף לפני זמנו, כי אין אנו יכולים לדעת מה הנזקים שלו לטווח רחוק. חתולים יאכלו מזון קר בחפץ לב! ועדיף שהוא יהיה קר, כי אם נשאר קצת בצלחת, הוא מתחמם לאט. מה שהחתולים לא יכולים לסבול, זה מזון חם שאצלנו הוא נחשב נוח לאכילה ואפילו פושר - הם נרתעים! חתולים אוכלים לפי הריח של המזון ואם זה מזון חדש, הם טועמים. ובכלל - הבעיה אצל חתולי בית היא אכילת יתר. המזון טעים להם ומרוכז מאד והם עצמם פעילים מעט מאוד. אם המזון יותר מדי טעים, זו ממש בעיה... לי תמיד היו חתולים קצת שמנים וזה לדעתי קיצר את חייהם. אומנם אין לי הוכחה, אבל כולם כשהיגיעו לגיל 10-12 כבר חלו במשהו. לכן כדאי להרגיל את החתול למעט מזון איכותי ולא המזון הטעים להם ביותר. לא שמעתי על בעיות במזון חתולים בגלל חיידקים. איני בטוחה שכאן בארץ דוגמים את המזון של כל החברות מבחינת איכות ומספר חיידקים באופן רוטיני, כמו שעושים למזון תעשייתי לבני אדם. שמעתי שהיו בעיות במזון כלבים וזה היה בגלל הרכב התזונתי הלקוי ( מחסור באיזה מינרל או משהו כזה) ולא בגלל חיידקים. זה התגלה כי כלבים חלו ואולי אפילו מתו ואיך שהוא גילו את הקשר בין המחלות ובין המזון שהם אכלו.
כן חשוב לשמור על המזון בקרור אחרי הפתיחה, כולל השק . נשמח לראות תמונה של החתול!
 

LittleGen

New member
לחתולים יש מערכת חיסון מדהימה וייחודית. לא סתם הם יכלו בעבר להיכנס לפחי אשפה ולאכול מזון מקולקל... אבל אנחנו לא נרצה לתת להם מזון שלא אוחסן בקירור אחרי הפתיחה) ופג תוקף לפני זמנו, כי אין אנו יכולים לדעת מה הנזקים שלו לטווח רחוק. חתולים יאכלו מזון קר בחפץ לב! ועדיף שהוא יהיה קר, כי אם נשאר קצת בצלחת, הוא מתחמם לאט. מה שהחתולים לא יכולים לסבול, זה מזון חם שאצלנו הוא נחשב נוח לאכילה ואפילו פושר - הם נרתעים! חתולים אוכלים לפי הריח של המזון ואם זה מזון חדש, הם טועמים. ובכלל - הבעיה אצל חתולי בית היא אכילת יתר. המזון טעים להם ומרוכז מאד והם עצמם פעילים מעט מאוד. אם המזון יותר מדי טעים, זו ממש בעיה... לי תמיד היו חתולים קצת שמנים וזה לדעתי קיצר את חייהם. אומנם אין לי הוכחה, אבל כולם כשהיגיעו לגיל 10-12 כבר חלו במשהו. לכן כדאי להרגיל את החתול למעט מזון איכותי ולא המזון הטעים להם ביותר. לא שמעתי על בעיות במזון חתולים בגלל חיידקים. איני בטוחה שכאן בארץ דוגמים את המזון של כל החברות מבחינת איכות ומספר חיידקים באופן רוטיני, כמו שעושים למזון תעשייתי לבני אדם. שמעתי שהיו בעיות במזון כלבים וזה היה בגלל הרכב התזונתי הלקוי ( מחסור באיזה מינרל או משהו כזה) ולא בגלל חיידקים. זה התגלה כי כלבים חלו ואולי אפילו מתו ואיך שהוא גילו את הקשר בין המחלות ובין המזון שהם אכלו.
כן חשוב לשמור על המזון בקרור אחרי הפתיחה, כולל השק . נשמח לראות תמונה של החתול!
הי, אוקיי, תודה על התשובה. חשבתי שיהיה מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, בגלל שעל פחיות שימורים שונות יש הנחיות של להגיש בטמפרטורת החדר. אבל גורדיאן כתב למטה שזה אכן לא רלוונטי לאוכל יבש.

כן, אני הולכת לבדוק בקרוב עם הוטרינר אם הגורה שלי העלתה יותר מדי משקל או שזה רק נראה לי. החתולה היחידה שהייתה לי לפניה לאורך זמן הייתה קטנה ורזה כל חייה. אבל גם לא פינקנו אותה (לא כי לא רצינו, לצערי לא היינו מודעים אז לדרכים לפנק, חוץ מאוכל ביתי פה ושם) עד השנים האחרונות. אבל הצד הטוב של זה (אם זה קשור ישירות) זה שהיא חיה עד גיל 21. לצערי היא נפטרה בעקבות אי-ספיקת כליות לפני פחות מחודשיים.

אני יודעת, בגדול, על הריקולים של חברות ייצור המזון שנעשו בארה"ב (ומקומות אחרים בעולם? לא זוכרת). מה שקנינו/קונה לא יוצר בארץ. והם כנראה לא עושים כאן בדיקות לאוכל מיובא אז גם לא ציפיתי לבדיקות כאן. אז במיוחד לחברות הגדולות, ויש שיגידו הידועות לשמצה (פיורינה, הילס ורויאל קנין) היו כמה וכמה ריקולים. וגם לאחרות. לא זוכרת ספציפית כמה מהם היו למזון חתולים... אבל באמת נראה לי שזה קרה יותר במזונות לכלבים משום מה.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20220930_195516_1.jpg
    IMG_20220930_195516_1.jpg
    KB 838.5 · צפיות: 2

גורדיאן-II

Active member
שלום אלישבע. סליחה, לקח לי כמה זמן לחזור לנושא.. תודה רבה לכולם על המענה המפורט.

