מילא רוט ביר, או השיטה האימפראלית ולא המטרית

KallaGLP

New member
יש כל מיני וריאציות.

אצלנו המקום מוגדר כעיר לכל דבר, ומדובר גם ב-master-planned community, אך זו עיר קטנה של 15 אלף תושבים, האווירה יותר כפרית והמגרשים, לפחות באזור שלנו, הם כשליש אקר בממוצע, שזה די גדול. אבל זה בכל זאת ממש לא כמו acreage properties, שזה באמת אופייני יותר לישובים ממש כפריים שגם מתפרנסים מחקלאות או להבדיל בשכונות יוקרה של מיליונרים. מצד אחד יש לנו באמת יופי של שטח לכל צורך ועניין, אבל עדיין בתי השכנים קרובים אלינו כי המגרשים אינם מתפרשים לצדדים, ויש גם בתים משני צדי הרחוב, כך שממש לא חסרים בתים ברחוב שלנו, ומדובר גם במשפחות עם לפחות 2-3 ילדים, כי כל הבתים גדולים ומיועדים למשפחות גדולות, וכמעט בכל הבתים יש לפחות כלב אחד או שניים. כך שאמנם ברור שהתנועה רחוקה מלהיות כמו במנהטן, אך לא חסרים משתמשים ברחוב. יותר מזה, הרחובות בכוונה מתוכננים כך שדווקא הולכי רגל ייהנו מהם, ותאורת לילה זה הדבר היחיד שחסר.

KallaGLP

New member
למזלנו שיעורי הפשיעה אצלנו אפסיים, לפחות נכון להיום.

הישוב נחשב לאחד הבטוחים ביותר בסטייט, למזלנו. אבל אני בהחלט מסכימה שכעקרון תאורה מוסיפה לתחושת הבטחון וגם יכולה לעתים למנוע מעשי פשע פוטנציאליים.

מילא רוט ביר, או השיטה האימפראלית ולא המטרית

מה שאני לא מצליח להבין זה איך זה שכבר יומיים יורד שלג, גם כשאין ממש עננים, והתחזית אפילו לא אומרת שיש flurries. שלא לדבר על זה שהתחזית, כולל של accuweather משתנה כל הזמן.
פשוט לאף אחד לא אכפת, כל עוד זה לא ממש נערם. אני עדיין זוכר חורף בישראל, שאם מתישהו יורד ברד, אז זה יעלה בכל שיחה באותו יום.
בקושי אמצע נובמבר ואנחנו כבר שבוע סביב הקיפאון ביום ומתחתיו בלילות. אני מחכה לפעם הראשונה שאפספס קרח על המדרגות, או בדרך לגאראז׳. אני יודע איפה השלולית הקבועה, ולכן הגיוני שאחליק עליה, כי מרפי.

(הסיפור הזה של flurries, כנראה מטריד אותי יותר, כחלק מצפיית בינג׳ בשתי העונות של stranger things, כי לא באמת אכפת לי מהשלג הזה. שלא לדבר על זה שאחרי החשיכה כמעט ואין אצלנו תאורת רחוב, וזה ממש כמו בסרטי אימה זולים של ״אדיוט*, חושך מצרים! אל תסתובב שם, לא ראית סרטי אימה זולים?״)

* ביחוד אם אתה אבא טרי/ מתכוון להציע נישואין/ סיפרת בסצינה הקודמת על תכניות לחופשה הקרובה

Boston Guy

New member
אני כבר יוצא לטיול הלילה של הכלב עם פנס ראש

לפני שבוע עברתי ל MODE חורף - הכלב לובש את הקולר המואר שלו,
ואני עם כפפות, כובע ופנס ראש.

השרשראות לנעליים (קרמפונים) ומגפי השלג כבר מוכנים בכניסה לבית - עוד לא צריך אותם כאן, אבל או-טו-טו. ויש ארגז טרי של TOE WARMERS כימיים שאישתי כבר התחילה להתחרע עליהם, למרות שלדעתי זה ממש מוקדם לחגיגה הזאת.

ולמרות האתגר עם הכלב העכשווי (שכפות הרגליים שלו הן ענקיות יחסית לכלב הקודם) - אירגנו לו כבר "נעליים" כך שלא ישרוף לו בכפות הרגליים כשיתחילו להמליח כאן את המדרכות.

iris mom of two

New member
צפיית בינג' בStranger things?

