מיכל שלום! יש לי שאלה לגבי קונג פו

ayala sh

New member
מיכל שלום! יש לי שאלה לגבי קונג פו

או יותר נכון, היכולת של אמנות לחימה לשנות תכונה/ תכונות אופי שאתה מעוניין לשנות. יש לי איזושהיא תכונה/דרך התנהגות שכבר די הרבה זמן אני מעוניינת לשנות ולא מצליחה לעשות זאת. במסגרת הניסיון שלי כן להשתנות ניסיתי את הטכניקה של השיחזור, במסגרתה כן הגעתי לכל מיני תובנות שמאוד עזרו לי, אבל את התכונה הספציפית הזו לא הצלחתי לשנות או שלא הגעתי לסיבותיה. את התכונה אני יכולה רק להגדיר כאיזושהוא חוסר אסרטיביות, חוסר ביטחון, שצץ בכל מני סיטואציות, במפגשים עם אנשים, לאו דווקא עם אנשים תוקפניים/סמכותיים. מצד הגעתי למסקנה שאולי אני פשוט צריכה לקבל את זה, שכך אני ואין מה לעשות. הרעיון הנוסף שחשבתי עליו שאולי באמת, אמנות לחימה כלשהיא, יכולה לעזור. מהנסיון שלך, קונג פו יכול לשנות? האם זה קרה גם לך? והצד השני, כלומר החשש שלי, זה לא הופך אותך לבן-אדם אלים? כוחני?

אומנות לחימה ../images/Emo13.gif

לדעתי זה אכן יכול מאוד לעזור בכלל אומנות לחימה לדעתי זה דבר מופלא שיכול מאוד לתרום לשינוי החיים והבריאות. אצלי זה חיזק את ההערכה העצמית, הביטחון, הריכוז, הבריאות, המודעות, כמעט כל דבר אפשרי, חד משמעית אותי זה עשה לאדם שקול יותר, אוהב יותר, שליו ורגוע יותר, מאותו אדם עצבני מתוח וחמום מח שהייתי פעם. כשאתה לומד לנטרל אדם אחר אתה גם לומד לרפא אותו, ככל שתצליח לרפא אותו סביר שלא תגיע למצב בכלל שתהיה אפשרות למצב שבו ידרש ממך לנטרל אותו וזה כולל גם את עצמך. אצלי אומנות הלחימה גם פיתחה את השליטה העצמית בצורה כ"כ טובה שהיא הביאה אותי לקחת אחריות גדולה יותר מבעבר על כל ההתנהלות שלי, כך שמראש בחרתי ללכת בדרך אוהבת יותר במקום כוחנית יותר. בכל אחד מאיתנו קיימים צדדים אפלים ואלימים ולדעתי אומנות הלחימה נותנת לך כלים כדי להתמודד ולרפא ולקבל את הצדדים האלה שבך, ולא לעשות בהם שימוש לרעה או בידע שאתה רוכש. אכן מפתחת גם אסרטיביות, עמידה על שלך, ביטחון נוכחות, אומנות הלחימה איך שאני רואה אותה נועדה קודם כל כדי לעזור לך להתמודד עם הצדדים שבך, סוג של לחימה פנימית, אחרי הכל אנחנו יוצרים ואחראים על המציאות שלנו. עוד צד זה שזה מלמד אותך כ"כ הרבה על התמודדות עם עצמך האגו שלך, יצר השיפוט והביקורת, פחדים, ומחזק אותך מכל בחינה אפשרית, אהההה וזה גם מאוד כיף ללמוד את זה. ברגע שאנחנו לומדים ומעצימים את עצמנו לטובה ומכניסים אהבה קבלה ואחריות לחיינו כך גם המציאות שלנו משתנה לטובה יותר.

הי איילה ../images/Emo13.gif

רק משהו טכני: להבא נראה לי שעדיף למען את ההודעה לכולם. אם זה מופנה רק אל אדם מסויים וספציפי, עדיף לשלוח את זה במסרים
לגבי מה ששאלת: אני לא יודעת אם לימודי אמנות לחימה יעזרו לך לשנות את התכונה שכתבת עליה. זה תלוי במגוון גורמים - בעבודה שתעשי עם עצמך, במקום הלימודים, ברצון שלך להשתנות, בדברים אחרים שיקרו וכדומה. יש כל כך הרבה כלים כיום שיכולים לאפשר שינוי (חוגים, מדריכים, לימודים, טכניקות). את יכולה ללכת על מה שמרגיש לך אינטואיטיבית שיעזור לך לשנות את התכונה הזאת. באופן אישי, לימודי הקונג-פו שלי עזרו לי להשתנות
אותי הלימודים לא הפכו לאדם אלים. אלא להיפך. אבל אני לא יודעת איזה השפעות יש ללימודי אמנויות לחימה עלייך. זה מאד אישי ותלוי בהרבה גורמים (היכן את לומדת, איך את לומדת, מה הרקע שלך, וכדומה).

