מילואים בהתנדבות - קדימה !!!

עוזי רן

New member
מילואים בהתנדבות - קדימה !!!

חבר'ה שלום רב אני עוזי רן פב' 65' מסייעת של אסא קדמוני ז"ל גדוד 890 היום רס"ן מיל' בפיקוד העורף. ובנוסף !!!!!!!!!!!!! מי שרוצה להתנדב למילואים - סיוע לחיילי חובה בלבד (עושים שמ"פ רק עם סדירים ומג"ב) כדי לעזור ולהקל עליהם. 12, 13 ימים בעיקר בעיקר במחסומי צה"ל. דרך יחידת התנדבות של צה"ל חיול רגיל רשמי כיסוי מלא ורגיל של כל איש חי"ר במילואים. תרומה נדירה למדינה, לקל על חיילים צעירים ודוגמא אישית - עבודת קודש ציונות לשמה. אני כבר עשיתי 3 תקופות. מי שרוצה ומעוניין ליצור קשר איתי עוזי רן נייד 056-765080 אחרי לצנחנים !!!

ניר נגר

New member
כל הכבוד על היוזמה...

וצודק...אחרי לצנחנים, גם אני יוצא מסייעת , מחזור 890 אוגוסט 0'...

יוזמה ברוכה

אני מקווה שרבים יענו לקריאה זו ההזדמנות שלנו לעזור לחיילי הסדיר שנוטלים בנטל כל מי שיש באפשרותו לעזור שיעזור

פלסטיק

New member
בוא ואזרוק לך כפפה

תציע לאנשי קבע בתפקידים עורפיים להתנדב לשירות כזה, בוא נראה מה תהיה ההענות. אם צה"ל מסרב לפקוד על אנשי קבע כאלה להשתתף אולי הם עצמם יתנדבו?

ניר נגר

New member
פרטים למתנדב לשירות מילואים!

נושא ההתנדבות לא חדש בצה"ל, מצורף בזה פרטים לאדם שרותה להתנדב לשירות מילואים, זה פורסם על ידי פעם כבר בפורום, ובכל זאת אני מפרסם זאת בשנית..בכיף, רק תתנדבו :)) מתוך אתר קצין מילואים ראשי: אזרחים ואזרחיות מוזמנים להתנדב לשירות מילואים פעיל בקו התפר בן 12יום, בשילוב עם כוחות הסדיר. בהרחבה: יכולים להתנדב אזרחים שגילם מעל גיל הפטור או ששוחררו לפני שהגיעו לגיל הפטור. וכן חיילי מילואים שרוצים להתנדב לפעילות נוספת. לא יתקבלו לפעילות זו: א)בעלי פרופיל 24-21. ב)אלה שפוטרו משירות ביטחון מסיבת "אי התאמה". ג)אלה ששרתו בסדיר פחות משנה. המעוניינים להתנדב מוזמנים להתקשר ל"מרכז התנדבות המילואים" בטלפון: 5693807/8-03, לקבלת פרטים נוספים. בהצלחה וכל הכבוד

כעיקרון, אני עם פלסטיק...הרי עושה..

...את המיכסה שלי בשנה, פעם 34 יום, פעם 25, פעם גם אימון 5 ימים... מתגלגל מה שניקרא... אז אני כדי לחפות על המשתמטים מבקש להתנדב לעוד שבועיים?... לא!!!... שיסיימו לתפל במשתמטים ואז אני אתנדב לעוד שמ"פ... כשיגידו לי: תפסיק להתנדב בפלוגה הקרבית שלך, אז אחשוב על זה...

נראה לך שיתנו לך להתנדב למילואים?

מעבר למכסה מסויימת הם יהיו צריכים לשלם לך אקסטרא ולכן זה כבר לא משתלם לגייס אותך כמתנדב. המתנדבים הם כאלה שכבר אינם חייבים במילואים עפ"י חוק שירות ביטחון.

אצלנו בפלוגה יש מעבר ל 45 ...

...הם מתנדבים, כל שנה הם מקבלים טופס מיוחד, ממלאים, מתייצבים... כאילו שירותם לא הופסק מעולם בפלוגה...

nahsh

New member
עוזי, אני מעריך אותך, אבל מתנגד

כאיש מילואים (קרבי, אבל זה לא באמת חשוב כאן), אני סובל מייחס מחפיר של הצבא בכל נקודה שתעלה על הדעת, ולא כאן המקום לפרט (דפדף בפורום ובפורום "צו קריאה" בYnet). אני מאמין כי תנועת ההתנדבות, ובעיקר הקמפיין שמלווה אותה ברדיו, פוגעים במאבק שלנו לתקן את היחס של הצבא והחברה לציבור המשרתים במילואים. בציבור נוצרת תחושה ששירות מילואים הוא לא הקרבה כ"כ גדולה, ובעצם מדובר בכלל בכיף ובנופש (קיבלתי לא מעט תגובות כאלו). הצבא מצידו, לא מתקן עיוותים כי הרי "סבתא שלך עומדת במחסום - מה אתה בוכה?!". ברמה האישית - כל הכבוד. רק אנחנו מסוגלים להעריך באמת את התרומה.

