מילואים בחו"ל

sela v

New member
מילואים בחו"ל

ניסיתי לברר עם השגרירות, אבל הם אמרו שאשאל ביחידה שלי בארץ, שאני לא זוכר את הטלפון שלה, ואני לא מבין למה אני זה שצריך לבזבז שיחות בינלאומיות. שעזבתי אמרו לי ביחידה שאם אני רוצה לבקר בארץ שאברר לפני שאין לי צו, ואם כן זה אומר שאני לא יכול לבקר בארץ במשך שנה וחצי מאז שעזבתי את הארץ בלי שאצטרך לחשוש שאקבל צו מילואים מתי שאבוא לארץ?

אם בינתיים נשלח לך צו

אז למה שלא תברר עם המשפחה בארץ אם נשלח לך צו בתקופת שהייתך בחו"ל שם רשומה ככל הנראה הדרך לתקשר עם ק.הקישור לבירור כל הפרטים

ניר נגר

New member
לפי דעתי כל עוד אתה בחו"ל אתה

לא תעשה מילואים! אם אתה בארץ בזמן המילואים אין שום מניעה שתעשה מילואים. אצלנו במילואים יש חבר'ה שנמצאים בחו"ל...ברור לנו ולהם שהם לא יעשו איתנו את המילואים. שבת שלום

אבל מה מונע ממך לעשות מילואים

אבל מה מונע ממך לעשות מילואים כשאתה בארץ? מה קורה עם סוכני מכירות שעיקר עבודתם בחו"ל? אצלנו לדוגמא הם באים למילואים ואם יש איזו שהיא בעיה אז מקסימום מתחשבים ומקצרים בהתאם אבל לפחות תראה נכונות לעזור לחברים שלך במילואים

sela v

New member
אני עברתי לחו"ל לפני חודש

ואם אני אחזור לארץ זה רק לתקופה קצרה גג שבועיים, אבל בשנה הראשונה עד שיגרעו אותי. מה אני צריך לעשות? ולגבי לפנות לקצין הקישור. מאנגליה כדאי לקנות כרטיס (מנסיון) כמה שבועות טובים מראש, ומה יקרה אם למשל אני אשאל עכשיו ואין לי צו, אבל מתי שאני באמת אטוס יחכה לי צו?

מה הכוונה "שיגרעו"?

אם הכוונה איך להתחמק-אולי כדאי שתמשיך בפורום תרמילאים את המשך הדיון? אם אתה בא רק לשבועיים או אפילו יותר לביקור נראה לי שקצינת הקישור תבין, ולא תזמן אותך למילואים אף על פי שביכולתה לזמן

agnostic

New member
טוב... יש לי בזה קצת ניסיון

גרתי בחו"ל בשנתיים + האחרונות. קיבלתי בזמן הזה צו8 שבוטל ע"י פנייה ממקום העבודה (אני דווקא רציתי להגיע ) . קיבלתי גם צו לאימון קצר, אולם, ברגע שהתקשרתי לקצינת קישור, היא אמרה לי שאין צורך שאגיע מחו"ל, והיא תישלח לי צו ביטול. בקשר לזה שיגרעו אותך ... עד כמה שהבנתי גורעים רק מי שיצא את גבולות הארץ וחזר אחרי יותר משנתיים, דהיינו מספיק שתגיע לשבוע חופש ותיקלט חזרה במחשב.

sela v

New member
זו הבעיה

אני עובד בחו"ל ולא נשלחתי לעבוד מהארץ ולא יתכן שכשאגיע לביקור... ושכל הקנאים... וזו אחת הסיבות שעזבתי את הארץ. אתם מוזמנים לקרא קצת בהודעות שכתבתי פה לפני כמה חודשים, וחלק יגידו לי אל תחזור, אבל מה לעשות שחלק מבני משפחתי לא יכולים לבקר אותי פה.

