מילא שהבלוגיה מוצפת בפוסטים על רוטב פסטה

מילא שהבלוגיה מוצפת בפוסטים על רוטב פסטה

כמות הבלוגים הפרסומיים כאן עוברת כל גבול. לתשומת לבך בצלאל: כרגע בעמוד הבלוגיה: פרסומת לביטוח רכב http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1439167 פרסומת לגן אירועים http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1439132 פרסומת לאוכל לבעל"ח http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1439128 והעלמת ורידים ברגליים http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1439121 ולמה יש לי תחושה שזה אותו אדם?

Bezalel P

New member
אני לא יודע מי זה ואם זה אותו אדם

אבל כרגע אני לא רואה בפעילות של הבלוגים האלה משהו בעייתי באופן מיוחד.

צודק , זה ממש לא בעייתי

שכרגע מרוחים בעמוד הבלוגיה הקטנת חזה, מי כסף, theeth, ניתוחים פלסטיים1, אנשי מקצוע ושוק ההון1. שישה בלוגים פרסומיים בעמוד הבלוגיה וזה לא בעייתי. הבנתי.

Bezalel P

New member
יש רשימה של עדכונים שוטפים בבלוגים

אנחנו הרי לא מקדמים את הבלוגים האלה בכוונה, נכון?

Kelevra

New member
אין שום קשר

אין שום פסול בבלוגים של סלבריטאים או בבלוגים פרסומיים, כשהם עקביים ומשמשים כפלטפורמה רב פעמית. יש הרבה מאוד בעייתיות בבלוגים וניקים חד פעמיים. בצורה הכי פשוטה, אתם מפסידים לשיטה. הרעיון לפתוח עשרות בלוגים פרסומיים ביום כדי להשיג משבצת בעמוד הראשי של הבלוגיה הוא רעיון שמסכן בצורה ממשית רשת חברתית, בעיקר כי לכל בלוג כזה נפתח גם ניק. הבלוג והניק שניהם חד פעמיים. לפני שתספיקו להבין מה קרה יספיק בלוג פרסומי להחזיק רק חצי יום במשבצת והמפרסמים הפיראטיים יאלצו לפתוח כל אחד את אותו בלוג כמה פעמים ביום. זה תהליך שמדרדר את עצמו והסוף גרוע. השלב הבא הוא "בוטים" פרסומיים שיכילו עשרות, מאות או אלפי ניקים, תלוי לאן תקח אותם האבולוציה שלהם. מבטיח לך שעם אלף ניקים כל בוט יכול להשתלט מהר מאוד על חלון ההיטים למשל של כל קטגוריה. כמו תמיד, הילד של השכנה ייצר בוט כזה לצימר שלה בעשר דקות עבודה. לבלוגים אמיתיים לא יהיה שום סיכוי. ניקים מתים ובלוגים חד פעמיים מזיקים בצורה משמעותית לרשת חברתית, מעבר לבעיה התדמיתית. ברגע שתאפשרו למפרסמים להשתלט על חלונות הבלוגיה שלכם, תמחקו לחלוטין כל חשיפה לבלוגרים רגילים. שימור ומשיכת בלוגרים הוא בסיס לבלוגיה בת-קיימא והבסיס הזה עומד להיעלם בדרך הזו. זה איום אמיתי שאם לא תתחילו להתייחס אליו היום, הוא יכול בהחלט להחריב את מה שנשאר מהבלוגיה. התיחסות היום לאיומים של המחר זה חזון, לא פרנויה. נכון להיום, תפוז מפגר מאוד בלהתאים את עצמו לקצב של המציאות הוירטואלית והטכנולוגית. אין שום בעיה טכנית לסנן מפרסמים וגם להגיש נגדם תלונה במשטרה במידת הצורך. זה לא מסובך כמו שזה נדמה וזה השירות שאתם צריכים לתת לעצמכם כדי לשרוד. אין שום יתרון לבלוגיה כפלטפורמה על פני מתחרים. בסופו של חשבון כולם נותנים כלים לבלוג. היתרון היחיד שלה, גם אחרי שתשנו את הממשק, יהיה החיבור שלה לרשת חברתית מוצלחת. אם תשבו באדישות, תמשכו בכתפיים ולא תעשו כלום - מערכת אחרת תהפוך לאלטרנטיבה טובה יותר.