ניר נגר

New member
ברוך בואך לפורום, התנדבות

למילואים זהו ערך עליון ןאם יש אנשים (ויש..) שבאים ליטול בנטל אז למה לא? הם מתמלאים גאווה וערכים, הנטל פוחת במקצת, וכן..המדינה מרוויחה חיילים בהתנדבות. לפי דעתי רוב האנשים מודעים לגודל ההקרבה, ולכן פרייאר זו מילה נרדפת למילואימניק... לשיפור זכויותינו יש להיאבק בכל הדרכים הכשרות...התנגדות להתנדבות זו יריה ברגליים שלנו ולא יותר. וצודק..אנחנו מעריכים את התרומה...כל הכבוד למתנדבים

nahsh

New member
האם אתה באמת מאמין בזה?

האם "התנדבות למילואים היא ערך עליון"? פה אני חולק עליך בתקיפות רבה. קודם כל, התנדבות למילואים היא מיותרת, משום שצה"ל לא זקוק לה. יש לצה"ל מספיק כח אדם כדי למלא את השורות (יחס החיילים עורף/חזית בצה"ל הוא מהגבוהים בעולם. 1/10 במקום 1/6-7). גם מילואימניקים יש מספיק. כולכם וודאי מכירים את אלו שרשומים במצבת הפלוגה, אבל שנים לא שירתו בפועל. צריך לאכוף את החוק - זה הכל. שנית, גם אם שירות המילואים שלי (הרגיל - אני לא מתנדב) נובע ממניעים ערכיים, אז זאת התוצאה ולא הערך עצמו. אין שום ערך בלהיות חייל, אלא יש ערך בתרומת זמן וסיכון חיים למען הכלל, ולמען המדינה. יש גם ערכי חברות וכד', אבל השירות עצמו או ההתנדבות, אינם ערכים (בעיני), ואם כן, אז משהו יסודי לא בסדר איתנו. השאיפה היא לשקט ולחיים בטוחים לאזרחי המדינה. אם המילואים הם הדרך לעשות זאת, אני אעשה מילואים, אבל זה הסדר הנכון - אין שום ערך בשירות עצמו.

ניר נגר

New member
אנחנו רואים עין בעין פשוט לא הבנת

את הניסוח שלי, מובן שעצם היותינו חיילים זה לא ערך, אבל כשאתה חייל אתה מונע על ידי ערכים של חברות, תרומה למדינה וכו' מי לא רוצה חיים שקטים ובטוחים? יש לצה"ל הרבה חיילים? אז למה רק 3% משרתים במילואים? למה כשאני בא למילואים אני קורע את התחת ושמע את המג"ד שלי מתלונן שאין מספיק אנשים, למה אני צריך לצאת ל 4 ימים כשקוראים לי ל 26 ימי מילואים???

nahsh

New member
זאת בדיוק הטענה שלי!

הדרישה מצה"ל היא למצות את כח האדם שלה בצורה נכונה, לפני שהוא מכביד את העומס על המעטים שכן עושים. למה רק שלושה אחוזים (עכשיו מדברים על שניים, אבל מי סופר...) עושים מילואים? כי רק לשלושה אחוזים זה מספיק חשוב. צה"ל מאפשר לכל השאר להשתחל דרך המסננת שלו ולהעלם - יש להקטין את החורים במסננת ולהקפיד על קיום החוק. מעבר לזה, צה"ל חייב להשתמש בכח האדם שכבר ברשותו, קרי חיילי העורף ואנשי הקבע, כדי להפחית את נטל המילואים.

ניר נגר

New member
זו הטענה גם של תנועת בלת"מ וגם

של כל האנשים היקרים שעדיין עושים מילואים. זה מה שאנחנו מנסים לקדם כאן..שיקשיבו, שיפנימו שמערך המילואים מתפורר. חלק מתוכניתו של האלוף עוזי דיין זה להשתמש במערך הקבע ולגייס 12 פלוגות קבע קצר שיחליפו 144 פלוגות מילואים...(אתה מוזמן לקרוא על התוכנית באתר ובפורום) משום מה שר הביטחון מתנגד...ולאלוהים פתרונין למה. אבל אנחנו לחא מתכוונים לשקוט..ממש לא. אלה להאבק ליישום התוכנית

שאלה בנושא זה

האם מתנדבים למילואים זכאים לתגמול כספי על שירותם, כחיילי מילואים רגילים?

Section

New member
כן! בהחלט!

ההבדל היחיד הוא שהצו אינו חוקי ועליך לחתום על טופס נוסף. אתה מבוטח בדיוק כמו בצו "רגיל" ומקבל את התשלום בדיוק באותה צורה ודרך.

ניר נגר

New member
טוב לדעת חמודה...הייתי בטוח שאם

מדובר בהתנדבות אז זה ללא תמורה כספית..הופתעתי לטובה. ואם משלמים על כך אז בכלל למה לא להתנדב? במיוחד אם אתה מובטל...כך תשיג 2 ציפורים במכה אחת... האם מדובר בתשלום של שכר המינימום במשק? שבת שלום

למעלה