מילואים בחצי שנה הראשונה

מילואים בחצי שנה הראשונה

שלום,

השתחררתי לפני חודשיים משירות חובה. רצו לקרוא לי לחמישה ימי מילואים החודש. כמובן שביקשתי לדחות, הייתי בקשר עם המפקד שלי והסברתי לו את המצב. רק התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת לחיילים משוחררים ואני לא רוצה בעיות עם מקום העבודה בגלל המילואים.
הבנתי שיש חוק כלשהו למילואים בחצי שנה הראשונה? שאני לא חייב לעשות מילואים בחצי שנה הראשונה, אלא אם כן קוראים לי בדחיפות (חס וחלילה כמובן).
אני לא מעוניין להגיע למילואים בזמן הקרוב, אני סטודנט לתואר ראשון והתחלתי גם לעבוד. ידוע לי שאפשר לפקסס למשרד הקישור טופס אישור מילואים, חתום ע"י האוניברסיטה והם יתחשבו.
אבל יש עניין יותר גדול שבגללו אני מעדיף לא לחזור לבסיס בזמן הקרוב.
עניין רגשי, איזו שהיא חוויה רגשית מאוד לא נעימה עבורי. זה לא משהו שקשור לצבא כמערכת, זה משהו שהיה יכול לקרות לי בכל מקום עבודה.
אני מתמודד עם העניין הזה גם היום, באזרחות. הוא מלווה אותי בכל מקום אליו אני פונה. אפילו פניתי למרפאה לבריאות הנפש בעיר מגוריי, לצורך טיפול פסיכולוגי. בצבא גם הייתי מטופל ע"י קב"ן, במשך יותר משנה.

מה אתם מציעים?

mor021

New member
תשובה

הסר דאגה מליבך, שנה מהשחרור אסור לקרוא לך למילואים מעל יום רצוף.
(אמנם יכול להיות שקצינת הקישור תזמן אותך ל5 ימים ותרשום שבכל יום שיררת כחד שמפ.. למרות שמהיום השני והלאה בתקופה הנוכחית תצטרך לחתום לה על אישור שאתה מודע לכך שאתה "חריג" למילואים ומאשר זאת - מה שלא תעשה)

הפתרון הכי טוב זה להסביר שוב את הבעיות וכמובן לא להגיע, כי הזכויות שלךמגיעות לך ולא ניתן לזמן אותך בתקופה הנוכחית כחוק.

בהצלחה

אושי231

New member
היי מור
זה לא מדוייק..

לפי אתר היחידה לחיילים משוחררים:
שאלה: האם יש בחובתי לשרת במילואים שנה אחר השחרור?
תשובה:
בשנה הראשונה לשחרורך ניתן לזמנך במקרים הבאים:
לשירות חד יומי
לשירות שנתי רק לאחר 180 יום ממועד השחרור לצורך אימונים ותרגילים בלבד. משך השירות - חוגר עד 10 ימים וקצין עד 12 יום.
לאחר שנה - אין מגבלות ובהתאם להוראות הצבא.

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/general/FAQ.asp?UN=7#q22

הנושא מופיע גם בקובץ הוראות הקריא לשמ"פ.

וכמובן ברוכה הבאה לפורום!

אושי231

New member
היי

1. לגבי עניין ההתראה- לאחר 180 יום ניתן לקרוא לך לאימון שמשכו עד 10 ימים. הדרך הבטוחה היחידה לבדוק האם אתה חייב להגיע למילואים או לא- היא להסתכל על הצו, מצד שמאל הכי למעלה. אם רשום שם "גיוסך יותנה בחתימתך על כתב הסכמה..." זה אומר שאינך מחוייב בהתייצבות.
אם זה לא רשום- אתה חייב להגיע.
לפי מה שאתה מתאר והתקופה המעט בה אתה משוחרר- לא נראה שאתה חייב להגיע- אבל בדוק זאת על הצו כפי שציינתי.

2. לגבי עניין ההסתגלות למסגרת והקושי לשרת- אם אתה נמצא בטיפול פסיכולוגי וחש שהפרופיל הנפשי שלך צריך להתעדכן- תוכל להתחיל בטיפול קב"ן. אני מצרפת לך קישור שמתאר כיצד עושים זאת (מתוך ההודעות הנבחרות של הפורום):
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=468&MessageId=149135229

למעלה