אני לא הייתי מצליחה לשון!
&nbsp
תאורת רחוב? מה זה? מי שמע על זה בכלל? מדרכות? למה שיהיו כאלו? בעלי חוזר מהרכבת עם פנס ראש ופנס מהבהב על הגב.
&nbsp
שלג זהיפה, אבל אין עדיין. ואני מקפידה שהטיול עם הכלב יהיה לפני החשיכה, ייתרון של לא לעבוד. אבל זה אומר שחייבים לצאת לפני 2 כי חייבים לסיים את הטיול ביער לפני 4:30 ולפני שה Coyote יוצאים

Midriff

New member
לא יודעת למה

אבל לדעתי weather.com יותר מדוייק מה- Accuweather בד"כ התחזיות די טובות ומדוייקות ברמת השעה (כמובן שהיו כבר מקרים של 10% סיכוי לגשם וגשם סוחף לשעות).
ואכן כל עוד השלג לא נשאר זה נחמד אבל לא שום דבר מעבר לזה.

KallaGLP

New member
הסיפור עם תאורת רחוב בארה"ב זה באמת מדהים.

הרי כל כך בקלות אפשר ליפול ולשבור משהו. מעבר לזה שזה לא נעים, זו גם סכנת נפשות, אך בכל כך הרבה מקומות אין תאורת רחוב כלל או לפחות תאורה מספיקה, וממה שדיברתי עם אמריקאים הם רוצים את זה ככה. שלא יהיה זיהום אור, חלילה.

Boston Guy

New member
אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה.

רוצה תאורת רחוב? בשביל זה צריך לגור בתוך עיר צפופה, שבה יש תנועה רגלית תדירה של אנשים ברחובות.
בסאברבייה (שלא לדבר על RURAL) אין הצדקה אמיתית להשקיע בתשתית לתאורת רחובות ולשלם את חשבונות החשמל על הפעלה שלה וחשבונות התחזוקה שלה. בין כה וכה ב 95% מהזמן אין נפש חיה ברחוב בלילה.
בסופו של דבר - מי שמשלם את החשבונות של תאורת הרחוב אלו התושבים. וכדי לתת לך "תאורת רחוב מספיקה" בסאברב של בתים פרטיים שכל אחד מהם יושב על אייקר (פלוס או מינוס) - כל בעל בית יצטרך לשלם, במיסי הארנונה שלו, על שני פנסי רחוב או אפילו יותר.
הסיבה האמיתית שהאמריקאים לא רוצים יותר תאורת רחוב היא לא זיהום האור - היא דילול הכיס...

KallaGLP

New member
אקר זה שטח ענק. הרחובות שאני מדברת עליהם

לרוב הרבה יותר צפופים מזה, ונמצאים במה שבהחלט מוגדר לפחות רשמית כשטח עירוני (וגם כל התשתיות האחרות הן ברמה עירונית), וגם אם המגרש די גדול, הוא הולך מהבית אחורה ולא לצדדים, כלומר הבתים השכנים קרובים.
ברור שיש גם שיקול כלכלי, אך השכנה שלי, למשל, אמרה שהיא אוהבת להירדם כשהיא מסתכלת על הכוכבים בשמיים ולכן "זיהום אור", כפי שהיא מכנה זאת, מפריע לה. אפשר לא להאמין לה, אך זה מה שהיא אמרה. ושמעתי את זה מעוד אמריקאים, וכאלה שמשקיעים הרבה כסף בדברים אחרים שקשורים לאיכות חיים בסביבת מגוריהם.

KallaGLP

New member
ואגב - מילא, אולי לא צריך פנסי רחוב שילדקו בקיץ

כי מחשיך מאוחר וגם לא באמצע הלילה בחורף. אבל אפשר לתכנן שיידלקו בחורף עם רדת החשכה וידלקו עד 21:00 או 22:00 בלילה, נגיד, שאז באמת מרבית האנשים סיימו את הסידורים והטיולים עם הכלבים והילדים חזרו הביתה מחוגים ומחברים. אבל שבחורף החל מ-17:30 והלאה, שאלה בהחלט עדיין שעות פעילות רגילות לגמרי, כולל פעילות ילדים, יהיה חושך מצרים? לא הגיוני ולא בטיחותי בכלל.

