הפועל התעווז (במלעיל) אכן הגיע מן היהודית המרוקאית וזכה להיכנס לסלנג הישראלי. מה אתה מתעווז? – מדוע אתה משקר, מדוע אתה מנסה לרמות אותי. תְעַוֵז פירושו ביהודית מרוקאית התעקם.בעקבות ויכוח לשוני עם גולש של תפוז (שאני לא סובל אותו במיוחד, אבל זה חסר חשיבות), החלטתי לבדוק מה משמעות המילה "מתעווז". הוא מדבר על מילת הסלנג במובן של אדם חסר כישורים אבל לפי אתר מילוג, המילה אומרת שמדובר בממש רמאי או נוכל. מה נכון? תודה מראש למשיבים.
אכן אין גבול לידע , ולרצון לרכוש ידעבקיצור, האיש מתוודה שהוא ממוצא מרוקאי אבל לא מכיר את שפת הוריו או סביו. ואני, ברובי אשכנזי וחלקי טורקי, עליתי תוך שתי דקות על המשמעות האמיתית של המילה. מרבה שאין גבול לידע או לבורות.
בקיצור, האיש מתוודה שהוא ממוצא מרוקאי אבל לא מכיר את שפת הוריו או סביו. ואני, ברובי אשכנזי וחלקי טורקי, עליתי תוך שתי דקות על המשמעות האמיתית של המילה. מרבה שאין גבול לידע או לבורות.
אני לא אוהב להעמיד אנשים על טעותם , אולם אומרים תאב ידעאני סקרן ותעב ידע. אל תיכנס לפורום אקטואליה, זה כאב ראש לעיניים. מנסיון.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.