מילה טובה

Gidi Shemer

New member
מילה טובה

רק רוצה לכתוב תודה לכל מי שכותב פה כל כך יפה. בזמן האחרון כמעט ולא יוצא לי לכתוב בפורום. הבישול שלי הוא בסך הכל די משעמם (אבל טעים
) וכבר אין, כמו בעבר, הרבה שאלות שקשורות לתזונה ובריאות, פזיולוגיה וביולוגיה, כל שגם התרומה המדעית שלי קטנה. כל זה לא אומר שאני לא קורא את שלל ההודעות והמתכונים המרהיבים שיש פה.
בימים אלו, בהם הפורומים בתפוז שקעו להם בדומיה, כיף לראות פורום שוקק ופעיל של אנשים יפים.
 

Gidi Shemer

New member
בדיוק אתמול הצצתי במאמר הזה

אני מתייחס למאמר המקורי, לא לדווח העיתונאי שכמובן מרדד ממצאים. מישהו שם אותו בפייסבוק.
בשלב זה רק הצצתי, אבל היות ואתה שואל, אני מבטיח לקרוא אותו לעומק בקרוב ולהתייחס.
כרגע, הדבר הראשון שהפריע לי במחקר הזה (אבל אולי בקריאה לעומק אמצא הסבר למסקנות שלהם) הוא שהם בדקו אוכלוסיות שונות- אחת מהודו ואחת מארה"ב- והסיקו מסקנות לגביהם כאל אוכלוסיה צמוחונית (הודו) ולא צמחונית (ארה"ב). אם זה נכון, זה כשל חמור במחקר. מן הסתם, הודים שונים גנטית מאמריקאים והחשיפה שלהם לגורמים סביבתיים שונה לא רק ביחס להרגלי האכילה שלהם.
עם זאת, אולי אני טועה והם התייחסו יותר ברצינות לקבוצות ביקורת. אקרא ואחכים.
 

RSPA

New member
מבחינתי הכל בגדול (במאמר) נקרא כג'יבריש.


מה שמעניין אותי במיוחד זה מה השורה התחתונה וההשפעות על בריאותם של טבעונים/צמחונים.
תגיד לי רק אם המחקר המצורף פה הוא המחקר המדובר? אם כן אולי מהאבסטרקט תקבל תשובה מיידית לתהייתך.
http://mbe.oxfordjournals.org/content/early/2016/03/09/molbev.msw049.short?rss=1

(חוץ מזה, המחקר המלא חופשי להורדה - אם הנ"ל אכן המחקר).
 

Gidi Shemer

New member
זה אכן המחקר עצמו

קןדם כל, מה שכתוב בטלרגף (בכתבה העיתונאית) הן שטויות במיץ עגבניות. מצחיק שהם כל פעם מצוטטים את המחבר בנקודות מסוימות ואז מוסיפים קטעים שלהם שבכלל לא התייחסו אליהם במאמר והם די תלושים מהמציאות.

כאמור, יש בעיה אחת מרכזית ועקרונית במחקר מבחינת בדיקה של אלל מסוים באוכלוסיות שונות והסקות מהמחקר ביחס לתזונה כגורם המשפיע (כאילו וזה ההבדל היחידי בין האוכלוסיות). אם זה אכן נובע מהתזונה עצמה, אז יש פה (וזו היתה ההיפותיזה של החוקרים) מטבוליזם מהיר יותר של חומצות שומן מהצומח אצל צמחונים, כלומר- התאמה אבולוציונית של הגנום שלהם למקורות חומצות השומן שלהם.
הסכנה שאותה הם מציינים היא עודף באומגה 6 וחשש לקידום מצבים של דלקתיות, שזה אכן לא דבר טוב. העניין הוא שהמחקר בנושא אומגה 3 ואומגה 6 רחוק מלהיות חד משמעי. מצד אחד, ריבוי בצריכת אומגה 6 נקשר במחקרים מסויים עם הגברת הסיכוי לדלקתיות ומצד שני יש מחקרים שמראים מצב הפוך לגמרי. למרות שהתפיסה הרווחת כיום היא שהיחס בין אומגה 6 לאומגה 3 הוא המרכיב החשוב, אז למעשה כמעט אין מחקרים שמגבים את הגישה הזו ואם כבר, נראה שמי שצורך מספיק אומגה 3 נמצא במצב טוב. במילים אחרות, אם היחס 3 ל- 6 נמוך יחסית זו עדיין לא בעיה כל עוד יש מספיק 3.
בקיצור, אל תדאג ובכלל לא אתפלא אם אתה לא נושא את אותם אללים שההודים נושאים
 

RSPA

New member
תתפלא...בראשון באפריל 1890 הגיעו אבותי מפונה שבהודו לא"י.


בדיוק היום לפני 126 שנים !
הם ידעו כבר אז שיש להם איזו בעיה עם החומצה הארכידונית (הם לא קראו לה בשם הזה אלא בשם הודי תואם) אבל שייכו זאת לעשן ששאפו בעת שריפת גראס ולכך שאכלו עם יד ימין ולא עם יד שמאל. על אללים וגנים הם לא חשבו בכלל (גם היום) ומעולם לא תיארו לעצמם שהסיבה היא האוכל עצמו - הדאל או הגראם מסאלה לסוגיו שאכלו לרוב. רבים מהם לא שרדו - וכעת ברור למה - אבל הבודדים שכן, דבקו / דבקים באחריות להעביר את הסיפור הלאה, בבחינת "והיגדת לבנך".

גידי, תודה על ההתייחסות הרצינית לשאלתי ועל ההסבר הממצה והכה ברור בשפה שגם אני מסוגל להבינה.
תודה רבה ושבת שלום
 

RSPA

New member
אם כך, זה דורש הבהרה

כל הסיפור ההודי שלי הוא פיברוק אחד גדול שנכתב ברוח ה-1 באפריל שהיה אתמול.
לעומת זאת, התודות וההערכה שלי להסברים של גידי - אמת צרופה מכל הלב. למדתי ממנו הרבה בסוגיה שהיתה על הפרק.
 
לא אשכח את המודעה למשרה של

יועצ/ת רובארב בכיר/ה
זה היה לפני 30 שנה בעיתון גרדיאן... ב-1 באפריל 1986!
 
כיף לקרוא


למרות שגם אני לצערי לא מהפעילים כאן בפורום (מה לעשות שאני לא ממש בשלנית מדופלמת כך שלרוב אין לי כל כך מה "לתרום" בעניין בישולים ומתכונים) אבל נכנסת לכאן לפחות פעם ביום ושמחה באמת לראות שהפורום פעיל ושוקק חיים.
 
למעלה