מילה ליום: despacio

rmoses1

New member
מילה ליום: despacio

המילה הזאת מאוד שימושית לתיירים בארצות לטיניות, בייחוד כאשר האנשים שאתה מדבר איתם מתחילים לדבר במהירות אינסופית... כשהייתי באקוודור, אחרי כמה חודשים טובים של טיול, וכבר חשבתי שאני יודע ספרדית ברמת שיחה... (איזה אופטימיות..), היתה לי שיחה עם אחת הדיילות בשדה התעופה (לא רצו שאני אטוס עם סכין מטבח פשוטה בתיק - זה היה מייד אחרי 11 בספטמבר). התחלתי לדבר איתה בביטחון מסויים - ואז היא התחילה לדבר בכזאת מהירות שלא הבנתי ממנה שום דבר. . אז אמרתי לה: Spanish: despacio לאט, באיטיות (דברי איתי לאט...) English: slowly ----------------------------------------------------------- Example Phrase Using Today's Word: Spanish: Hable más despacio, por favor. תדבר/י יותר לאט, בבקשה... English: Speak more slowly, please. האם גם אתם נתקלתם בתופעה שמדברים איתכם מהר ואתם לא מצליחים לעקוב ??? ----------------------------------------------------------- To hear the Word of the Day and the example phrase, visit http://www.transparent.com/ea-cgi/dtchttp.exe?CT:C=339351&O=SEWOTD20070807.htm =========================================================== THIS FREE WORD OF THE DAY is brought to you by: Transparent Language, Inc. http://www.transparent.com "The Language Community on the Internet" [email protected]

maozeitan

New member
ברור שנתקלים בתופעה !

תבוא לפה לאנדלוסיה יש אנשים שאתה בכלל לא יודע איזו שפה הם מדברים לדעתי גם ניתן להגיד lento במשמעות של לאט.

כרוני

New member
אני תמיד הייתי מבקש MAS LENTO

קצב של 5 מילים בשנייה זה בלתי נסבל בעליל

milich1

New member
רק עכשיו נכנסתי לקרוא את ההודעה-תיקון

מפתיע שמעוז לא אמר את התיקון הזה, ומפתיע (ואולי אפילו יש לומר מפחיד) את עצמי שאני מוצא את עצמיבנעליו של מעוז... אבל למיטב ידיעתי ת.פועל מה שבאנגלית מסתיים ב LY צריך לקבל בספרדית סיומת MENTE אז אם באנגלית אומרים-CAN YOU PLEASE SPEAK MORE SLOWLY בספרדית זה צריך לבוא-PUEDE ׂ(ud.) HABLAR MAS LENTAMENTE זו לא טעות קריטית אולי אפילו לא טעות בכלל כי גם בעברית נאמר אומרים "דבר בבקשה יותר לאט" ולא "דבר באיטיות" אבל איכשהו בספרדית זה יותר צורם מאשר בעברית.

maozeitan

New member
לדעתי האישית ואני חוזר האישית כרוני לא טעה

אפשר להגיד mas lento וגרמטית זה יהיה נכון se puede utilizar las 2 formas lento y lentamente aunque creo que mas comun es habla usted mas lento ושוב זאת דעתי בלבד

כרוני

New member
אל תכנס לנעליו.....

לא צורם ולא נעליים. זהו שימוש נפוץ בארגנטינה. ואם אנגלית אתה רוצה לשלוף אז המקבילה זה SLOWER. תשאר בנעליים שך'.....

maozeitan

New member
בקשר לספרדית אתה צודק זה לא צורם

בקשר לאנגלית? לדעתי אתה צריך להתייעץ עם עמיר פרץ הוא בטוח יודע יותר ממני ממך ומ מ"מר קוביות בבטן"

milich1

New member
אגב-מעוז

אחרי כל השעות שאתה מבלה בפורום הזה- אני תוהה איך אתה עדיין לא מיישם ומבין פונקציות בסיסיות בו! ההודעה שלי מופיעה מתחת להודעה של MOISES, מה שאומר שהיא בתגובה אליו... ולא לכרוני. אם אתה רוצה הסבר מפורט יותר לגביי קריאה של ההודעות והבנתן תבקש. חשבתי פשוט שעם כל השעות ניסיון שלך פה תדע קצת יותר.

milich1

New member
לא דיברתי על כרוני...

ולא אמרתי שאי אפשר להגיד אחרת , או שזו טעות! להיפך ציינתי שזו לא טעות. אמרתי לגביי התרגום של MOSES שכתב באנגלית SLOWLY אז אם כבר מתקטננים פה על כל שטות בפורום (מעוז) כנראה שזה מדבק וטיפשי אבל אם כבר מעירים ומחליטים שזה הסגנון והלך הרוח של הפורום הזה אז עדיין יש דרך (מעוז אתה יכול לקרוא את ההודעה שלי המקורית שוב ושוב לשנן וללמוד איך מתקנים ואיך מעירים) בקיצור אם כותבים SLOWLY יש לזה רק תרגום אחד וזה LENTAMENTE. ואגב, גם אם זה היה תיקון, ישיר אליך- לא צריכים להיות כאלו ריגשים (כרוני). ומעוז, אם תרצה רק בקש ואני אצרף לך תמונה של הבטן שלי- עם הקוביות משהו שתמיד תוכל לשאוף ולחלום שיהיה לך (וכנראה לא תשיג- אם הכינוי "מר קוביות בבטן" נאמר בציניות- אז... לא הלך לך, דווקא זה די מחמיא...

maozeitan

New member
לא נאמר בציניות בכלל !!!

בתור מדריך מכון כושר אני מאד מעריך אנשים (לא יודע אם אתה הדוגמא החיה לכך באמת) שמוכנים לעבוד קשה במכון הכושר ולהזיע ולעשות מאות כפיפות בטן ולא כל הפרימדונות האלה שבאים עם חולצות צמודות דופקים סייקלים מהבוקר עד הערב לא מסיימים סייקל אחד וכבר עולים על השני, וככה הם חיים שנים ועוד טוענים שהם "טבעיים" ורק באים למכון עם חולצות יוקרתיות דופקים 4 סטים חזה 4 סטים יד קדמית והולכים הביתה בשיא הסטייל לתת לסטרואיד לעשות את "העבודה השחורה" ממש לא נאמר בציניות, מאד מעריך אנשים עם מודעות לספורט ותזונה נכונה !!!

כרוני

New member
פשוט ציינתי שכדאי שתשאר בנעליים שלך

בכל מקרה SLOWER זה MAS LENTO

למעלה