מילה ממעריץ ותיק- לקרוא ולהפנים!

shoniron

New member
מילה ממעריץ ותיק- לקרוא ולהפנים!

אז ככה, קודם כל מזל טוב מכל הלב לזמרת שגדלתי עליה, חולה עלייך ריטה! כשפרצת אל חיי לפני כ 20 שנה הרגשתי שסופסוף הנה יש כאן מישהי שמצליחה לפרוט על נימי נשמתי והפכתי להיות מכור ונאמן לריטה וכל מה בא אחריה כמו "גבירתי הנאווה" ושאר ההופעות החיות שהיו ("אהבה גדולה " היתה הטובה ביותר לטעמי), הייתי מבריז מהלימודים כדי לקנות את התקליטים שלה (כן כן אז לא היו דיסקים והשניים הראשונים יצאו על ויניל שחור),אין ספק שתעשיית המוזיקה נחלקה לשניים, לפני ואחרי התופעה ושמה ריטה,אני חושב שאני בין הבודדים שיש לו את הדיסק הראשון שלה באנגלית "breaking those walls",כשהיא התמוטטה בגבירתי הנאווה רצתי עם עוד מעריצה לתל השומר ושוחחנו איתה מספר דקות רק כדי לנסות ולעודד את רוחה. יש לי כמה דברים לומר שיושבים לי על הלב הרבה שנים ואני רוצה לשתף אותכם, אז ככה, נתחיל מהסוף ונאמר ששני התקליטים הראשונים שלה הם הטובים ביותר ועד היום אני חורש אותם כאילו הם יצאו רק אתמול, החל מהתקליט השלישי משהו רע קרה לריטה ולמנהליה כאשר החליטו לפנות ליוצרים נחשבים כמו שלמה ארצי , שלום חנוך, ערן צור,וכו'.... שכרו את שירותיהם כאילו לנסות משהו חדש ורענן יותר אבל יצרו משהו כבד ורציני יותר שלא שייך לריטה ולסגנונה, את שני התקליטים הראשונים הלחין ועיבד בעלה ויצר שרשרת להיטים שלא ניתנת לערעור וכל שיר הפך ללהיט גם אם לא יצא כסינגל,השיא היה בדיסק האחרון שפשוט היה זוועתי ובקושי היו שניים שלושה להיטים נורמלים ואני מוצא את עצמי מדלג על שירים שפשוט לא יפים. ריטה אמרה שהמצב רוח הכללי בארץ השפיע עליה כשעשתה את הדיסק ואני אומר שעם כל הכבוד אנחנו לא רוצים שיזכירו לנו את המצב כי אנחנו יודעים שהכל מחורבן כאן ואנחנו רוצים מפלט עם מוזיקה מדליקה שתשכיח את המצב ל50 דקות, מה שיצא שם זה פסטיבל שירי דיכאון ולחנים שמזכירים שירים של תחנה מרכזית מסונתזים, אז נכון שגם האלבומים הראשונים מסונתזים אבל עם יד על הלב, מה יפה יותר, "בגידה" או "עלית לי בזיכרון"(המעצבן), תראו ילדים, כל אחד מהתקליטים הראשונים הגיע לשלוש פלטינות (מעל 120000 עותקים) בלי להניד עפעף,והאחרון בקושי הגיע ל 30000 עותקים (זה מה שהליקון טוענים אבל אני לא מאמין), מוסר השכל: לא צריך עטיפה מפוארת עם מגנטים כדי לעשות דאווינים,לא צריך תזמורות גדולות עם כלי נשיפה כדי לעשות דאווינים, לא צריך להזמין עטיפות יקרות מאיטליה כדי לגרות אותנו יותר, לא צריך לשתף אומנים (מובחרים) אחרים כדי ליצור תקליט, מה שצריך זה רמי קליינשטיין אחד וריטה אחת ו120000 אריזות של דיסקים הכי מעפנות שיש ותראו איזה בובה של תקליט ייצא, כבר נאמר שכל המוסיף גורע והתקליטים האחרונים של ריטה מוכיחים זאת יותר מתמיד, בזמנו ריטה לא הייתה צריכה לקדם את התקליטים שלה כי פשוט הם נמכרו תוך יום בעשרות אלפי עותקים, ובתקליט האחרון היא הופיעה בכל תכנית אפשרית כדי לקדם וזה לא ממש עבד כי האנשים לא אהבלים, הם רוצים את ריטה הישנה והטובה בלי שינויים, אתה מבין את זה רוני בראון?, שלא נתפלא אם היא תעבור לחברת תקליטים אחרת כמו אריק איינשטיין לאחרונה, מה דעתכם?

The Juck

New member
../images/Emo19.gifבחלק קטן מהדברים שאמרת כאן אני.

מסכים איתך.. ולמה אתה חושב שאתה ה"בין הבודדים"eaking those walls... תתפלא...לרבנו בפורום יש אותו..וכל שאר התקליטים והסינגלים.... ובאמת כתתבת יפה אבל מה אתה מנסה להגיד פה? עוד תירוץ להראות לנו שאתה מעריץ ותיק? אני בן 15 עוד מעט ומעריץ את יטה כמעט 10 שנים.. את אהבה גדולה הספקתי לראות בערך 10 פעמים פחות או יותר..ושאהבה גדולה זו ההופעה הכי טובה שלה..עם זה אני מסכים יתך..ועד כמה דברים קטניעם שכתבת... תמשיך לכתוב כאן. צחר

The Juck

New member
../images/Emo19.gifתיקון-------->

ולמה אתה חושב שאתה ה"בין הבודדים" שיש לך את beaking those wallsתתפלא...לרבנו בפורום יש אותו..וכל שאר התקליטים והסינגלים....