Bezalel P

New member
הבלוגיה עומדת להשתנות

גם העמוד הראשי והקידומים. בינתיים אנחנו לא מדברים על בוטים והצפות היסטריות, אלא על אנשים שעושים שימוש סביר למדי בפלטפורמה. אם יש מישהו שמציף בצורה חריגה את העדכונים, הפנו אותי אליו ואני אטפל בו. אני מבין מה שאתה אומר, אבל אני חושב שאתה לוקח את הדברים קצת רחוק מדי. פתיחת בלוג מסחרי היא בינתיים לא עבירה על חוקי המדינה.

goldy

New member
אופן הבנתי את דבריו של בצלאל

"זה בסדר להציף אים ההצפה יוצרת עוד מילות חיפוש שסטטיסטית מביאות עוד הקלקות ועוד פעולות בעיקבות הקלקות".

goldy

New member
סיפור קצר../images/Emo63.gif

פעם, כשאתר הבית שלי היה אתר אחר, נהגתי לכתוב הודעות ארוכות ומושקעות. הבעיה: מתישהו הן היו הולכות לאיבוד בארכיון שגם לא היה נשמר - כלומר הודעה מושקעת הייתה בסופו של דבר אובדת לנצח. כשפניתי למנהלת הפורומים באותו אתר היא כתבה לי "אני מצטערת אבל אין לי איפה לאכסן את ההודעות". מתישהו הגעתי למסקנה שעצם זה שאנשים כותבים יוצר יותר מילות חיפוש ממה שצוות הניהול של האתר מסוגל להמציא. מילות חיפוש אלו מביאות כניסות שמביאות מפרסמים. צוות האתר רוצה לעודד מכירת פרסומות באמצעות 'בלוגים' שישמרו את ההודעות המושקעות, וכן כל אמצעי אחר שהוא שיצור עוד מילות חיפוש ("טוויטר" זאת יופי של דוגמא). אני מניח שזאת גם אחת הסיבות מדוע תפוז לא מוחקים שמות משתמש אלא מעודדים להרשם מחדש ו-או חוסמים מכל האתר. מכל 1000 כניסות לפחות עשירית גם ילחצו. מכל 100 לוחצים לפחות עשר יבצעו פעולה. מתוך עשר שיבצעו פעולה לפחות עשירית, אחד, גם יזמין את המוצר \ שירות בפועל. כך שכל עוד אנשים לא *ממש* מתלוננים אזי תפוז, בתור אתר שמעדיף קודם כמות, ישמח לתוכן רב ככל האפשר ומשתמשים "חד-פעמיים" ככל האפשר, העיקר שהמפרסמים ידעו שמשתלם לפרסם בתפוז.

דנטל

New member
זו ממש לא הסיבה שלא מוחקים יוזרים

הרעיון המקורי (אולי במרוצת השנים התווספו סיבות) היה לא ליצור בלבול ובכך אולי לעשות עוול. למשל, גולש בשם מסוים עשה טרור בפורום מסוים ומחקו את היוזר שלו ואחרי כמה זמן יגיע גולש תמים שבחר במקרה באותו ניק ויתנגחו בו כי יחשבו שהוא הטרול מפעם. יש עוד הרבה דוגמאות אפשריות לבלבול מיותר שנחסך מהגולשים כשתפוז החליטו שלא מוחקים יוזרים (ופעם אחת הם עשו את הטעות הזו).

suki da yo

New member
אני מסכימה עם טל

גם אני הייתי מרגישה יותר טוב בלי בלוגי הפרסום האלה, אבל לא הבנתי איך קראת את התגובה של בצי. בכל מקרה, היות ותפוז נותנים מוצרים לבדיקה וביקורת, שזה פרסומת לכל דבר, אין להם דרך מעשית לעשות את ההפרדה, אני מניחה, כך שבין הכל ללא כלום, הם הולכים על הכל.

לבלוגים הרציניים אין חשיפה

ואני רואה את הבלוג שלי בהחלט כרציני (תקן אותי אם אני טועה) הבלוג הוא בנושאי אקטואליה ואפילו בבלוגיה בקטגוריית אקטואליה אי אפשר למצוא אותו אבל כל מיני בלוגים שאין להם שום קשר לאקטואליה - ממש ממלאים את הקטגוריה הזו. ובכלל - לצערי הרב - אני מרגישה שמחוסר ידע איך לקדם את הבלוג אני לא מצליחה להגיע לקהל רחב שאני משוכנעת שהוא מתעניין פוטנציאלי. למען האמת - אני מתחילה להתיאש מ"תפוז"

goldy

New member
נסי לחפש בלוגים שכאלה בעצמך

ולהקים טבעת פרטית. התחשבי התחשבות גדולה במגיבים, למרות זאת המילה האחרונה היא שלך. אם ההית מחפשת בגוגל את הנושאים בהם בלוגך עוסק, מה ההית כותבת? הכניסי מילים אלו לרשומות.

wranger

New member
איך לקדם את הבלוג?