iris mom of two

New member
אפשר לעשות תאורת רחוב בעלות אפסית

יש לי כמה נורות כאלו בחנייה, מופעלות על ידי סוללרי. כל מה שצריך לעשות זה להתקין אותם והם יפעלו מעצמם רוב הזמן. זה לא העניין.
זהום האור הוא אמיתי. כמי שהיתה לה מנורת רחוב תקועה בחלון של חדר השינה, ולכן היתה צריכה או לסבול מחום, או לסבול מהאור (לא היה לנו מיזוג באותו בית) אני לגמרי מבינה את המתנגדים.
כמי שגרה ברחוב צדדי ושמחה שמנורת הרחוב היתה ליד הבית של השכנים, רק לגלות שהשכנים היו הרבה יותר יצירתיים ממני ושברו את הנורה כל יומיים כדי שלא תאיר בתוך חדר השינה שלהם...
כמי שגרה בשכונה מוחשכת לחלוטין ונהנית מזה, ולא, לא איכפת לי לשלם. אני דווקא רוצה לשלם על תאורת רחוב לרחוב מחוץ השכונה, ולמדרכות שם היות ואותו רחוב מוביל לתחנת הרכבת...

KallaGLP

New member
יש לנו מספיק מרחק בין הבית לרחוב

בשביל שתאורת רחוב שאינה ברמה של תאורה של מגרש כדורגל לא תעיר לאף אחד בחלון של חדר השינה. ככה שלפחות אצלנו זה לחלוטין לא תופס. בהחלט אפשר למצוא פתרון שלא יכביד על איש אם באמת רוצים.

placid1

New member
מעניין שטרם קרה המקרה

של תושב המקום שתבע את הרשות המקומית על חבלה שיכולה היתה להימנע אילו היתה תאורה מתאימה ברחוב. נראה לי רעיון מצוין לסטארט אפ :)

לשמחתי אין לנו בעיה כזאת, אבל לא ברור למה אנשי זיהום האור מתנגדים לתאורה עד שעה עשר בערב למשל.

KallaGLP

New member
אכן, ואני בכל מקרה לא רואה למה שתהיה בעיה של זיהום אור.

הבתים ברחוב שלנו כולם בעלי מדשאה בחזית הבית שמפרידה בין הבית לרחוב. נכון שרוב שטח החצר נמצא מאחורי הבית, אך יש מספיק שטח גם מקדימה כדי שהפנסים לא יהיו צמודים לחלונות הבתים. פשוט מעבר לבינתי כל העניין הזה.

KallaGLP

New member
אגב, אותה בעיה הייתה לנו בקליפורניה.

שם אמנם היה מדובר בעיר שמבחינת כמות התושבים הייתה גדולה יותר מחיפה, אך גרנו ברחוב צדדי הגובל בשמורת טבע, והמגרשים היו בגודל של חצי אקר בממוצע, והבתים היו רק בצד אחד של הרחוב ובצד שני רעו פרות וסוסים ובהמשך היה יער. אבל בכל זאת היו כמה וכמה בתים לאורך הרחוב והכביש שעבר שם היה צר ובמצב פשוט מזעזע, ללא מדרכות כמובן, והיה גם צריך לצאת לטיול ערב עם הכלב ובלילה זה היה די לא נעים. מעבר לזה, שמתי לב שגם ברחובות עם בנייה צפופה יותר לא הייתה תאורת רחוב, אלא אם מדובר ממש במרכז העיר. מבחינתי זה פשוט חלם.

John the Savage

New member
זכור במעומעם עדיין הדבר הזה שנקרא flurries

מהתקופה בה גרתי בחוף המזרחי. ביחד עם קללות אחרות כגון wintry mix, slush, sleet, freezing rain, black ice וכיוצא בזה. לא ממש מתגעגע. שלג טרי זה כיף, אבל תוך כמה שעות זה כבר מפסיק להיות כיף.

עד לא מזמן חייתי בערים גדולות, אז תאורת רחוב לא חסרה לנו. אבל עכשיו אנחנו חווים את זה לאחר שעברנו לעיר קטנה באזור פחות מרכזי. דווקא יש אצלינו מדרכות והרבה אנשים הולכים כאן ברחוב בשעות היום, בייחוד מכיוון שזה ממש קרוב לאוניברסיטה. אבל בפעם הראשונה שנסעתי חזרה הביתה בשעות החשיכה זה נראה פתאום ממש מוזר להגיע הביתה כשהכל כל-כך חשוך.

ומצד שני, כשגרתי באוקלנד, היתה לנו תאורת רחוב ישר אל תוך חדר השינה, והאור מהשכנים נכנס לחלונות האחרים. כמה שלא ניסינו לאטום את החלונות עם וילונות חוסמי-אור וכו', עדיין נשאר אור בחדר השינה בלילה. לזה אני לא מתגעגע ...

למעלה