מילואים במד"א

מילואים במד"א

אהלן, אני מתנדב כבר שנה וחצי, בתור חובש (מלווה, עדיין לא נוהג) בנוסף גם חובש בצבא. שמעתי על נושא המילואים במד"א. בנוסף, גם ידידה שלי שהשתחררה עכשיו (חובשת) אמרה לי שהציבו אותה במילואים - במד"א! (היא מעולם לא התנדבה או הייתה קשורה..) משהו יכול לספר לי על המילואים במד"א, ויותר חשוב, איך אני יכול להצטרף? (אני חובש עם 45 רפואי כך שאין בעיה מבחינת שיבוץ אחר, לא ישימו אותי במקום קדמי) תודה!

עמיחי נ

New member
לא יודע איך מגיעים לתפקיד.. אבל אני יודע קצת.

אני זוכר שבזמן המלחמה בצפון פתאום הופיע אצלנו בתחנה(ת"א) אמבולנס צבאי ישן (בן 25-30 שנה לפחות) ואיתו שני חובשים.. החובשים אמרו לי שהציבו אותם לעשות מילואים במד"א ושבמקרה חירום הם יתגברו את הצוותים... זה בתכל'ס כל הידע שלי על הנושא

tapuach

New member
ימ"ל מד"א (יחידה מחוץ לסד"כ)

יש יחידה שנקראת: ימ"ל מד"א כלומר יחידה שכביכול לא נכללת בכוחות בצה"ל, אך יש בה חיילים שעושים עבודה מסויימת. בנוגע לאיך אתה מוצב ליחידה הזו ? את זה תצטרך לברר עם קצינת הקישור שלך ... בהצלחה.

פירוט התהליך הנדרש.

יחידתך הנוכחית צריכה "לפלוט" אותך ליחידת ריתוק משקי . זו יחידה הכפופה למשרד העבודה והרווחה. מייד לכשתגיע ליחידה לריתוק משקי עליך להציג תעודת חובש ולבקש שירות בימ"ל מד"א. כלומר, הצעד הראשון חייב להיות יוזמה של יחידתך הנוכחית שמוכנה לוותר עליך.

Rockamora

New member
אם אתה מתנדב

אתה צריך להיות מאוד מקומבן במד"א כדי להכנס ליחידת המילואים, זה מה שאני הבנתי לפחות. אם אתה עובד, בדר"כ מכניסים אותך אוטומטית.

למעלה