מילואים מעל גיל 40

מילואים מעל גיל 40

אנא כל מי שנקרא למילואים והוא מעל גיל 40 או שמכיר אדם כזה אנא יעדכן בהקדם אותנו בהקדם לבלת"מ ב-09-7414313 או ישירות ליו"ר רועי רון 058-522651

גיל הפטור מתוך אכ"א

מתוך אתר אכ"א / מילואים/ חדשות ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 22/2/2004 הורדת גיל הפטור למשרתי המילואים בימים אלה סוכמה ואושרה עבודת מטה נרחבת בצה"ל בה הוחלט על שינויים משמעותיים במערך המילואים, אשר כוללים רה ארגון במערכים עיקריים והורדת גיל הפטור משירות ביטחון למשרתי המילואים. להחלטה נלוו גורמים משפיעים נוספים ובהם המיצוי העמוק של הכוחות הסדירים, הרצון להיטיב עם הפרט המשרת במילואים וראייה חברתית וכלכלית. מהלך הורדת גיל הפטור, מהווה המשך מגמה שקיימת בצה"ל מזה שנים להורדה עקבית של גיל הפטור (1985 – גיל 54, 1988 – 51, 1990 – 48,1995 – 45). התהליך ימומש בשנת 2004, בסיומה (בחודש דצמבר) יינתן פטור גורף משירות ביטחון לכלל החוגרים במערך המילואים בגילאי 40 ומעלה. ביחידות אשר סוכמו לסגירה, ינתן הפטור במעמד טקסי סגירת היחידות. פקודת הפטור המפורטת תפורסם בתחילת שנת 2004. יוצאים מן הכלל במהלך זה – מערך ההגמ"ר, ימ"לים, קצינים ובעלי מקצועות ייחודים (שמאים, בוחנים ונהגי מוביל במרכז הובלה ובמרכז דלק), אשר בחינת הורדת גיל הפטור לגביהם טרם הסתיימה ותסוכם בחודשים הקרובים. חיילי מילואים שיבקשו להמשיך ולשרת מעבר גיל 40 יוכלו לעשות זאת. צה"ל והחברה מוקירים כל משרת במילואים ובעיקר את המתנדבים שביניהם. זימון החיילים בגילאי 40 ומעלה לשמ"פ מותר עד לתאריך 1 ביולי 2004,אולם לגבי חיילים בני 41 ומעלה ביחידות קרביות, ימשכו הכללים הקבועים בחוק שירות ביטחון (הקפאה מתע"מ). מערך המילואים ימשיך להוות מרכיב מרכזי בעוצמתו, ביכולותיו ובפעילותו של צה"ל ואין במהלך זה בכדי לפגוע בחוסנו ובכושר הרתעתו של הצבא. ההפך הוא הנכון – צה"ל יחוזק ממהלך זה, יטייב יחידותיו, ישלים פערים, יחזק השורות וישפר יכולותיו. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ עלה

ניר נגר

New member
תודה עלה על המידע, עכשיו נותר לוודא

שצה"ל מיישם את הנאמר ולא קורא לחיילים מעל גיל 40. אני מתחיל לזהות את הסנונית הראשונה, הרי עד לא מזמן קרביים שירתו עד גיל 42 ואחרים עד גיל 45... המשך עבודה פורייה לכולנו.

פלסטיק

New member
אני חושב שאתה טועה בגישה

אתה רק רוצה לבדוק אם לא מזמנים מילואימניקים מעל גיל 40 אני שואל מדוע מילואימניקים מעל גיל 40 לא משוחררים מצה"ל. רק ברגע שיתחילו להשתחרר מסות גדולות של בני 40-45 יהיה אפשר להתחיל להאמין, עד עז עובדים על כולם בעיניים.

בואו נעשה STUDY CASE עלי?...

...אני מעל 41, שנה שעברה זומנתי בגיל 40.5 לקו ליד רמאללה... חבר מהפלוגה כבר דיווח לי שאנו שוב מזומנים לשטחים באוגוסט השנה... זאת אומרת שאני במהלך יוני צריך לקבל צו לתע"מ... נכון או לא?... הבא נמתין וניראה...

saymo

New member
לנוסע השמיני

אני מקווה שלא תקבל צו.אני בכל אופן לא מאמין יותר להודעות הצבא עד שנראה את ישום החוק בשטח ,וידוע לנו שניתן לפרש חוקים בכמה אופנים ומינים, אחרת עורכי הדין לא היו מתעשרים ומתרבים .

ניר נגר

New member
יאללה..בוא נעשה את הניסוי עלייך

צלצל לקצינת הקישור שלך בקש ממנה לשלוח לך את הפטור למילואים. בוא נראה מה התשובה שלה תהיה. אבל ידידי היקר כמו שנאי מכיר אותך אתה לא תרצה להשתחרר מהמילואים :))

זה כל העניין, אני לא יוצר קשר...

...אם הפלוגה/גדוד... ממתין בסבלנות לחודש יוני/יולי... אח"כ רץ למלא טופס התנדבות... חהחהחהחהחה חהחההח חהחה ח

ניר נגר

New member
היי פלסטיק, אני עדיין לא רואה את

הסתירה בין מה שאמרתי למה שאתה אמרת. אם לא ייזמנו חיילים מעל גיל 40 זאת אומרת שישחררו אותם. ודרך אגב, המסות הגדולות כבר כאן, מפרקים אוגדות שלמות וכל אלה מעל גיל 40 נפלטים מהמילואים.

פלסטיק

New member
לא, אתה מסיק מסקנות שנוחות לך

אתה מניח שאם לא זימנו חייל שהוא מעל גיל 40 אזי הוא שוחרר. אני אומר לך שאתה טועה כי יכול להיות שיזמנו אותו עוד שנה עו בדיון התקציב הבא של הממשלה. איך משתחררים ממילואים? כשמשחררים ממילואים אתה מקבל צו קריאה שבו כתוב שמטרת הצו הוא שיחרור במילואים (וגם כתוב שלא תשכח להחזיר באותה הזדמנות את הנעלים הצבאיות) אתה מתייצב וסג"מ (צריך הרי קצין) נותן לך תעודת פטור ממילואים. זהו שחרור ממילואים, כל השאר קשקוש. ובינתיים קשקוש זה מה שיש לנו.

saymo

New member
תגובה

בוא נישאל הפוך. מי בן 40 או נושק ל 40 וקיבל את ההזמנה לשיחרור?

gil_35

New member
כל מי שבן 40 ומעלה...

יקבל הזמנה לטכס הפטור מהצבא שיתקיים בסוף שנה זאת . ציתות ישר מפי קצינת כוח אדם שלי בבסיס . גיל.

למעלה