Section

New member
רזי ר"מ 70

ואלה הם החוקים החדשים לגריעה לר"מ 70 (רשימה מקובצת של כל האנשים הנמצאים בחו"ל): מתחת לגיל 26 יש לשהות 3 שנים בחו"ל מעל גיל 26 שנה רצופה בחו"ל או 18 חודשים שמתוכם 12 בחו"ל, כש-3 אינם רצופים (זה בשביל כל מי שבא לבקר...). עכשיו בקשר לצווים. אני למשל לא מוציאה צווים למי שאני רואה שהוא בחו"ל. למרות שהנגררות לא תמיד נכונות. קורה לי הרבה שבנאדם עומד מולי ואני רואה שהוא בחו"ל כבר מאוגוסט... אז אם אני רואה שמישהו בחו"ל תקופה ארוכה אני מוציאה לו צו פעם אחת ורןאה מה התגובה. בדר"כ המשפחה ישר מתקשרת ואומרת שהנ"ל בחו"ל. כמובן שזה קורה גם ההיפך. מישהו בחו"ל כבר חצי שנה ולא נפתחה לו נגררת. אני עוד לא הכרחתי אף אחד לחזור מחו"ל כדי לעשות מילואים. מילא מישהו שעובד שם מטעם חברה בארץ. אבל מישהו שעבר לשם ועובד שם בלי שום קשר לארץ??? בכל מקרה, עקרונית החוק היבש אומר שאם חזרת לארץ ויש לך צו בתיבה יש לך 20 יום "להתאפס על עצמך" וביום ה- 21 אתה צריך להתייצב. אבל אני דיי בטוחה שיתחשבו בך גם אם זה המצב. לפחות הייתי רוצה לקוות בשבילך שזה מה שיקרה. אם שלחו לך צו ואתה בחו"ל (ואתה לא רוצה להגיע)- אל תגיע. יש סיבת ביטול (מס' 5 אם מישהו מעוניין לדעת) ושמה "החייל בחו"ל".

ניר נגר

New member
היי section זה מה שאמרתי, אם הבחור

בחו"ל אז הוא לא יעשה מילואים. אם מישהו לא חוזר ארצה רק בשביל "להיגרע" בהמשך אז מבחינתי שישאר שם... שבת שלום לכולם

TJSBZ

New member
אוי ניר, כמה טוב שאתה מהנדס

ולא חס ושלום משהו טיפולי, עם כל השיפוטיות הזו שלך... מי שמך?

ניר נגר

New member
תעשי לי טובה! לך אין שום זכות

להטיף לי על שיפוטיות. הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו. את מוזמנת לעמוד מול הראי ולבחון טוב טוב את עצמך, מבטיח שתגיעי לתובנות המתאימות

TJSBZ

New member
ניר, עצם העובדה שהתעצבנת

מעידה כאלף עדים שאתה יודע היטב שאני צודקת.

Section

New member
אתה מודע לזה

שאם הוא יחזור מתישהו לפני גיל 45 ארצה הוא ישובץ מחדש ויעשה מילואים... נכון?

sela v

New member
מוכר לי ר"מ 70

אבל כמו שאמרת זה קורה רק אחרי שנה שלא נמצאים בארץ או יותר אם מבקרים. אני דיברתי על הפרוצדורה, שככה קצינת הקישור אמרה לי, שאם אני רוצה לבקר, שהמשפחה שלי תבדוק שאין לי צו. והשאלה שלי היא האם עשיתי משהו רע שאני צריך לבדוק דבר כזה לפני שאני רוצה לבוא לביקור? ומה לגבי אם אקנה כרטיס חודש וחצי לפני? פניתי גם לקמל"ר נראה מה הם יענו לי. ולכל המעירים. אני לא נשלחתי מהארץ לפה.

Section

New member
ובכן

זה באמת תלוי בקצינת הקישור ובכמה היא מחוברת למציאות. כשמישהו מודיע לי שהוא עוזב את הארץ אני מכניסה לו הערה ובודקת כל כמה חודשים אם הוא בחו"ל או לא. אם במקרה הוא בארץ אז אני מחכה עוד קצת לראות אם הוא שוב טס או לא (אני יוצאת מנקודת הנחה שאנשים חוזרים לבקר מדי פעם). מה אחרות עושות.. אני לא יודעת. אבל כל אחד עם הגיון בריא יכול להבין שאם עברת לחו"ל אז לא תחזור בשביל המילואים. גם מה העניין? שתפתח עליך נפקדות? בשביל מה? אתה הרי לא גר פה...

למעלה