מילואים לא רציפים

נ ו ע ה 12

New member
מילואים לא רציפים

המפקד שלי רוצה לזמן אותי לתקופה של חודש.
על אף שהבנתי שאני לא חייבת (השתחררתי לפני פחות משנה), אני מבחינתי רוצה ומעוניינת להגיע. העניין הוא שאני לומדת, ועוד בסמסטר הראשון, ולא רוצה להפסיד חודש שלם מהלימודים, במיוחד כשאנחנו ממש לפני תקופת המבחנים. אמרתי לו שאני אוכל להגיע יומיים בשבוע (בימים שאין לימודים) ועוד חצי יום בו אני מסיימת מוקדם. במידה והוא יסכים, אמורה להיות בעיה כלשהי מבחינת חוקי המילואים? כלומר מהבחינה הזאת שהימים לא רצופים במשך תקופת המילואים של החודש?

guya72

New member
מילואים

כל עוד זה נעשה בהסכמה של שניכם - אין עם זה בעיה.
לכל היותר - תחתמי על טופס ויתור על משך התראה לפני שירות/ מרווח בין שירות אחד לשני - ונגמר הסיפור.

אושי231

New member
לא, זה לא בעייתי, בתנאי שתחתמי על כתב הסכמה

קצינת הקישור שלך כבר תראה לך על מה את צריכה לחתום. נושא חוקי המילואים לא יהווה בעיה בשבילך.

נ ו ע ה 12

New member
תודה על התשובות
שאלה נוספת

או אולי חידוד.

מישהי שהייתה קצינת קישור לפני כמה שנים אמרה לי שניתן לזמן כל אחד לעד 3 תקופות בשנה. זה עדיין תקף?

כלומר, אם למשל בכל שבוע אני אגיע בימים ראשון-שני וחצי יום מרביעי, זה יוצא 2 תקופות בשבוע, כלומר 8 בחודש, ומותר רק 3 (?)

יש אמת בדבריה? אולי החוקים השתנו פשוט?

אושי231

New member
זה לא בדיוק נכון

וזה גם לא קשור למילואים שאת הולכת לעשות.

כפי שציינתי- כל עוד תחתמי על כתב הסכמה שייתנו לך ביחידה, לחוקי הזימון לא תהיה השפעה עלייך.

נ ו ע ה 12

New member
תודה :) יש לי עוד 2 שאלות

1. הייתי פטורה ממילואים מסיבת פרופיל (בסדיר הייתי מתנדבת) ולאחר הגשת בקשת התנדבות למילואים אישרו לי אותה. ביום השחרור קיבלתי תעודת "השתחרר בכבוד" וגם תעודה נוספת של פטור ממילואים... כעת, לאחר שהבקשה שלי אושרה, אני צריכה לקבל עוד משהו? תעודת מילואים או משהו כזה?

2. האם זה אפשרי לקבל החזרי נסיעות על נסיעה ברכבת הלוך חזור בכל יום? קראתי קצת בפורום על כך שניתן לבקש מקצינת הקישור שתשלח בצו שובר לרכבת ליום הראשון, אבל קודם כל אני לא בטוחה שיספיק להגיע לי צו, ודבר שני אני מדברת על כל יום, הלוך וחזור. יש סיכוי, או שיאלצו אותי לנסוע באוטובוס/לשלם על הרכבת מכספי?

אושי231

New member
תשובות לשאלותייך

1. כן, תאמרי לקצינה שלך והיא תדאג שינפיקו לך חוגר מילואים חדש.
2. את לא צריכה לשלם על הנסיעות מהכסף שלך. לכל תקופת מילואים קצינת הקישור שלך מנפיקה צו שבתוכו יש שוברי נסיעה שתקפים לכל תקופת המילואים הזו.

נ ו ע ה 12

New member
גם לרכבת?

כי לצבא מן הסתם כרטיס לאוטובוס יעלה פחות, ויכולים להגיד לי לנסוע באוטובוס...

אושי231

New member
שלום מיכאל, כפי שציינתי בעבר ע"ג הפורום-

אין צורך לשלוח לי הודעות פרטיות כי אינני מייעצת לאנשי מילואים או לאחרים באופן פרטי. מי שמעוניין- מוזמן להעלות את שאלותיו ע"ג הפורום.

למעלה