TEENAGER1

New member
../images/Emo66.gif תגובה

אני, כמו צחר, מסכימה עם חלק ממה שכתבת. לוידעת, הרבה אנשים אומרים שריטה ירדה ברמה. אני לא חושבת ככה. נכון, לכל זמר בעולם יש תקופות גאות ותקופות שפל. אבל אני לא חושבת ש"חמצן" הוא דיסק לא טוב. להפך, הוא דיסק מצוין, רק שביחס לדיסקים הקודמים ("אהבה גדולה", "תפתח חלון", "ימי התום" וכו') הוא מתקטן. בנוסף, אני רוצה להתייחס למשהו שכתבת: ..."ריטה אמרה שהמצב רוח הכללי בארץ השפיע עליה כשעשתה את הדיסק ואני אומר שעם כל הכבוד אנחנו לא רוצים שיזכירו לנו את המצב כי אנחנו יודעים שהכל מחורבן כאן ואנחנו רוצים מפלט עם מוזיקה מדליקה שתשכיח את המצב ל50 דקות, מה שיצא שם זה פסטיבל שירי דיכאון"... אני לא חושבת שמה שיש בדיסק "חמצן" זה "פסטיבל שירי דיכאון" כהגדרתך. סבלימינל למשל- הוא זמר שזורק לך ת'מציאות בפרצוף, בלי שום מפלט, ויש אנשים שאוהבים את זה. ריטה לעומת זאת, כותבת שירים שיש בהם מציאות, אבל יש בהם עדינות שאין בשירים של סבלימינל (שוב, זאת רק דוגמה). המצב בארץ באמת לא משהו, אבל אני לא חושבת שהמוזיקה פה צריכה להציג מציאות שבה הכל טוב. מה ייצא מזה
יום אחד נצא אל העולם האמיתי ונגלה שחיינו באשליה אחת גדולה עד עכשיו. ואני אתייחס לעוד דבר אחרון שכתבת-הבנתי שאתה טוען שריטה עשתה דאווינים ב"חמצן"
אני ממש לא חושבת ככה. אני לא חושבת שאנשים יקנו דיסק מסוים בגלל שהעטיפה שלו הוזמנה מאיטליה, או בגלל שהסגירה שלו מתבצעת ע"י מגנט. מה שמשנה זה הדיסק שיש בפנים, ולא כל הקליפות מסביב. לדעתי
נ.ב. גם לא אהבתי שקראת לנו "ילדים". אבל זה לא ממש קשור...

The Juck

New member
../images/Emo19.gifריטה באמת ירדה ברמת הערצה אליה

אבל לי לפחות זה לא מזיז..רק קצת עצוב...ואני פוחד שעם הזמן יעבור עליה משבר ולא יהיה לה כח להמשיך.. אבל לדעתי היא תתקן את על הפאשלות שלה..

Golden apple

New member
../images/Emo60.gif צודק../images/Emo70.gif

אבל שאני אומר את זה אני נתקל בקטע כזה "ריטה עושה מה שהיא רוצה ואף אחד לא יזיז אותה מדעתה" מצטער, אני מזה לא מקבל את זה... פשוט השוני שבין התקליטים הוא כ"כ גדול... הזכרת את רוני בראון. אוי באמת, הבנאדם ירד מהפסים
בכל יום שעובר התעשייה שלנו מתמסחרת יותר. אל תשכח שהליקון היום יותר מחפשים אלילי נוער מאשר זמרים, (לא נשכח איפה רוני חתומה) בכלל כל הקטע של טלויזיה ומוזיקה גורם לתעשייה להתמסחר מיום ליום... תעשייה שבנויה על כוכבים בן לילה, שמכניסים הרבה כסף ואז שוב בא הפרייאר התורן. אל תצפה שרוני יקח את ריטה בידיים, בעצם אל תצפה שאף אחד בתעשייה הזאת יקח את ריטה בידיים, לריטה יש מספיק נסיון להבין את כל מה שאמרת כאן: " לא צריך עטיפה מפוארת עם מגנטים כדי לעשות דאווינים,לא צריך תזמורות גדולות עם כלי נשיפה כדי לעשות דאווינים, לא צריך להזמין עטיפות יקרות מאיטליה כדי לגרות אותנו יותר, לא צריך לשתף אומנים (מובחרים) אחרים כדי ליצור תקליט, מה שצריך זה רמי קליינשטיין אחד וריטה אחת "

dori9

New member
קצת הגזמת.....:)

נתחיל בזה ש"לא לעולם חוסן" . אי אפשר להצליח תמיד. ולפעמים יש ירידות בהצלחה (ראה וויטני יוסטון, מריה קרי, סלין דיון ובעצם זה קורה לכל אמן ותיק) יש הרבה שירים, חלק מהם נכתבו ע"י אחרים , שהצליחו מאוד: "בביתי הנעול", "ערב כחול עמוק", "האם אתה מאושר", ובאופן אישי אני מאוד אוהב גם את "ציפור זרה" ו"כשהכל יתבהר". אין ספק, נראה שהדברים שרמי כתב לה נתפרו במיוחד לה ולכן נשמעים טוב יותר. ולגבי הדיסקים האחרונים. בכולם יש דברים שאני מאוד אוהב("כנפיים לבנות","חמצן","כתר שמש" ועוד.) בקיצור, למרות שאני מבין את הדברים שלך, והייתי רוצה לראות דברים קרובים יותר ל"ימי התום" , אני חושב שאתה מצפה לריטה של שנות השמונים כשמאז עברו 20 שנה, הסגנונות המוזיקליים מתפתחים וכך גם הקהל.

למעלה