קודם כל, לרשימת טיפים שמתפרסמת כאן מעת לעת (ואולי כבר עלעלת בה, אבל תמיד טוב להציץ שוב) - הקליקי כאן. וכמה דגשים - - תמיד טוב לפרסם את עצמך בשרשור "כדאי לקרוא בבלוגיה" של אותו תאריך. - יצאה לך רשומה מצוינת, נהדרת, אפילו יותר מבדרך כלל? מסר אישי לבצלאל יכול לעזור (אבל לא מבטיח קידום, כן?). - פתחי קשרים עם בלוגרים אחרים. הגיבי בבלוגים של אחרים - לא תגובות חסרות תוכן ומעצבנות כגון "בלוג יפה מוזמן לשלי!!!11", חלילה, אלא תגובות כנות ואמיתיות של מי שקראה את הרשומה והתייחסה לתוכן. בלוגרים נוהגים להעריך תגובות כאלה, ובאים לבקר אצלך, ועם הזמן נבנה קשר כזה שיכול גם להביא לך כניסות, תגובות וקישורים שמובילים אליך ממקומות אחרים. אגב, אל תגבילי את עצמך לבלוגים שרלוונטיים לנושא הבלוג שלך - הציצי גם בבלוגים בנושאי שירה, מתכונים, לא יודע מה. - סבלנות. דברים כאלה לוקחים זמן. אל תמהרי להתייאש מתפוז...

Bezalel P

New member
כפי שאמרתי, הבלוגיה עומדת להשתנות

גם הקטגוריות ישתנו, ובהתאם גם החלוקה של הבלוגים ביניהן. למשל, כיום כל בלוג מחויב להשתייך לשלוש קטגוריות, והרבה מאוד בוחרים ב"אקטואליה" כאחת מהן בהעדר אופציה טובה יותר. בבלוגיה החדשה תהייה חובה לבחור רק קטגוריה אחת, ולכן הבלוגים שייראו באותה קטגוריה יהיו באמת שייכים לה.

wranger

New member
כן, אף פעם לא הבנתי למה שלוש קטגוריות

הבלוג שלי מתאים לקטגוריה אחת בלבד, והייתי חייב לבחור עוד שתיים. בלית ברירה הלכתי על "עד 18" ו"18+", כדי לכסות את כל טווח הגילאים...

goldy

New member
רק אחת?!

"על החיים ומה שמסביב" נראה לי כללי מידיי, כנ"ל "אקטואליה". תהיה אפשרות לתתי-נושאים?

Bezalel P

New member
רשימת הקטגוריות עצמה גם כן תתעדכן

תהייה חייב לבחור אחת, ותוכל - אם תרצה - לבחור עוד שתיים משניות.

Kelevra

New member
מה שמטריד

הוא לא המצאות של בלוגים פרסומיים אלא של בלוגים פרסומיים חד פעמיים. זה בסדר גמור לפתוח בלוג שיפרסם משהו, עם כל כמה שזה מרגיז גולשים, כל עוד זה בקנה אחד עם המדיניות שלכם. זה ממש לא בסדר לפתוח ניק ובלוג חדשים אך ורק כדי לתפוס משבצת פרסום של כמה שעות בעמוד הבלוגיה. כשהפרסום הזה נגמר הניק והבלוג ננטשים ונפתחים חדשים לאותה מטרה. כשאתה מוצא קבוצה של ניקים שנקראת "צימרים1" - "צימרים63" שלכל ניק כזה בלוג עם אותו פוסט בדיוק - זו שיטה וזו גם בעיה. במקום לשלם ל"תפוז" עבור באנר מעצבן שנוכל לחסום בעזרת אדבלוק פלוס (ותודה לסוקי שהביאתנו עד הלום) - אינטרס משותף לנו ולכם - המפרסמים הפיראטיים מפרסמים בחינם על חשבונכם ועל חשבוננו, כי ההפסד שלכם בכסף הוא הפסד שלנו באיכות. כל שקל שתפוז לא מרוויחים בדרך קונבנציונאלית זה שקל שתתפתו להרוויח ע"י פרסומות אגרסיביות וטורדניות במיוחד, וזה תקציב פיתוח והשקעה שלא תזכו בו. מעבר לזה, כל בלוג פרסומי שנועד בעצם להשיג משבצת גרפית קבועה בחינם ב"לוח" שלכם (וזה ההבדל בין הלנה עמרם ל"ניתוחים פלסטיים17") מצליח גם להרגיז ולעצבן את רוב הבלוגרים. אולי מפני שאנחנו לא אוהבים לבקר אצל אף אחד ולראות שזבל מפוזר בכל מקום. אולי מפני שאנחנו מצפים שבדיוק כפי שכשאנחנו מארחים אנחנו מסדרים את הבית ומנקים אותו, כשאתם מארחים אותנו תנקו ותסדרו גם בשבילנו.

למעלה