לא שקלתי בכלל קירור של המזון כמו שהצעתם בשרשור, מעניין מאוד..

אתם מחכים, ומגישים כשזה שוב בטמפרטורת החדר? או קר? והקירור לא פוגע בטעימות של המזון?

אם זה בסדר, אפשר בבקשה לראות תמונות לדוגמה של קופסאות האחסון שאתם שמים במקרר? פשוט תוהה באיזה גודל קופסאות מדובר - ואם זה פשוט קופסאות הפלסטיק הנפוצות הללו לאחסון מזון.

חוץ מחרקים ופתיחה על ידי החתול עצמו, ממה שידעתי עד כה החשש המרכזי במזון יבש שלא מאוחסן בצורה טובה הוא החמצון, ומה זה עושה לטריות (כמו שנכתב בהמשך השרשור). פחות קישרתי את זה לחיידקים - בצורה היבשה הזו של המזון, במיוחד האיכותי. אך נראה שממה שאת יודעת, זה לא פחות פקטור באיחסון המזון. גם זה סיקרן אותי. כי בוודאי שאני יודעת על הריקולים הרבים שהיו בעבר לחברות ייצור מזון חיות המחמד, בגלל זיהומים שונים, בהם חיידקים. אך המצבים האלה קשורים לזיהום עוד משלבי הייצור, ולפני. והם אירועים מבודדים (או כך חלק מהחברות יקוו שנחשוב). אז לפי ידיעתכם חיידקים/סיכון מחיידקים במזון היבש זה גורם שהוא קבוע יותר בתמונה הכללית, מעבר לריקולים?

למשל, חשבתי שסיכון מחיידקים זה משהו שיותר רלוונטי לבחירה בתזונה מסוג raw, ושעדיין חלק מהדוגלים בה גורסים שזה לא כזה גורם סיכון גדול לחתולים - זיהום מחיידקים כמו סלמונלה... בגלל ההיסטוריה שלהם כקרניבורים. אבל באמת אין לי שמץ מושג, וזה אוף טופיק (ולא מתכוונת או יכולה להשתמש בתזוונה הזו בעתיד הנראה לעין).

משהו שנראה חשוב להעמיק בו ולהבין, בשביל אחסון אפקטיבי של המזון.

שוב תודה.
לא צריך לחמם את האוכל היבש - כן את הרטוב - הם לא אוכלים הרבה, רק מנשנשים, והשאר מגיע לטמפרטורת החדר בעצמו.
מצורפת תמונה של קופסת אכסון, אחת למעלה ומגרה מלאה בהן.
אם המזון באמת מתקלקל - החתולים לא יאכלו ממנו, כאשר הם רגילים למזון מסוים הם הופכים בררניים ולא אוכלים ממנו כשהוא מתקלקל, יש להם סטנדרטים משלהם.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20221023_165044B.jpg
    IMG_20221023_165044B.jpg
    KB 91.9 · צפיות: 5

גורדיאן-II

Active member
בדיוק מה שאלישבע כתבה.
יש לי 2 חתולים.
אני קונה שק אוריג'ן 17 ק"ג, מחלק את הרוב לקופסאות פלסטיק אטומות (כדי שיהיה נוח יותר לטפל בזה) ואת השאר משאיר בשק המקורי, ואת הכל מחזיק במקרר, כך יש סיכוי גבוה יותר שהטריות תישמר היטב. בנוסף יש לי מיכל קטן יחסית (200 גרם) אותו אני ממלא מהשק או מהקופסאות, ובו אני משתמש כדי למלא את צלחות האוכל של החתולים, כך אני לא צריך להתעסק הרבה עם השק או הקופסאות הגדולות יותר.
בנוסף יש לי מיכל בו אני מחזיק אוכל לחתולי רחוב, שמתכלה הרבה יותר מהר מהאוכל האיכותי. זה מיכל 47 ליטר שעלה 100 ש"ח, מצורפות תמונות, כך שהמיכל שמצאת לא רע מבחינת היחס נפח/מחיר.
זה מתאים לי, כי במקרר שלי יש מקום לכל זה, אם המקרר שלך עמוס אין לך ברירה אלא לקנות אריזות קטנות יותר של אוכל, לשמור מה שיותר בתוך המקרר ואת השאר
להשאיר בחוץ בידיעה שבלי קירור הטריות הולכת לאיבוד מהר מאוד, ובטח בחום של הקיץ.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20221017_2005292.jpg
    IMG_20221017_2005292.jpg
    KB 54.6 · צפיות: 6
  • IMG_20221017_2004032.jpg
    IMG_20221017_2004032.jpg
    KB 52.6 · צפיות: 6
למיטב ידיעתי חשוב להגן על האוכל (אחרי פתיחת האריזה המקורית) מחמצן ומהתייבשות. כלומר צריך אריזה הרמטית. לדעתי רוב הקופסאות לא באמת אוטמות הרמטית, לכן מעדיף לסגור באריזת ואקום, או לפחות בשקיות זיפ-לוק. חשוב לחלק את האוכל לכמה אריזות "קטנות" (שבועיות?), כדי להמנע מפתיחה וסגירה, שמקלקלות את כל עניין ההרמטיות.
ממליץ בחום על קניית מכשיר אריזה בואקום. מאוווד שימושי למגוון צרכים ביתיים. למשל - אריזה חסכונית במקום לצורך הקפאה, וגם מונע כוויות קור בהקפאה. אפשר לקנות באליאקספרס בגרושים, או במאות שקלים בודדות בארץ.
 
למעלה