ayala sh

New member
תודה רבה על התשובות ../images/Emo39.gif

אני אחשוב על מה שאמרתם. עדיין לא התחלתי ללמוד קונג פו או אמנות לחימה אחרת, אבל אני חושבת על זה. נראה לי שאנסה את הנתיב הזה, אבל בלי איזושהם ציפיות מוגזמות או משהו כזה. תודה

את יכולה ללכת לשיעורי נסיון בכמה

מקומות ובאמת מבלי לצפות. אגב, שיעורי הנסיון בבתי ספר לאומנויות לחימה הם לרוב בחינם.

jedi

New member
התשובה שלי

קחי בחשבון שיש המון אומנויות לחימה, והן מאוד מאוד שונות אחת מהשנייה. כל תשובה שאני אתן לך לגבי "אומנויות לחימה" תהיה נכונה רק לחלק מהן. כלומר, יש אומנויות שיעזרו, ויש כאלה שלא. יש כאלה שמעודדות כוחניות, ויש כאלה שלא. זה מאוד תלוי באומנות, ועוד יותר מזה, במורה הספציפי. בנוסף, אפשר להשיג ביטחון עצמי מוגבר בעוד המון דרכים. למשל, מטפל טוב יכול לעזור בזה (ושוב, יש מטפלים טובים ומטפלים גרועים, אי אפשר להגיד עליהם משהו כללי). אולי כדאי לשאול גם בפורומים של אומנויות לחימה.

ayala sh

New member
הרבה אנשים שראיתי, שמתאמנים

באומנויות לחימה: אם זה קונג פו/טאי צי/מעברים קסומים, נראה (לפחות ע"פ החוץ) שיש להם סוג של איזון שהייתי מאוד רוצה שיהיה לי. איזשהוא ביטחון עצמי שהוא לא שחצנות/יהירות. מבחינתי להגביר אסרטיביות דרך פעילות גופנית כזו או אחרת נראה לי יותר קל מאשר דרכים אחרות. למרות שברור לי שהעבודה לא תסתיים רק בזה. הזכרת דרך אחרת, שהיא ללכת לאיזשהוא מטפל, ובכן מבחינתי זה ממש לא רלוונטי, כי אני לא סומכת על מסגרת כזו. משום מה.

אכן פעילות מבורכת ../images/Emo13.gif

למה את לא סומכת על מסגרת כזו
אם אפשר לשאול, אני חושב שיש זרמים בשיטות הטיפול שיכולים להביא אותך למקומות מופלאים של ריפוי ומודעות חדשים שלא הכרת. מלבד העובדה שזה כיף ללמוד על עצמך דרך כך המון דברים חדשים.

ayala sh

New member
שני צדדים למטבע../images/Emo8.gif

אם אתה פוגש מטפל שאתה סומך עליו, ומתחבר אליו, סבבה, זה יכול להיות נהדר. אבל זה לא תמיד קורה. ובכל מקרה זה יכול ליצור איזושהיא תלות בגורם חיצוני שייתן לך תשובות במקום שאתה תמצא את התשובות בעצמך, וזה מבחינתי מנוגד לתהליך החיפוש שאני נמצאת בו כעת.

אשכר

New member
למה את צריכה לסמוך על מסגרת כזאת?

אני חושב שזאת טעות גדולה לסמוך על מסגרת כזאת או אחרת, או על מורה כזה או אחר. להפך. אולי תנסי לפקפק בכל דבר שהוא/הם אומרים לך, ולבחון כל הצעה/המלצה/הנחיה. לבדוק למה, להעריך מה זה יעשה לך, לחוש את התוצאות, וללכת בדרך ה"נכונה" מבחינתך. אם תעשי את זה כהלכה, זה יכול להביא לך בסופו של דבר סוג של איזון. איזשהו ביטחון עצמי שהוא לא שחצנות או יהירות.

למעלה